Gość: piec Re: 8 najlepszych silników w grach IP: 80.51.136.* 14.07.09, 10:10 Source! Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: 8 najlepszych silników w grach 14.07.09, 10:17 Bartusko -> Nie powiedziałbym, że ciągle się chwali nowe silniki. Wielu graczy nostalgicznie powtarza "a kiedyś to Unreal...". Gdybym robił ranking najlepszych silników ever, to Q3 na pewno by się znalazł, gwarantuję ci to . Co do: ": za dobrym enginem idzię liczba gier zrobiona właśnie na nim...a killzone2 ehh." Nie powiedziałbym. Niektóre silniki, jak Killzone 2, są robione ekskluzywnie pod dany tytuł i nie są dostępne na sprzedaż, bo mają promować daną grę. Czy to jednak oznacza, że są gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartusko Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.pg.com 14.07.09, 10:21 No z tym Kilozone masz rację, ogólnie już trochę się zamotałem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanjuro Re: 8 najlepszych silników w grach IP: 217.97.211.* 14.07.09, 10:29 own3d1n1 - zgadzam sie z tobą w 100% Ten artykuł to raczej porównywanie nowych ładnych strzelanek 3D... a szkoda... bo można było zrobić naprawdę ciekawy felieton... No i jak zwykle widzę całą bandę dzieciaków, którym trudno skorzystać choćby z Worda i napisać poprawnie 3 słowa nie robiąc 20 błędów zachwalając engine Source, który w zasadzie chyba wyrósł z QE... Gdzie rewolucyjny Quake Engine?? Nikt już nie pamięta zachwytu nad modelami 3d i kwadratową krwią z Q1? Kolejna sprawa dot Q1... ktoś napisał powyżej: "Jest tylko jeden silnik z których wszystkie inne się wywodzą- Quake Engine." A to nie prawda, bo UnrealEngine powstawał równolegle. Gdzie engine gry DukeNukem 3D? Gdzie engine SCUMM? Nie przypominam siobie co prawda jakiegoś bardziej powszechnego enginu RTSów... ale jak mamy engine TW to ja zapuszczę swoje 3 typy RTSowych engine'ów: 1) Dune 2 Engine 2) Command & Conquer Engine 3) Warcraft Engine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 10:53 A co z Source? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 10:56 Le tam lipny ten ranking, myslalem ze chodzi o najlepsze silniki wszechczasow, a nie to co jest najlepsze teraz ;/ dla mnie to chyba silnik quake 3 jest wzorem nie doscignionym pod tym wzgledem. btw. ilez to gier wyszlo na tym unreal engine 3, ze autor nim juz taki zniesmaczony? Ja znam tylko gears of war, bioshock i ut 3 oczywiscie, moze ktos napisac jakie jeszcze gry na nim wyszly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 11:37 A pierwszy obrazek jest z Alan wake. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dainamaito Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.09, 11:41 @as Jakie silniki wszechczasów? Silnik ma ładnie wyglądać, tak? Więc najnowsze są jak do tej pory najlepszymi wszechczasów. Przestańcie wyjeżdżać z Source, Queke itp. Nawet jeżeli były pionierskie, świetne i powstało na nich wiele kozackich gier - dajcie im odejść! Source QE Michael Jackson Wembley '73 [*] PS. @as A w cholerę gier używa UE3 a nawet o tym nie wiesz. Co mi przychodzi akurat do głowy to chociażby jrpg Last Remnant od Squere Enix. Zdziwiony? A mnie dziwi, że jeszcze nie masz Play Fresh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.54.173.157.tvksmp.pl 14.07.09, 11:47 Od silnika nie zależy jakie są animacje Najlepszy jest unreal i każdy game-artowiec wam to powie. Chrome także jest przyjazny dla grafika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ:QIUDO Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 11:52 WŁAŚNIE JAK PRZECZYTAŁEM NAZWE NEWSA ODRAZU MIAŁEM PISAĆ POSTA ŻE BRAKUJE CHROME ENGINE 2. A TUTAJ JEST NAPRAWDE ŚWIETNIE WYGLĄDA I DZIAŁA NA KAŻDYM SPRZĘCIE, DLA MNIE ŁADNIEJSZY OD CALL OF DUTY DUŻO ŁADNIEJSZY Odpowiedz Link Zgłoś
el_rybnik Re: 8 najlepszych silników w grach 14.07.09, 12:50 dzie Source! Każdemu chodzi bo jest dobrze zoptymalizowany. A wygląda też świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: developer Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 13:19 Chrome????Proszę,tylko nie ten crap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian [...] IP: 195.164.255.* 14.07.09, 13:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: developer Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 13:24 Do wszystkich forumowych trolli, game engine to nie tylko grafika, jeżeli tak myślicie to zróbcie grę na OGRE.Elastyczności i wydajności Cry Engine nic nie przebije, a dodawanie kolejnych shaderów i nazywanie tego nowym silnikiem to śmiech na sali[chrome] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian [...] IP: 195.164.255.* 14.07.09, 13:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian [...] IP: 195.164.255.* 14.07.09, 13:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy_develope Re: 8 najlepszych silników w grach IP: 195.164.255.* 14.07.09, 14:15 @developer, Cry Engine jeśli chodzi o elastyczność bardzo łatwo przebić. Stwierdzam z doświadczenia. Jeśli chodzi o mnie to do tej pory najlepiej pracowało mi się z Jupiter EX, ale to moja osobista preferencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shocker Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 14:55 Jupieter to silnik F.E.A.R'a? A teraz gier City Interactive? xd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shocker Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 14:56 Jupiter to silnik FEAR'a? A teraz gier City Interactive? xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: developer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 15:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: developer Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 15:31 Czy mówimy o tym samym,archaicznym Jupiterze, który zaczyna się krztusić na obiektach które były by w normalnych grach używane jako ostatni LOD?Sztuczna inteligencja to jedyny atut tego silnika, na pewno nie narzędzia ani wydajność renderingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy_develope Re: 8 najlepszych silników w grach IP: 195.164.255.* 14.07.09, 15:42 Mówimy o Jupiter EX, nie o jego starszym bracie Jupiterze, i nie o tym co potrafi narysować lecz o jego strukturze i łatwości modyfikacji. Najładniejszy kod jaki w życiu widziałem Poza tym EX narzędzia miał świetne. Tak dla LDs jak i arystów (pełna integracja z Mayą i Maxem). I owszem, City próbuje Jupitera EX używać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: developer Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 16:20 może i kodersko jest pięknie,ale od strony grafika to wcale nie jest tak różowo.Mam wrażenie że ktoś tam założył przy pisaniu silnika że normalka zrobi całą geometrię, no wszystko jest kanciaste w tym silniku.Poza tym otwarte przestrzenie,mozna o nich zapomnieć.W FEAR2 mocno co prawda go podciągneli,bardzo mi się podobała płynność z jaką gra chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldSkull Re: 8 najlepszych silników w grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 16:25 Przede wszysktim wszelkie silniki Unrealowe - na pierwszym silniku powstało mnóstwo gier, dobrych gier, do ktorych powstało mnóstwo modów (do samego UT było ich chyba kilkadziesiąt albo i więcej). Do tego bardzo wydajny i szybki (działa na zintegrowanej grafice 4MB oraz celeronie 300!). Kolejny to silnik Quake 2. Poza Quakiem powstał na nim Sin, oraz Half Life - do którego powstało mnóśtwo modów (np. CS). Następny z kolei to Dark Engine - powstały na nim 3 gry (o tylu wiem), ale pozwala na ładowanie obiektów z dowolnego programu, i to bardzo zaawansowanym, przez co w ciągu ponad 10 lat fani stworzyli misji do gier mogących zapełnić 30 róznych gier (i cały czas tworzą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: 8 najlepszych silników w grach IP: 81.210.21.* 14.07.09, 18:09 Ten news/lista to powinna być w rzeczywistości przedstawiona trzy jako oddzielne felietony nr1. Najładniejsze engine (aktualnie). nr2. Innowacyjne engines(i tu w latach). nr3. Engine na których stworzono najwięcej gier. nr4. Miały być trzy xD więc czwartego nie ma... ;p Odpowiedz Link Zgłoś