Dodaj do ulubionych

Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale

31.12.05, 16:49
Witam, zastanawiam się nad kupnem Panoramy Panasonica 32 cale (model: TX-32PM11P). W Avansie jest już za 2099 zł - ale niedługo prawdopodobnie stanieje.
Jest tutaj może jakiś szczęśliwy posiadacz tego telewizora, lub ktoś kto się zna na takich sprzętach ?

Mam kilka pytań, co to jest np. ten "Cyfrowy filtr grzebieniowy" i czy on jest bardzo potrzebny, bo wiem że model "...12P" który jest średnio o 100 zł tańszy tego badziewia nie ma.
Obserwuj wątek
    • Gość: JK Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:03
      ja też jestem bardzo zainteresowany ;-)
      • beson Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale 02.01.06, 22:26
        A wiesz coś na jego temat? Zaczynam się w tej chwili zastanawiać nad tym samym modelem tyle że 29-calowym z formatem 4:3, dokładnie jest to model: TX-29PM11P

Mam w tej chwili do wyboru:

- Panasonic TX-32PM11P (format 16:9, 32 cale) cena 2099 zł
        - Panasonic TX-29PM11P (format 4:3, 29 cali) cena 1499 zł

Który mam brać ? Ciągnie mnie w kierunku panoramy 32' Jak będę oglądał DVD oraz filmy panoramiczne to będę zapewne zachwycony, ale obawiam się że będę niezadowolony podczas oglądania zwykłej telewizji, przez rozciągnięty obraz.

W przypadku tego 29 calowego będę pewno zachwycony z telewizji, natomiast filmy DVD będę miał mniejsze i to może mnie wkurzać.

Co mam w takim razie brać, pomóżcie mi, wszyscy mi mówią że to jest poprostu tylko kwestia przyzwyczajenia się do panoramy. Czy to możliwe że w przyszłości telewizja też zacznie nadawać w formacie 16:9 ? No to co mam brać ? Między tymi dwoma telewizorami jest różnica 600 zł
        Z góry dzięki za pomoc !
        • Gość: locoloco@go2.pl Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 00:32
          witam
          32 pm 11- dobra cena na dziś to 1999zł
          29 pm11 - 1445 zł

wszystko idzie w kierunku panoramy - to lepszy wybór.
          Wszystkie systemy - tylko w tym kierunku.Producenci również jak widzisz też
          produkują w 95 % tylko ekrany 16:9

Lepszą jakoscią dysponuje JC 32 x 5
          pozdrawiam
          • Gość: JK Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.crowley.pl 03.01.06, 13:51
            Cena pomiędzy 32PM11 i 32x5 w sumie porównywalna. Locoloco uważasz, że warto
            dopłacić? Czy zakup takiego telewizora w perspektywie kilku najbliższych lat to
            zatem dobry wybór ?
            Pozdrawiam

PS Szukałem jakiegoś innego widoku tego telewizora (32x5), ale nie znalazłem.
            Ma ktoś może jakąś fotkę ? :-)
            kuc_jac@gazeta.pl

• Gość: andzrej Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:39
          zwróć uwagę na ewentualną głośną pracę 29PM11.
          • beson Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale 03.01.06, 18:30
            Głośną pracę tzn. ? możesz coś więcej powiedzieć ?
            • Gość: andrzej Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 22:00
              opisałem w poście poniżej - patrz tytuł Panasonic 29PM11P
    • Gość: Kornik Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:46
      > Mam kilka pytań, co to jest np. ten "Cyfrowy filtr grzebieniowy" i czy on
      jest
      > bardzo potrzebny, bo wiem że model "...12P" który jest średnio o 100 zł
      tańszy
      > tego badziewia nie ma.
      Filtr grzebieniowy to ustrojstwo które rozdziela sygnał obrazu na luminacje
      czyli jasność (obraz czarno-biały)i chrominację, czyli sygnał koloru. Filtr
      cyfrowy jest lepszy od analogowego. Słaby filtr grzebieniowy spowoduje, że np
      koszula w drobne czarno-białe prążki rozbłyśnie na ekranie wszytkimi kolorami
      tęczy. Po prostu TV ze słabym filtrem potraktuje sygnał luminacji takiej
      koszuli jako sygnał chrominacji (są bardzo podobne). Ale niestety lepszy filtr
      jest droższy :-). W przypadku sygnału z DVD nie ma to takiego znaczenia, bo
      zwykle mamy możliwość przesłać sygnał kablami s-vhs czy komponent, gdzie
      sygnały luminacji i chrominacji nie są ze sobą połączone.
      • beson Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale 03.01.06, 22:45
        post do Andrzeja:

Prawdopodobnie będę go oglądał w tym tygodniu, więc zrelacjonuje ci moją przygodę z tym telewizorem i jego ewentualnym "buczeniem"
        • Gość: JK Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.crowley.pl 17.01.06, 07:24
          Do Besona:

i jak wrażenia ???
      • Gość: danuta Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.06, 20:45
        B Dziekuje za takie madre info
    • Gość: jerzy Re: Telewizor Panoramiczny Panasonic 32 cale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:03
      pod linkiem masz opinie na jego temat: ceneo.pl/Reviews.aspx?ProductID=5480

w sieci ten telewizor jest tańszy..to baardzo dobry model, polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka