Dodaj do ulubionych

Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi

30.06.09, 18:30
Świetna recenzja, konkretnie i na temat. I bardzo dobrze że w minusach znalazł się brak polskiej wersji. Dla mnie to duży skandal. Wiadomo że angielski zna wielu graczy, ale kupując za niemałe pieniądze polską grę (których to gier jest jak na lekarstwo), mam prawo dostać choćby polskie napisy. A skoro wydawca ma nas 'gdzieś' to ja publicznie oświadczam - nie kupię tej gry, właśnie ze względu na brak polskich napisów. I bardzo żałuję, bo z recenzji i opinii grających wynika że gierka wyszła wspaniała.
Obserwuj wątek
    • argeth Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 18:33
      Gra ocieka z ochów i achów. Ale to dobrze, bo gierkę chciałbym sprawdzić wink
    • argeth Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 18:36
      xbox-maniak - masz rację, dla mnie to też był cios pomiędzy oczy, ale tu raczej chodzi o samą obecność a nie użyteczność polskiej wersji. To tak jakby Wiedźmin stał na naszych półkach zatytułowany The Witcher. No, ale bez przesady, zwiać od świetnej gry tylko z tego powodu ? wink
    • mulin303 Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 18:42
      Fajnie,że im się udało zrobić świetną grę,ale...western to kompletnie nie mój klimat,więc pas.
    • bimb Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 18:44
      Tadek, to patriota. smile
    • xbox-maniak Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 18:44
      argeth - też masz rację smile Na grę mam ogromne ciśnienie, ale 'świadoma strategia Ubisoftu' o braku polskiej wersji na konsole, jest dla mnie nie do zaakceptowania. Nie da się tego wytłumaczyć finansami, bo polska wersja jest gotowa, ograniczona pojemność nośnika DVD też odpada, bo ile takie napisy mogą zajmować? Jestem świadomym konsumentem i nie kupując gry wyrażam swoje NIE dla takich bezsensownych praktyk.
    • ghettosoldier Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 18:45
      zgadzam się, brak lokalizacji w polskiej grze to skandal!

nawet jeśli dodanie napisów się nie opłaca, to z grzeczności chłopaki z Techlandu powinni te napisy dodać, bo niecodzień dostajemy grę na konsole z rodzimego studia. dla mnie ubisoft jak i techland dali dupy i żadne tłumaczenie tego nie zmieni, osobiście jestem rozczarowany.
    • beniamin.durski Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 18:52
      To niestety nie wina Techlandu, a właścicieli platform i ich wymagań.
    • glupota_mnie_drazni Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 19:08
      "CoJ wygląda po prostu zajebiście" a mnie to bardzo zniesmacza. co innego komentarze, co innego recenzja.
    • neozeo Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 19:13
      gupota_mnie_drażni, popieram! Od jakiegoś czasu niektórym przychodzi do głowy, że słowo to nie jest wulgaryzmem. Albo dbamy o kulturę w mediach, albo nie?!
    • ghettosoldier Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 19:14
      To Emiel wytłucz mi dlaczego Microsoft czy CDP wydając swoje gry potrafi spełnić te wymagania i dostarczyć grę zlokalizowaną.

A Techland, czy Ubisoft ma z tym problemy, tym bardziej, że gra jest polska i nawet filozofując po chłopsku od rynku polskiego powinni zacząć. Nawet jeśli nie przełożyłoby się na kasę, to powinni to zrobić z grzeczności, budowania wizerunku wśród społeczności polskich graczy.

Powtórzę się, nie ma dla mnie wytłumaczenia dla braku polskiej lokalizacji w polskiej grze.
    • martinez-1 Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 20:07
      no mogli by zrobic polska wersję troche szkoda ale gierke kupie ostatno od naszych grałem w franko
    • radamanthyspl Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 20:12
      Słowo "zajebiście" w tekście, który chce być profesjonalną recenzją zajebiście wybija z wrażenia, że taką jest.
    • adamus7856 Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 20:14
      Kurde Tadeusz chyba za dobrymi tymi ocenami sypie - najpierw 4+ dla Ghostbusters, a teraz 5- dla CoJ'a - nie wiem czemu (moze watpie w mozliwosci Polskich developerow) ale czy ta gra jest naprawde lepsza od InFamous? (ktory na Polygami dostal 4+)
    • julmar7 Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 20:14
      Bardzo ładna racka. Tak szczerze to rozwiała moje ostatnie obawy przed zakupem gry. Jakoś część pierwsza mnie troszkę zraziła.Jednak swoją drogą brak lokalizacji w Polskiej grze wydaje się bardzo dziwny. No ale pewnie dadzą grę do tłumaczenia dla CD Projektwink
    • sirmike.org Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 20:41
      Ohoho, widze, ze to chyba jednak będzie hicior smile Czas do sklepu wink
    • brutetzki Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 20:53
      Recka trochę na hurra. Nic o brak coopa ani nienajlepszej animacji. Nie wspomina za dużo o fabule gry, a podobno techland się w tym akurat aspekcie przyłożył. Zobaczymy jakie recenzje będą na zach. serwisach i oby były bardziej wyważone.
    • mandella Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 20:53
      Na Eurogamerze 7/10. Nie obrazcie sie, ale im ufam bardziej smile
    • beniamin.durski Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 20:58
      Nie sprowadzajcie wszystkiego do problemu czy jakaś gra dostała lepszą ocenę na Poly, bo przecież są różni recenzenci. Kenner wystawił inFamous 4+, ale np. Tadeusz w Neo+ dał dziełu Sucker Punch chyba 8.9 co pewnie by się u nas przełożyło na 5-. Różni recenzenci to i różne oceny.

Jak dla mnie z tych recenzji da się wyciągnąć opinię, że i inFamous i CoJ jest świetny.
    • toxicbear Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 21:06
      Zgadzam się z beniaminem ... poza tym to zupełnie inne gry, inne gameplaye ... nie ma co porównywać w ogóle. A co do spolszczenia ... 1 - jest przecież wersja polska kinowa (czyli napisy). 2 - w mało która spolszczona gra miała fajne voicy (były takie nie powiem) 3 - ej to FPS ... nie RPG czy przygodówka .... tu się strzela nie gada smile. 4 - okazja do poćwiczenia angielskiego smile. Ja tam już zamówiłem COJ2 na X'sa i czekam smile ... uważam, że będzie w pytę ... jak mnie zawiedzie to się sam surowym ogórkiem potnę smile
    • reven_pl Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 21:07
      Kurczę, mam nadzieję, że docenią za granicą ten tytuł.
    • toxicbear Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 21:11
      ghettosoldier - jest wersja z polskimi napisami. Bez polskich voiców. Ale napisy są na 200%. Więc wg mnie wszystko jest all right smile
    • toxicbear Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 21:16
      reven_pl - no zgadzam się ... na palcach jednej dłoni i to dłoni al'a Assassin's Creed smile mogę policzyć polskie tytuły które dostrzegł zachód. Szkoda ... bo Polak jak chce to potrafi smile
    • kamolu Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 21:28
      czekalem na ten dzien! xD i poczekam jeszcze moment az pudeleczko z gra trafi do moich rąk! swoja droga polskie glosy zabily by westernowy klimat - sam polski tekst wystarczy, a bedzie taki w wersji na europe, 3 lipca...
    • tomasz_pl1989 Re: Recenzja: Call of Juarez: Więzy Krwi 30.06.09, 21:30
      Mi sie to po prostu w pale nie mieści, za przeproszeniem ,zeby polskie studio które robi swoją grę ,nie wydało jej po polsku. A dupa tam nie kupie tej gry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka