Dodaj do ulubionych

Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun Day

• beniamin.durski Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 13:43
      No i to rozumiesz jako to samo co piractwo? No to gratuluję smile. Pewnie zabójce też oceniasz tak samo jak kłamcę czy oszusta smile.
    • robbo2k Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 14:10
      Uzywanie lewej tozsamosci i kupowanie produktow na falszywe polozenie JEST PIRACTWEM, wiec niech sobie redakcja bata na swoj leb nie kreci, live pl to jest temat znow nie zalatwiony wiec impreza totalna klapa sstrasza sciganiem piractwa jednoczescie chwalac kradziez contentu przez falszowanie tozsamosci na livie,
    • beniamin.durski Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 14:22
      @karkołomny: przeczytaj sobie jeszcze raz czego dotyczy dyskusja i przy okazji przestań w końcu mnie obrażać smile. Tu nie chodzi o to czy łamie się przepisy logując na LIVE w UK, bo to oczywiste. Niektórzy jednak twierdzą, że to dobry powód do piracenia, co jest kompletną bzdurą.
    • el_torin Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 16:22
      jak dla mnie moglby byc lepszy.
      sorry ale, raz, ze ci co przyjechali w sobote rano i nie mieli okazji sie zarejestrowac to lol... dobrze, ze chociaz wpuscili nas bez problemu na pole namiotowe...
      dwa, ze mialo byc zapewnione zarcie dla wszystkich tak? no i co sie okazuje, zarcie mieli ci co przyjechali jako pierwsi bo organizacja ktora byla wynajeta przez majkrołsoft nie mogla dodrukowac kuponow....
    • kistler Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 16:42
      Eee co po co się kłócić. Brak PL LIVE nic IMO nie zmienia bo i tak Polscy gracze płacą w swojej walucie.

Jednak mały niesmak pozostaje do M$ że z lekka o Polsce nie pamięta. Owszem Fun Day robi ale nic dla PL graczy. Jednak jeszcze nie zrobili nic by uprzykrzyć życie Polskim graczom.
    • mihnu Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 17:36
      moglo byc lepiej. zabrakło giftów dla ludzi, gamertagow, kuponow na zarcie i piwo. chociaz dobrze ze byl nocleg i piwo ;]
    • inverti Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 20:21
      Relacje mozecie tez poczytac tutaj: forums.xbox.com/8/26331743/ShowPost.aspx#26331743
    • xshark1490 Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 20:32
      Forza3 wymiata, naprawdę czuć realizm, co do batmana to się zawiodłem tongue_out za bardzo zbugowany tongue_out
    • yayet1 Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 20:55
      @durski
      W takim razie co z ustawowym prawem do stworzenia kopii zapasowej programu/gry? Aby była ona użyteczna, konsola musi być przerobiona. Co prawda ms wczoraj próbował zaprzeczyć, że użytkownicy w Polsce nie mają takiego prawa, ale raczej im to nie wyszło.
      Czekam na interesującą odpowiedź.

• callahan007 Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 21:17
      FunDay chała Pokazali parę gierek organizacja do dupy i jeden wieki syf. turniej Halo na monitorach 20", kibice nic nie widzieli ,rejestracja wcześniejsza była zbędna i tak wszystkich zrobili w jajo (jedzenie ,pakiety powitalne) dobrze że chociaż wejść można było. Rozumiem że to nie caritas ,ale jak ludzie jadą pół polski a organizator się czegoś podejmuje ,to wywiązuje. Pierwszego dnia wszystkie kupony rozdali każdemu ,nawet miejscowym i nie wtajemniczonym to uważam imprezę za bur..... Jarocin lepiej organizowali.
    • szozii Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 26.07.09, 21:46
      Ja nie nastawiałem się na granie i na darmową wyżerkę a jedynie na spotkanie z ludźmi z forum. Jestem bardzo zadowolony z wyjazdu. Widocznie to kwestia podejścia. Co do turnieju Halo, bo kawałek widziałem to faktycznie jeżeli ktoś siedział dalej niż w 2 rzędzie to widział jedynie plecy, to wyszło słabo.
    • el_torin Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 00:11
      szozii, spoko ja tez, ale jak mowia, ze bedzie jedzenie zapewnione to powinno byc, a nie, ze musze jechac do pobliskiej knajpym zeby przezyc... ja tez jechalem tylko po to zeby spotkac sie z ludzmi, no i to nie microsoft dal dupy tylko ta agencja jak juz pisalem

@yayet1
      w polskim prawie nie ma precedensu, wiec nawet jak byl wyrok ze ktos moze sobie uzywac to spoko, to nic nie oznacza dla reszty. anyway bezsensu smiecisz topic, ma byc o fundayu nie o piractwie... wiec reszta moglaby sobie dac spokoj i wypowiadac sie w temacie.

• xclone Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 02:41
      Byłem. Poprzeczka dla organizatorów była dosyć wysoka i nie mogło obejśc się bez wpadek (kłopoty rejestracyjne po 15-tej w piątek). Niemniej uważam, że odpowiedzialne osoby zrobiły naprawdę wiele, żeby z tej wpadki wyjść z twarzą. Generalnie uważam imprezę za dobrze zorganizowaną i na pewno z chęcią pojawię się na kolejnych XFD..

Co do komentów powyżej
      - XFD2009 zaczynał się w piątek - dlaczego osoba pojawiająca się w sobotę miała zostać zarejestrowana na takich samych warunkach ? Przecież jeden dzień opuściła..
      - LivePL obojętnie czy będzie, czy nie, MS w osobie Kuby dał do zrozumienia, że problem zna i decyzje zapadną. MS nie jest folwarkiem wiejskim, gdzie zbiera się kolektyw kumoszek i w 5 minut można obgadać, co robione będzie w niedzielę na obiad we wiejskiej karczmie. Sprawa XBL PL jest dosyć skomplikowana i ktoś znający trochę mechanizm działania tego rodzaju usług powinien sobie zdawać sprawę z trudności związanych z ich hostowaniem. Osobiście liczę na pozytywne wieści jeszcze tego lata i tyle. Niestety, wskazane by było, żeby MS pomyślał o przeniesieniu istniejących GT na polskie konta.
      - pokazy gier były ekstra, możliwość zagrania w pre-bety też (btw. jak miała na imię hostessa siedząca od początku przy FM3 ? suspicious) - takie wydarzenia świadczą o tym, że organizatorzy XFD2009 chcieli coś zrobić nie tylko dla siebie (koszty reprezentacyjne itp), ale również dla nas - pospolitych graczy (reporterów mogli sobie zaprosić do siebie, gdyby chcieli pokazać nowości tylko im)..
      - piractwo.. temat rzeka.. ale ruchy cenowe idą w dobrym kierunku.. ja mimo wszystko obstaję przy swoim - gdyby gracz miał wydać 100zł za płytę, zamiast np. 250zł, kupiłby tych płyt o wiele więcej (np. w roku).. problem rozwiążą tylko stanowcze ruchy cenowe - podobnie jak np. problem popularności konsoli PS3 (póki PS3 będzie drogie, klientów na tę konsolę do gier będzie zdecydowanie mniej niż na X360)

POTĘŻNY UKŁON w stronę chłopaków z Techlandu. Po przedstawionej prezentacji uczestnicy na pewno z większym szacunkiem opowiadać będą o tytule polskiego wydawcy (COJ:BiB).

Podsumowując - jeszcze raz - uważam, że pomimo wpadek (zamienione pokoje wink, brak kuponów, wybrakowane listy rejestracyjne), organizatorzy wywiązali się ze swojego obowiązku na tyle dobrze, że ciężko ich łajać za to co złe smile

PS. Kamil, jeśli to czytasz, jeszcze raz dzięki za opiekę!
      PS2. W przyszłym roku dajcie DJ-owi chociaż 3 płytki, żeby nie musiał ciągle z jednej lecieć.. wink mam wrażenie, że ciągle leciała jedna młócka na zmianę z płytką ze znanymi piosenkami.. suspicious
      PS3. Warto byłoby pomyśleć w przyszłym roku o wymogu opieki nad nieletnimi lub jakąś formą zabezpieczenia organizatorów przed odpowiedzialnością za wybryki nieletnich.

Ode mnie tyle.
    • el_torin Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 06:56
      xclone, chociazby dlatego, ze niektorzy pracowali w piatek do pozna i nie mogli sie zerwac wczesniej. a fajnie i tak, ze sie pojawili, wiem, ze bylo wiecej takich osob i chociazby dlatego imho uklon w ich strone, ze chcialo im sie jechac na skrocona wersje imprezy.... poza tym, gdzie jest napisane, ze przyjezdzasz w sobote i bedziesz olany? sorry cos nie halo..
    • xclone Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 09:10
      @el_torin
      są urlopy, jeżdżenie po wyrozumiałości szefa itp/itd.. wink XFD był zaplanowany od bardzo dawna - można było wyszukać sobie dowolną wymówkę, żeby się stawić jeśli komuś bardzo zależało.. stąd w pełni rozumiem filozofię MS - miałeś ważniejsze sprawy i dobrze.. dla innych ważniejszy był XFD i za to zostali nagrodzeni gadżetami.. zresztą.. polemika w tym temace i tak jest trochę głupawa, bo przecież nikt chyba nie ma zamiaru się kłócić o parę (bądź co bądź fajnych, ale mimo wszystko) pierdółek smile
      dla mnie było EKSTRA!
    • el_torin Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 09:12
      ROTFL, spoko jak uwazasz i przyjemnego nowego roku szkolnego
    • kirimiri Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 12:51
      Do xclone w części do tyczącej wypowiedzi na temat Xbox live.
      Nie źle się uśmiał czytając tą wypowiedź w powyższej części. Xbox live to skomplikowany problem, MS to nie folwark wiejski, pan Kuba robi wszystko co można itd. O ile te stwierdzenia są zapewne prawdziwe o tyle właśnie z tego powodu live powinien być już dawno w Polsce, pan Kuba nie powinien się tym teraz zajmować. Bo co to za łaska pana Kuby czy MS że teraz rozważają czy będzie czy nie będzie live w Polsce. Ja jak kupuję oryginalną grę to mam na niej na pisane że mogę pograć online ba nawet w pudełku mojej konsoli były reklamy usługi live. I teraz chcąc być praworządnym obywatelem odkrywam, że nie mogę grać w grę którą kupiłem legalnie zgodnie z jej przeznaczeniem ? ergo MS sprzedał mi wadliwy produkt (konsole),a wziął pieniądze jak za w pełni sprawny. Ba MS jest jeszcze lepszy bo umożliwia mi bycie oszustem (podanie fałszywych danych mojego faktycznego miejsca zamieszkania ) i to jakim oszustem ano takim, który sam płaci za swoje oszustwo w postaci opłaty za live. Za prawdę MS jest wielki skoro dostaje pieniądze, a w zamian za to w każdej chwili może mnie odłączyć z banować i nie wywiązywać się ze świadczenia usługi bo przecież jestem oszustem (nie spełniam warunków licencji). A najlepsze ze niektórzy wypowiadający się nie widzą w tym problemu ba uważają nawet że tak powinno zostać hehe. A co do piractwa skoro MS okrada użytkowników w Polsce (okradać ? nie daje żadnych uprawnień, sprzedaje nie wpłeni sprawny produkt za cenę taką samą jak za sprawny) to nie widzę problemu że niektórzy okradają MS i tyle
    • vir-evil Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 13:49
      Bylem tam w piatek, jeszcze udalo mi sie zalapac na torbe i pendrive, ale juz godzine po mnie chlopaki dostali plakacik na pocieszenie. Dwie godziny pozniej juz nikt nic nie dostal.

