Dodaj do ulubionych

Powrót Króla?

• dr_dred Re: Powrót Króla? 11.03.09, 22:32
      @Tran
      Powiem z prespektywy czlowieka ktory ledwo rusza najnowsze gry (GF 6600GT, 1GB ramu, AMD 3200+)

--------------
      To w ogóle ruszają ci na tym sprzęcie nowe gry,to chyba te z mniej wymagających a może przyznasz się że podkręcałeś tego Geforce'a co?? ;> A może sie nie znam ;D.
      A pomyśleć że ja ponad rok temu bodajże nawet na przełomie 2007 i 2008 wymieniłem Geforce 6600GT na 8600GT 256 RAM tez nie jest za pięknie ale dopiero ja mogę powiedzieć że jakoś udaje mi się uruchomić nowe gry ;D i niektóre nawet nieźle śmigają , też dzięki dwurdzeniowym procku Intel Dual Core i jakoś nie spieszy mi się do wymiany ewentualnie pamięci muszę dorzucić.
      Co do tekstu ,Radku jako prawdziwy pecetowiec tak jak już niektórzy napisali ,chcesz grac w takie gry jak DoW 2,CoH tudzież pograć w "tak fajne angażujące i inteligentne gry" przez neta to nie zwlekaj i kupuj nowego kompa na pewno nie pożałujesz a nie tylko korzystać/grać na konsoli ja bym tak nie mógł ;D.
      Pecet jeszcze nie umarł i dla mnie dalej jest królem rozrywki szczególnie na wyższym poziomie jak już mówimy o kwestiach rozrywkowych.
      ----------------------
      |najlepsze gry "ever"|
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,1222,92521060.html

|miodność, czyli "jeszcze jeden level i idę spać"|
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,1222,92422584.html
    • Gość: Tran Re: Powrót Króla? IP: *.acn.waw.pl 11.03.09, 22:55
      Podkrecac podkrecalem ale szczerze mowiac niewiele to dalo tongue_out Fallout 3 chodzil calkiem niezle a ustawienia wcale nie byly ustawione najnizej jak sie da smile Niektorych gier nawet nie probuje instalowac. Ale jakos tak sie nauczylem ze te z najpiekniejsza grafika wcale nie sa tymi najlepszymi...

P.s.
      Moj GF 6600GT tez ma 256MB ramu smile
    • Gość: Spec Re: Powrót Króla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 00:37
      A ja od lipca 2007 mknę na GeForce7900GS i szukam sensu kupowania czegoś lepszego. Apache i nie widzę.
      Może dlatego że szukam tylko grywalnych tytułów a grafika na dalszym planie?
    • Gość: bbb Re: Powrót Króla? IP: 193.239.62.* 12.03.09, 00:38
      Biedny kot
    • Gość: sex Re: Powrót Króla? IP: *.ver.airbites.pl 12.03.09, 09:16
      sex
    • eszuran Re: Powrót Króla? 12.03.09, 09:30
      Jeszcze żaden z recenzentów zachwycających się tą grą - a są ich miliony - nie zdradził, co takiego jest w DoW2, czym wyróżnia się na tle innych rts-ów. Ograniczenie fazy ekonomicznej - było, pół-rpgowatość-była, fantasy+s-f - było, uniwersum Warhammera - było, było, było. Czemu ta gra jest aż tak grywalna? Skąd biorą się te emocje? Przecież coś musi je wywoływać.
      --------------------
      kultturystyka.blox.pl - Lucio Fulci, włoski mistrz horroru
    • Gość: gelart Re: Powrót Króla? IP: 195.117.29.* 12.03.09, 09:55
      laptop za 3000
      i jak narazie wszytko odpalam

GTA IV (co prawda pelna plynosc przy 800x 600) ale granie
      na laptopie to ok

wiec jezeli kupujesz skrzynke to spokojnie ze 4000-4500 kafla mozna skubnac sprzet na kilka ladnych lat a dobra plyta glowna zapeni mozliwosc rozbudowy
    • slawomir.serafin Re: Powrót Króla? 12.03.09, 10:53
      Czemu ta gra jest aż tak grywalna? Skąd biorą się te emocje? Przecież coś musi je wywoływać.

-----

to jest trochę tak jak z World of Warcraft smile tam też nie ma nic nowego, a ludzie się zachwycają smile

@gary_joiner - już nie chce mi sie kłócić smile bo za dużo trzeba by stukać big_grin niech ci będzie, że DoW2 to kupa, a RA3 to miód - ale ja dalej będę grał w to pierwsze i nie tykał tego drugiego, bo mi śmierdzi smile
    • Gość: Aha Re: Powrót Króla? IP: 80.50.235.* 12.03.09, 11:24
      "dużo więcej przegrywam" - bo jestes przyzwyczajony do prostych i niewymagajacych jakiegokolwiek wysilku gier z konsol. Przykro to pisac, poniewaz uwazam, ze kazda rozrywa powinna wymagac minimuw wysilku intelektualnego. Konsole natomias trenuja co najwyzej rece i ubolewam, szczerze, nad tym mocno. I nie, to nie flame, to moje przemyslenia i spostszerzenia, gracza (teraz coraz rzadszego) od dobrych 15 lat. Gry kiedys wymagaly kombinowania, dzis wymagaja tylko i wylacznie zrecznosci. Ot, taka papka jak w TV tyle ze interaktywna.
    • Gość: lopez Re: Powrót Króla? IP: 195.117.118.* 12.03.09, 11:48
      "to jest trochę tak jak z World of Warcraft smile tam też nie ma nic nowego, a ludzie się zachwycają smile"

Heh, z WoW to jest chyba jednak tak, że to właśnie było coś nowego, za to później pojawiały się słabe pozycje, więc ludzie wracali do Warcrafta. GuildWars się wypaliło, Star Wars Galaxies zepsuło się kompletnie po przejęciu i wszyscy prawie uciekli, LoTRO okazało się projektem źle wykonanym, mało grywalnym, Age of Conan - lepiej, ale raczej wszedł w niszę rp (i tam sie nieźle okopał), natomiast przerżnął na polu pvp, Warhammer - odwrotnie, uderzył mocno w pvp przy czym zaoferował nawet nawet pve, ale WoW odpowiedział udanym WoTLK (zwłaszcza na tle beznadziejnego mniej lub bardziej TBC) a chłopaki z Warhammera nie zareagowały odpowiednio szybko.
      Taka prawda imho.
    • Gość: gary_joiner Re: Powrót Króla? IP: 94.254.242.* 12.03.09, 13:13
      @Sławek

Operujesz w dziwnych kategoriach. Nigdzie nie napisałem, że DOW2 jest do bani. Napisałem tylko, że kampania dla pojedynczego gracza ma w sobie niewiele ze strategii i została źle skonstruowana. I to nie jest opinia tylko fakt.
    • Gość: biboo Re: Powrót Króla? IP: *.static.maxnet.net.pl 12.03.09, 13:36
      Panie Radku, polecam poćwiczyć na Centurionie...
    • slawomir.serafin Re: Powrót Króla? 12.03.09, 14:39
      Napisałem tylko, że kampania dla pojedynczego gracza ma w sobie niewiele ze strategii i została źle skonstruowana. I to nie jest opinia tylko fakt.

-----

to drugie to opinia właśnie smile bo według mnie została dobrze skonstruowana, lepiej niż w klasycznych RTSach, choć mogłaby być jeszcze lepsza. A to pierwsze to rzeczywiście fakt, ale odnoszący się do absolutnie wszystkich gier RTS, więc nie może być traktowany jako zarzut tylko względem DoW2 smile taka konwencja i tyle smile
    • Gość: des Re: Powrót Króla? IP: *.ntlworld.ie 12.03.09, 15:20
      "bo jestes przyzwyczajony do prostych i niewymagajacych jakiegokolwiek wysilku gier z konsol. Przykro to pisac, poniewaz uwazam, ze kazda rozrywa powinna wymagac minimuw wysilku intelektualnego. Konsole natomias trenuja co najwyzej rece"

----

valkyria chronicles, disagea. i na przyszlosc nie generalizuj.
    • Gość: Aha Re: Powrót Króla? IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 20:14
      des - pozwolisz, ze bede generalizowac kiedy chce i w czym chce. Dziekuje i polecam sie na przyszlosc.
    • Gość: ldx Re: Powrót Króla? IP: 87.204.115.* 12.03.09, 23:34
      Ja jestem zdania, że po to pracuję, po to zarabiam (niegłupie w sumie) pieniądze robiąc i tak coś, co jest moim hobby, żeby móc sobie kupić mocny sprzęt i pograć w najnowsze gry - choćby przez parę minut i stwierdzić, że to już "nie tak jak kiedyś..." - ale mam tą radosną świadomość, że wreszcie stać mnie na komputerowy high-end - moje marzenia z czasów młodości się spełniają - i to jest fajne :]
    • quinotaurus Re: Powrót Króla? 12.03.09, 23:34
      "Czemu ta gra jest aż tak grywalna? Skąd biorą się te emocje? Przecież coś musi je wywoływać."
      jest strasznie szybka ale nie jest tepa klikanina, nagradza myslenie taktyczne, i co dla mnie rownie wazne - siedzi w realiach 40k. Nie bede mowic ze dow2 to elektroniczny mesjasz tchnacy innowacyjnoscia. Ale zareczam ze potrafi wessac tak, ze siadajac wieczorem przed kompem trzeba zwrocic uwage czy jutro trzeba cos od rana robic, bo moze byc z tym problem.
    • Gość: GOŚĆ:BARAKUDO Re: Powrót Króla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 09:14
      RADZIU...
      wróciłeś ehhh... jak dobrze cie mieć znowu wśród żywych wink
      Co do kupna pieca to jane że tak, troche to kosztuje bo ze 2 tysie, ale za te dwa tysie masz tyle radochy z grania, że konsola tutaj niema szans, bo jak cieszy rozwalanie kolejnych terrorystów w cs, bo jak cieszy zabawa z gta san andreas przez neta, nie porównujcie gta iv z gta sa, bo jets taka "mała" róznica w liczbie graczy bo ponad setka na SAMP robi wrażenie, bo jak cieszy kolejna rundka w rainbow six vegas 2, bo jak cieszy kolejny poziom w morrowindzie czy gothic 2 smile
      tego na onsoli nie doznasz.
      wiadomo konsola jest tańsza, ale zarabiasz to Cie stać, bo z pc a konsolą jest jak z Iphone i nokią 3310... za chwile radochy trzeba zapłacić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka