aniuta75 Pytanie o rozmnażanie :) 08.04.09, 09:50 Po jakim czasie od ekhm stosunku smoki nabiorą sił na następne figle-migle ? Wiem, że gdzieś tu było ale totalnie nie wiem jak tego szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Rozmnażanie - schemat 08.04.09, 22:46 Szary smok + smoczyca rasy vine- szare jajko Smoczyca rasy Geode + Hrabia Albert (frill)- bez jaj Dwa czarne: Stary Bylica + Stara Dominikowa = wzajemna niechęć* *tu jestem zdziwiony. Myślałem, że smoki tej samej rasy chętnie wchodzą ze soba w związki. A tak liczyłem na jakiegoś alta... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 09.04.09, 09:46 czarny smok + czerwona smoczyca --> 1 czerwone jajo Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia To dopiero schemat :D 09.04.09, 10:45 fotoforum.gazeta.pl/photo/2/wj/md/1dhh/uTDZlKIha2mbmibvBB.jpg" border="0" alt="fotoforum.gazeta.pl/photo/2/wj/md/1dhh/uTDZlKIha2mbmibvBB.jpg"> Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: To dopiero schemat :D 09.04.09, 10:47 Ja się tak nie bawię! W podglądzie działało! Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: To dopiero schemat :D 09.04.09, 10:49 no super! ja właśnie kombinowałam jak to zrobić... tylko chciałam ogólnie wszystkie informacje zebrać. Żeby nie powtarzać pomyłek w rozrodzie. Świetna ta tabela! Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: To dopiero schemat :D 09.04.09, 10:53 Tylko ja nie zaznaczałam nieudanych podejść. Szkoda, bo powinnam. Ale wydaje mi się, że niechęć smoków do siebie może być chwilowa, nie wiem, nie ten biorytm, zły moment w cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: To dopiero schemat :D 09.04.09, 10:55 no właśnie zastanawiam się czy chwilowa... czy jak czarny nie chce białego to na zawsze czy akurat w danym momencie... Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Rozmnażanie - schemat 09.04.09, 19:56 Pływający Wodnik Szuwarek + Hrabina Doda = jajko dodoidalne (na dole) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Rozmnażanie - schemat 09.04.09, 22:27 jajko dodoidalne .. padlamDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Rozmnażanie - schemat 10.04.09, 15:43 Guardian + zimowa samica = wiosenne jajko Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 22:17 2 zimowe odmówiły współżycia zimowa smoczyca + lotny smok --> nie patrzyły sie na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr a u Rennyi 12.04.09, 23:34 2 zimowe dały zimowe jajo więc to loteria czy będa chciały sie zbliżyć do siebie czy nie... ehhhh to chyba na nic te wyliczanki... a tak chciałam miec swoje wiosenne jajo... Odpowiedz Link Zgłoś
rennya no dokładnie 13.04.09, 10:28 raz miałam z nich zimowe jajo a teraz drugie bredowanie i mam wiosenne - moje ewidentnie czują miętę przez rumianek Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 22:28 czarna smoczyca + trawiastozielony smok --> 1 jajo czarne wietrzna smoczyca + czarny smok --> 1 jajo czarne i 1 jajo powietrzne Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 22:29 czarny snmok + pomarańczowa smoczyca --> pomarańczowe jajo Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 22:32 czarna smoczyca + kwietny smok --> 1 jajo kwietne Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 22:37 złota smoczyca + szary smok --> 1 jajo złote Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 22:40 czarna smoczyca + zielonotrawiasty smok --> 1 jajo czarne i 2 jaja trawiaste Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 22:46 czarna smoczyca + kamienny smok --> 1 kamienne jajo kwietna smoczyca _ zielono-brązowy smok --> 2 jaja kwietne, 1 jajo zielono-brązowe kwietny smok + różowa smoczyca --> 2 różowe jaj, 1 kwietne no to sie narozmnażałam Odpowiedz Link Zgłoś
rennya Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 23:07 zimowy + zimowa = wiosenne szary + kamienna = szare Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 12.04.09, 23:09 kwietna smoczyca + kamienny smok --> 1 jajo kwietne kwietny smok + fioletowa smoczyca --> 1 jajo fioletowe Odpowiedz Link Zgłoś
rennya Re: Rozmnażanie - schemat 13.04.09, 10:27 fioletowa + zielonopomarańczowy= brak jaj Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat srebrne 13.04.09, 12:15 srebrny on, biala ona, biale jajko srebrny on, czarna zywkla ona, srebrne jajko Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat hm.. 13.04.09, 20:03 i udowodnilam swoje pierwsze zdanie;D ze schemat nam na nic ten sam srebrny ojciec, dwie rozne, czarne matki. i dwa rozne jajka. wszystko zalezy od przodkow..i to tez, nie mamusi i tatusia,a dalej w las Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: hm.. 13.04.09, 20:17 no właśnie chyba faktycznie na nic... wczoraj tak popatrzyłam i zastanowiło mnie, że tacy sami rodzice raz chcą i mają jajo a raz nie chcą... czyli schematu nie ma... może trzeba patrzeć na opisy i łagodnych z agresywnymi nie łączyc... ale czy w gre wchodzą dziadkowie to nie jestem taka pewna bo każde jajko na razie jest w kolorze rodziców... nawet jak alt to przecież tak czy siak czarne jajko... Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: hm.. 13.04.09, 21:18 za tydzien sprawdze cobe i mille. czyli tych co wczesniej mieli czarnego alta zobaczymy co z nich wyjdzie;D Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: hm.. 13.04.09, 21:43 o to byłoby super wiedzieć! ale wydaje mi się, ze alt to raz na jakis czas nawet u tych samych rodziców.... a swoją drogą to ciekawe jak wychodza alty. Bo ja cały czas staram sie rozmnożyć i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
rennya Re: Rozmnażanie - schemat 14.04.09, 18:20 kamienny + kamienna = odmówiły współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rozmnażanie - schemat 14.04.09, 19:06 chyba często sie zdaza, że ten sam gatunek nie chce ze sobą miec nic wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 latająca smoczyca + zimowy smok = wiosenne jajeco 15.04.09, 23:12 Się zdziwiłam . Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Rozmnażanie - schemat 16.04.09, 00:23 Niechęć dwóch czarnych smoków- Starego Bylicy i Starej Dominikowej jest niestety trwała. Właśnie sprawdziłem. Pomarańczowy Bercik + zimowa samica = pomarańczowe jajko (to już dawno) Bercik + kamienna samica= kamienne jajko Czarny Maciej Boryna + zimowa samica = wiosenne jajko Szary Popiel + samica Geode = szare jajko Bliźniaki: Jarolech + Hermenegilda i Edeltrauta = wiosenne rozleniwienie Pomarańczowo-zielony Albert + Kwietna Pietruszka= "no egg is produced" Kwietny Rolnik sam w dolinie + kwietna samica= kwietne jajko Czerwony smok + czarna Stara Jagustynka = czerwone jajco Dwa kamienne zwykłe = lenistwo ogólne Sreberko Świstaka + biała Krystyna z Gazowni= białe jajko Odpowiedz Link Zgłoś