Ogolnie w piatek byla kila - najwieksze "wydarzenie" to chyba kalambury byly (nowy ex na 360tke? smile. Oczywiscie pochlac i pojesc kielbaski to mila sprawa, ale to zbyt malo jak na impreze konsolowa IMHO. Namiot do grania zdecydowanie zbyt maly, zero innych atrakcji okologrowych, stoisk z gadzetami/grami do kupienia. Namiot z kilkoma konsolami, kielbaski i piwo byly mile ale zbyt malo jak na taka impreze. Slabo bylo, dobrze ze nie jechalem tam specjalnie, tylko tak po drodze smile
    • rirek1236 Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 16:02
      i czego sony ma sie uczyc? dawania ogorkow w nagorde? wink
    • karkolomny_dziurkaczv3 Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 19:31
      nie ogorkow tylko kielbasek tongue_out
    • xiem Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 27.07.09, 20:07
      Parę godzin temu dostałem sms'a od znajomych, którzy bawią się na FunDayu, że w nagrodę za zawody w geow były... marynowane cebulki?
    • finalcloud92 Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 28.07.09, 02:34
      Ludzie coś zorganizują, za darmo, nawet z gadżetami i darmowymi obiadami- ale i tak zawsze źle. Co za świat, co za ludzie.

Czasem warto podejść do tego na spokojnie, pozytywnie, a nie być takim snobem mądralującym się wszędzie. Skąd u ludzi taka złość ciągnąca się bez końca. Gdziekolwiek coś poczytam wszędzie jest piana (za przeproszeniem) w waszych mordach.

Dla mnie było naprawdę wyśmienicie. Poznałem paru fajnych ludzi, naśmiałem się, pooglądałem konferencje która bardzo mi się podobała (ale pewnie snobom nie bo oni by pewnie chcieli jak na E TRZY xd), pograłem w parę ciekawych gier. Cieszę się, że Polski Microsoft organizuje coś takiego (niemalże za darmoche), i że mogłem tam się pojawić. Ani trochę nie żałuje!
    • bar7h Re: Relacja z konferencji Microsoftu na Xbox Fun 01.08.09, 13:19
      @callahan007
      @szozii

Panowie, panowie, ależ proszę bardzo, skoro uważacie, że potraficie zorganizować taki turniej to proszę bardzo, proszę o adresy a ja na własny koszty wyślę wam ten sprzęt, który mamy, abyście sami mogli coś zorganizować, zobaczymy jak rozwiążecie kilka problemów technicznych. Np. jak poradzicie sobie z tym, że monitory mają 22", co na większych ciężko się gra kompetetywnie. No i jest jeszcze ta sprawa, że wszystkie muszą być takie same, w końcu jedna drużyna nie może mieć lepiej niż druga. Rzutniki? A proszę bardzo, teoretycznie możemy wam załatwić dwa, a nawet 4, ale do tego musicie już sami sobie kupić przynajmniej 2 karty do telewizji przemysłowej, które zbiorą obraz ze wszystkich konsol i podzielą go na jeden ekran (500zł za kartę, jeśli was to interesuje). Aha, sygnału z kabla VGA nie da się podzielić normalnie, potrzebny jest do tego specjalny wzmacniacz (kosztujący 70zł), albo nawet 16, bo w końcu tyle konsol trzeba obsłużyć.
      To gdzie mam wysłać sprzęt?
      Uprzedzę też pytanie: Nie, nie jesteśmy firmą, która robi to za kase dla Microsoftu jesteśmy trójką ludzi, którzy z dobroci serca i chęci rozwoju rynku konsol w Polsce robi to kompletnie ZA DARMO, bah, nawet niejednokrotnie dokładając do biznesu.
      Rada na przyszłość, zanim zaczniecie marudzić na pewne sprawy najpierw lepiej zorientujcie się jak wygląda sytuacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka