Dodaj do ulubionych

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena -...

• Gość: alien000 Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: 83.1.46.* 12.05.09, 21:09
      Świetnie wam to wyszło. Wstawki są genialne. Szacunek!!!!
    • truten_org Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 12.05.09, 21:35
      Noo pośmiałem się, recka dobra, wstawki świetne wink
      Co do gry, to zachęcony wcześniejszymi zachwytami nabyłem drogą kupna w dniu premiery i póki co jestem nieco rozczarowany. Nie jest źle, ale spodziewałem się znacznie więcej. Straciłem rachubę skręconych karków, gra prowadzi po prostej, całość ratuje klimat. Takie 7/10.
    • simplex Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 12.05.09, 21:49
      Recka fajna, dzieki wstawkom, ale technicznie lezy. Ktokolwiek to opracowywal od strony technicznej powinien zostac zrugany.
      Po pierwsze przeplot, o ktorym juz ktos wspomnial. Material wideo albo powinien od razu byc nagrywany w trybie "progressive", albo jesli nie, to prznajmniej jakies algorytmy deinterlacingu powinny byly zostac zastosowane. A tak smierdzi to na kilometr amatorszczyzna:
      img155.imageshack.us/img155/5669/profeska.png

Kolejny zarzut o znieksztalcenie proporcji scen z gry - są one rozciągnięte (lub jak kto woli spłaszczone) do 4:3, choć powinny być w 16:9. Osobnikowi który to klecił najwyraźniej termin "letterboxing" nic nie mówi, a powinien tongue_out

No, trochę zółci wylalem, ale konstruktywnej mam nadzieje wink
    • simplex Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 12.05.09, 21:53
      I jeszcze jedno czepniecie - gdy opowiada sie o trybie multi, to wypadaloby zeby w tym momencie na ekranie "leciał" tryb multi, a nie single.
    • Gość: demon Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.181.103-84.rev.gaoland.net 12.05.09, 22:06
      Recenzja do bani..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
      Ogłoszenia drobne 100% Gratis
    • Gość: fan Riddicka Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.chello.pl 12.05.09, 22:25
      fajna recka Riddick jak zawsze w wysokiej formie
    • skibutton Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 12.05.09, 22:36
      Świetna gra i świetna recenzja! Oby ich jak najwięcej. Pozdrawiam
    • d_pawel Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 13.05.09, 00:15
      simplex -> Nie wiem jak ty chcesz z materiału w proporcjach zbliżonych do 4:3 zrobić proporcje 16:9. A taki właśnie dostarczyłem Łukaszowi do montowania (konkretniej w rozdzielczości 640x512). Jeśli wydaje ci się, że obraz został spłaszczony, a osoba montująca ten filmik nie zna terminów letterboxing, no to właśnie, wydaje ci się smile. Jeśli obraz rzeczywiście wygląda na spłaszczony -> pretensje do twórców gry.

Co do multi, moja, a raczej gry ( wink ) wina, że nie mogłem nakręcić dla Łukasza materiałów z tego trybu, za co się kajam smile.
    • Gość: eL Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: 212.76.37.* 13.05.09, 01:09
      kiepskie wstawki i sztuczne wydłużanie recenzji mozolnym, powolnym gadaniem bez charyzmy i 'mocy'.
    • Gość: KE-fear Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.teta.com.pl 13.05.09, 08:02
      Sławek wymiata tym tonem big_grin
    • simplex Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 13.05.09, 08:40
      Nawet jesli obraz zostal splaszczony z winy gry (nie wnikam, nie mam riddicka na PC, wiem ze na konsoli dziala w 720p, czyli 16:9) to mozna bylo go "odplaszczyc" rozciagajac go poziomie albo zmniejszajac w pionie. Ewidetnie widac, ze proporcje sa zaburzone, np. ilosc zycia pozostalego Riddickowi to powinny byc kwadraty, a nie prostokaty.
      Zreszta? Skad sie wziela ta rodzielczosc 640x512 (zakladam,ze to 1/4 1280x1024), skoro jest to gre stworzona pod widescreen nalezalo ja odpalic w rozdzielczosci widescreen (16:9 albo 16:10) i wtedy nagrac. Albo, jak juz wspomnialem, poprawic proporcje.
      Jesli wydaje ci sie, ze material wideo z gry w tej recenji ma poprawne proporcje i nie jest splaszczony i rozciagniety, to masz racje - wydaje ci sie wink
    • simplex Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 13.05.09, 09:09
      Zagadka dla zainteresowanych - ktory z ponizszych obrazkow ma wlasciwie proporcje?

img24.imageshack.us/img24/8027/rid1s.png

img25.imageshack.us/img25/6635/rid2s.png

Ja oddaje glos na Pana Jajoglowego wink
    • Gość: juzek Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 10:00
      Przylaczam sie do glosow, ze spontan troche ujmuje tej recenzji. Napiszcie sobie scenariusz i go realizujcie. Chyba, ze macie czas krecic to na spontanie mnostwo, mnostwo razy, a na koncu moze wybierzecie z tego cos sensownego.
    • Gość: Gość Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: 217.153.148.* 13.05.09, 10:06
      Gada jak ksiądz. Nudnym, monotonnym głosem. Gdyby nie ffilmik z gry to można by usnąć
    • Gość: gosc Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 10:07
      nie robcie wiecej takich pseudo recek bo to recka nawet nie jest a jedynie 'sluchaje ziomek jest nowa gierka na rynku' ze gary oldman wypas to wiemy ale nie robcie tak wiecej. to polska a nie fakin usa.
    • Gość: 123 Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.acn.waw.pl 13.05.09, 11:11
      Sławku Butcher to sie pisze a wymawia sie troszke inaczej.
    • fantasmagieria.net Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 13.05.09, 11:45
      *123: Butcher sie pisze i wymawia sie [Buczer], a nie zaden [Baczer] bo pewnie to chciales zasugerowac.

Sympatyczna recenzja. Oby gra sie sprzedala i byly kolejne czesci w przyszlosci. Podobno pracuja nad kolejnym filmem.
    • Gość: bartek Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.net.brewet.pl 13.05.09, 12:02
      przydałby się pies Pankracy, takie ładne bajki opowiadasz, panie Sławkusmile
    • Gość: m4t3k Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.e-wro.net.pl 13.05.09, 12:03
      Niektórzy powiedzieliby Buczer, może Sławek uczył się angielskiego na północy Anglii?
    • simplex Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 13.05.09, 12:45
      dictionary.reference.com/browse/butcher i wszystko jasne. kol. 123 - fail wink
    • Gość: gigi Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.legnica.vectranet.pl 13.05.09, 12:50
      odkąd przeprowadziliście renowacje layoutu strony nie wyświetlają mi sie żadne filmy video sad
      używam Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10
      zróbcie coś z tym sad
    • Gość: hm? Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.chello.pl 13.05.09, 12:50
      1:40-
      Wszyscy w tej grze są tacy mądrzy by stać przed samą ścianą oświetlając ją jeszcze latarką i czekać cierpliwie aż zostaną zabici z dziecięcą łatwością przez głównego protagonistę? Czy to była po prostu wyjątkowa sytuacja? (wyglądało to jakby ofiary wzięto prosto z Powrotu Rutkowskiego)
    • truten_org Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena 13.05.09, 13:07
      @hm?

Może nie jest aż tak źle, ale generalnie IQ przeciwników jest gdzieś pomiędzy debilem a kretynem. Przykład: Wpadasz do sali gdzie jest mech i dwóch strażników, zauważają bohatera i strzelają do niego. W okolicy jest jedna skrzynka, która rzuca cień. Dobiegasz do niej i kryjesz się w tym mikro cieniu. Przeciwnicy głupieją. Nie mają pojęcia gdzie jesteś i skradając się szukają po całym wielkim pomieszczeniu. Chociaż jasne jest, że nie miałeś możliwości zniknąć w żadnym innym miejscu.
    • Gość: yhmmm Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.chello.pl 13.05.09, 14:55
      Ok, czyli standard. No to nie tak źle ^^ bo w zasadzie nie bywało lepiej
    • Gość: Markok Re: Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 16:29
      Ciachanie jej nożem... lub jakimś innym USTROJSTWEM"

Co to ma być za ustrojstwo ? xD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka