graczz11233 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 12:42 @krismaciejewski tylko zobacz ile czasu powstaje GT5.. pamięta je wersje beta F2.. ;| Odpowiedz Link Zgłoś
respev Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 12:48 "Tu mnie masz, to nie możliwe... by rozbujać starego Golfa GTi do 200km/h " Ekhm, mam Ci pokazać mojego stuningowanego Golfa GTi w Forzie? Ponad 600 koni, przyśpieszenie do setki coś około 3 sekund, vmax 285km/h... Odpowiedz Link Zgłoś
respev Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 12:52 Komentarz, pod komentarzem, ale cóż... Starego Golfa II 1.8 GTi bez problemu idzie rozbujać do 200km/h. Nie wiem skąd ta twoja "wiedza". Informacje mam z pierwszej ręki, bo takowy stoi u mnie w garażu od 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
polygamonie Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:13 grafika nie ustepuje gt5??? w filmie! niedlugo ixboje beda mowic, ze ich opakowania gier sa ladniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
yayet1 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:14 No niemożliwe, zwłaszcza gdy v-max golfa gti to coś koło 210km/h Odpowiedz Link Zgłoś
luk4sho-pl Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:23 @glupota Mowisz ze nie ma tu nic co by Cie zainteresowalo? To przyjzyj sie co pokazuje ujecie na opone. ONA SIE PODWIJA NA ZAKRECIE, pokazujac o jakie detale zadbali. I co opad szczeki? Nie to co kartony z GT5p. A co do symulacji to jak juz mowilem, GT5 moze wachac piety Forzie. Glowny przyklad -> bandy i hamowanie na zderzakach innych, poslizgi tak samo. Zawsze jak zarzuacalem auto czulem ze cos mnie jednak wspomaga (na wylaczonych systemach). Aha a co do grafiki z GT, co mi po niej skoro dzwieki opon i innych rzeczy poprzenosili z GT3 co strasznie kluje po uszach? Poślizgi to juz w ogole masakra Odpowiedz Link Zgłoś
holyglokk Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:42 Jeżeli miałbym wytykać wady FM2 to według mnie ma dosyć nudny single-player ale multi jest według mnie jak najbardziej wzorowy, dodatkowo plus za ilość aut (może nie tak dopracowanych jak w GT5P ale nie można mieć wszystkiego) i Audi RS6. Z drugiej strony GT5P ma strasznie niedopracowany multi za to single-player sprawia mi o wiele więcej przyjemności niż FM2 (będzie jeszcze lepiej jak w moim pokoju wyląduje G25). Odpowiedz Link Zgłoś
microsoft_paint Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:43 www.youtube.com/watch?v=qDlE4s0X4sogejplej Odpowiedz Link Zgłoś
microsoft_paint Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:43 Spieprzyłem linka, sorki ;/ www.youtube.com/watch?v=qDlE4s0X4so Odpowiedz Link Zgłoś
dark-defender Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:51 @luk4sho-pl jeśli symulacją nazywasz wjechanie w ściane z predkością 200km/h co skutkuje odpadnięciem przedniego zderzaka to gratuluje. Polyphony nie dołoży na siłe słabego modelu zniszczeń, nie pasowało by to do fotorealistycznych modeli pojadów. Ponoć w najnowszym update'cie do GT5p mają zaimplementowac model zniszczeń. Wszystkiego dowiemy się dzisiaj na konferencji Sony. Odpowiedz Link Zgłoś
luk4sho-pl Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:54 dark-defender a czy ja powiedzialem ze Forza2 WIZUALNIE jest realistyczna? To nie jest Burnout to sprawa nr 1 a sprawa nr 2 to ze jak wylaczyles sobie uszkodzenia mechaniczne to Ci tylko odpadl zderzak i pojechales dalej. Z wlaczonymi uszkodzeniami mechanicznymi nie mialbys co marzyc o zwyciestwie bo auto ledwo by jechalo Odpowiedz Link Zgłoś
respev Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 13:58 "@luk4sho-pl jeśli symulacją nazywasz wjechanie w ściane z predkością 200km/h co skutkuje odpadnięciem przedniego zderzaka to gratuluje." W Forzie 2 wjechanie autem w bandę z taką prędkością skutkuje prawie że kasacją auta... "Polyphony nie dołoży na siłe słabego modelu zniszczeń, nie pasowało by to do fotorealistycznych modeli pojadów." Opamiętaj się. Porównujesz Forzę 2 z 2007 roku do gry, która nawet jeszcze nie wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 14:19 GRa wygląda fantastycznie i ten "video edytor" zrobil na mnie ogromne wrazenhie i tła tras zupelnie jak w GT brawo brawo turn 10 Odpowiedz Link Zgłoś
dark-defender Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 14:20 "W Forzie 2 wjechanie autem w bandę z taką prędkością skutkuje prawie że kasacją auta..." - Bliskie spotkanie z bandą skutkuje kasacją zderzaka, wiem co widziałem. "Opamiętaj się. Porównujesz Forzę 2 z 2007 roku do gry, która nawet jeszcze nie wyszła." - Naprawde nie wiem skąd te wnioski, ciągle piszę o GT5p a te dwie gry byly chyba wydane w podobnym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
respev Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 14:36 "- Bliskie spotkanie z bandą skutkuje kasacją zderzaka, wiem co widziałem." Ale do jasnej cholery na jakim poziomie trudności? Straceniem zderzaka, owszem, skutkuje takie zderzenie, ale na poziomie uszkodzeń KOSMETYCZNYCH. Gdybyś włączył grę i poziom uszkodzeń przełączył na "symulacja", powiedziałbyś co innego. "- Naprawde nie wiem skąd te wnioski, ciągle piszę o GT5p a te dwie gry byly chyba wydane w podobnym czasie." Tak, na pewno. GT5p wyszło w kwietniu 2008, a Forza 2 w czerwcu 2007 -,- Nie mówiąc już o tym, że GT5p nie ma żadnego systemu uszkodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
prochaos Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 14:52 dark-defender - to, że masz prawko g znaczy. Co do tych updatów to słyszałem info o nich rok temu lub jeszcze dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 15:18 Ta gra imo wyglada lepiej niz GT5. Zerknijcie na ta fotke gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=ngaleria&id=83377&size=1 i na ta gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=ngaleria&id=83376&size=1 i na ta gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=ngaleria&id=83382&size=1 ja cie skrece Odpowiedz Link Zgłoś
dark-defender Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 15:24 Ehhh nie chciałem nikogo urazić ale dziwi mnie jedno: dlaczego wszyscy zagorzali fani Forzy 2 porównują i krytykują GT5P? Nie powinno być przecież żadnych wątpliwości o wyższości Forzy. Wkońcu to pełna wersja gry z trylionem samochodów i bilionem tras. W GT5p jest jedynie 6 tras i ok. 60 samochodów i niezliczona ilość tragicznych rozwiazań choćby multiplayer który jest porażką. Ale to co przykuwa do fotela to nieziemska grafika i moim zdaniem model jazdy. To wystarczy by cieszyć się tym "sporym demem" przez wiele godzin. GT5p to jedynie namiastka tego co zobaczymy w GT5. Patrząc na zawartość GT4 (która wystarczyła by na obdarowanie kilku gier samochodowych) jestem spokojny o GT5 a wszyscy fani Forzy powinni czuć respekt do tej serii. "Nie mówiąc już o tym, że GT5p nie ma żadnego systemu uszkodzeń." - ale niedługo bedzie miał, w polyphony dopracowywują swoje tytuły a nie wydają kolejne części. Odpowiedz Link Zgłoś
respev Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 15:40 "ale dziwi mnie jedno: dlaczego wszyscy zagorzali fani Forzy 2 porównują i krytykują GT5P?" Albo mi się zdaje, albo to posiadacze PS3 zaczęli w komentarzach porównywać GT do Forzy. "ale niedługo bedzie miał, w polyphony dopracowywują swoje tytuły a nie wydają kolejne części. " Niedługo? W czerwcu 2008 słyszałem, że łatka dodająca uszkodzenia ma się ukazać na jesień. Ukazała się? Nie. "W GT5p jest jedynie 6 tras i ok. 60 samochodów" Ha-ha-ha. Ciekawi mnie, dlaczego ktoś powyżej napisał, że auta w GT są lepsze, bo jedno auto tworzyli 6 miesięcy. Wychodzi na to, że GT5p było robione 30 lat "Ale to co przykuwa do fotela to nieziemska grafika " Akurat grafika otoczenia IMO jest lepsza w Forzie 3. "a wszyscy fani Forzy powinni czuć respekt do tej serii." Ja nie czuję, zwłaszcza do czwórki, która to jest wg. mnie gorsza niż Forza 1. "GT5p to jedynie namiastka tego co zobaczymy w GT5" I co, sądzisz, że w GT5 poprawią grafikę? Wątpię. Gra ma poważny minus - nie ma i nie będzie miała opcji tuningu. Odpowiedz Link Zgłoś
glupota_mnie_drazni Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 15:47 luk4sho-pl: "@glupota Mowisz ze nie ma tu nic co by Cie zainteresowalo?" w ktorym miejscu napisalem cos takiego? gdyby nie bylo tu nic, co mnie zainteresowalo, to bym sie tutaj nie odzywal, nie udzielal i nie tracil czasu na komentarze. napisalem, ze na filmiku powyzej nie ma nawet sekundy z rozgrywki (czyli ujecia pokazujacego jak w to sie gra, a nie jak mozna sie bawic edytorem powtorek czy cokolwiek). Odpowiedz Link Zgłoś
dark-defender Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 15:51 @respev jeśli wyobrazisz sobie odwrotności do wszystkiego co napisałeś poznasz moje zdanie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 15:53 Główny dyrektor turn 10 powiedzial ze auta maja 10 razy wiecej polygonow niz w forzie 2 a wiadomo wszem i wobec ze srednio auta w F2 miala ~250 tys. wiec maly rachunek i = dwa i pół miliona polys na auto. To chyba szaleństwo! Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
glupota_mnie_drazni Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 16:30 mysle, ze powinienes rozwazyc studia matematyczne, Pitagorasie! Odpowiedz Link Zgłoś
theigor777 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 16:44 www.gametrailers.com/video/e3-09-forza-motorsport/50202 to tez nie gameplay? Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Trailer: Forza Motorsport 3 02.06.09, 17:02 Dan Greenwalt (dyrektor turn10) mówi wyraźnie w filmie który kolega theigor777 wstawil link ponizej cytuje "...cars are now 10 times more polys..." polys czyli polygonów Wiec kolego glupota_mnie_drazni zaden ze mnie pitagoras przytaczam tylko slowa Dana Greenwalta. Auta w forza 2 mają około 250 tys. polygonow. Myśle że dokonali takiej optymizacji kodu dzieki nowym modelom xboxa tego przeznaczonego do robienia gier ktory ma caly giga ramu czyli dwa razy wiecej niz xboxy do kupienia w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś