Dodaj do ulubionych

Petycja o Alan Wake na PC

• Gość: Opos Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.axit.pl 04.08.09, 12:32
      Mnie zasmuciło to, że Dante Inferno nie wyjdzie na PC. Bo ta gra na prawdę zapowiadała się bardzo dobrze i robiła niezłe wrażenie. Natomiast jakiś tam przeciętny mało-oryginalny Alan Wake nie jest do szczęścia potrzebny. Prawdę mówiąc nawet cieszę się, że nie wychodzi na PC.
    • slawomir.serafin Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:33
      Sławek prosi? No pewnie...! Że nie.

----

pewnie, że nie smile nie podpisałem petycji, bo Alan Wake mi zwisa smile

widzę nielogiczną konsekwencję wink
      raz narzekasz na konsole, bo spłycają gry, a raz chcesz gier konsolowych na pc (Brutal Legend, Alan)...
      hmmm... wink

-----

Chcę gier konsolowych? nie, chcę gier pecetowych, które z powodu konsol nie są na PC wydawane. I nei wiem gdzie tu widzisz sprzeczność - uważam że konsole spłycają gry i wychodzi na nie prawie sam crap, więc czekam na... całą jedną grę? No, przepraszam, dwie, bo do Brutal Legend trzeba dodać Space Marine. Czekam na aż dwie gry z kilkudziesięciu, do których ślinią się posiadacze Xboxów i Playstationów... faktycznie, zdradziłem swoje ideały i w ogóle...
    • don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:36
      a czy ja mówię o zdradzeniu ideałów? wink

mówię o niekonsekwencji - powinieneś ignorować też Brutal Legend wink bo konsolowa, bo gUPia wink
      no i ten Space Marine, cokolwiek by to nie było smile
    • marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:37
      @noone.x360

Aaa, rozumiem, chcesz mnie sprowokować, żebym wydusił to magiczne zdanie, po którym zacznie się nienawistny flejm: " Gra konsolowa to gra płytka i głupia" wink

Nic z tych rzeczy. Są dobre gry które wychodzą na konsole, są też kaszanki, które wychodzą na PC. Nie jestem fanbojem ani jednej, ani drugiej platformy. Wkurza mnie tylko fakt, że dobre gry wychodzą czasem na jedną z platform tylko z powodu kaprysu wydawcy (czytaj: przesadnej chęci zysku)
    • don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:41
      @marloon-1987
      Aaa, rozumiem, chcesz mnie sprowokować, żebym wydusił to magiczne zdanie, po którym zacznie się nienawistny flejm: " Gra konsolowa to gra płytka i głupia" wink
      -----
      łeee... to nie dasz sie wciągnąć w zabawę?
      eeech jak człowiek ma chwilę czasu na parę drobnych złośliwości to nikt nie chce się z nim bawić ;/
      a jak właśnie nie może to flejmy płoną aż miło...

*&&^%^$%^$ prawa Murphiego
    • marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:42
      @don

Space Marine to taki Gears of War w świecie Warhammera 40K. Z pewnością ambitna produkcjawink

Oj Sławek Sławek..
    • marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:43
      No dobra, to jedziemy: gra konsolowa to gra płytka i gupia!
      Zresztą, chyba to nie było potrzebne, bo SS już wyżej taki flejm zacząłtongue_out
    • don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:46
      tak "na siłę" to żadna zabawa tongue_out
      się by przydało, żeby paru młodych się dołączyło to może będzie weselej big_grin

to może z mojej strony coś - gry pecetowe są gupie, dórne, bezzesnu i wogule pżekombinowane!

może ktoś zareaguje wink
    • Gość: Player1 Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 217.197.70.* 04.08.09, 12:48
      3878 podpisów, w tym mój.
    • marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:48
      No nie wiem, to już nie jest świeżutki news, więc dzieciaki nie klikają.. Może jakby Sławek przypiął na głównej? Sławek, zrobisz to dla nas? big_grin
    • simplex Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:59
      Czy ktos potrafi podac przyklad choc jednej internetowej petycji ktora ten do kogo byla skierowana wzial pod uwage?
    • marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:04
      @simplex

Też prawda. Valve jakoś się nie przeraził i L4D 2 wyda, czy tego chcą ludzie czy nie. Szczerze wątpie, żeby taki MS się tym przejął.
    • slawomir.serafin Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:05
      mówię o niekonsekwencji - powinieneś ignorować też Brutal Legend wink bo konsolowa, bo gUPia wink
      no i ten Space Marine, cokolwiek by to nie było smile

----

?? typowe myślenie z klapkami na oczach, tak zwane fanbojskie, niestety - jak dana platforma jest be, to jej nie tknę, bo jest be a ja jestem konsekwentny i bardzo dorosły dzięki temu. Idiotyzm. To nie konsekwencja, tylko dziecinny upór. To, że mam żal do producentów konsol o niszczenie rynku i psucie gier nie obliguje mnie w żadnym przypadku do nie grania w nic na konsolach - tam też zdarzają się fajne gry przecież, prawem statystyki. A że jest ich pięć na krzyż, to inna sprawa.

Space Marine to taki Gears of War w świecie Warhammera 40K. Z pewnością ambitna produkcjawink

----

a co mnie obchodzi czy ambitna czy nie? robi ja Relic i to jest WH40k. Dwa powody, żeby dać jej szansę, czyli o jeden więcej niż by nie dawać (bo wychodzi tylko na konsole). Arytmetyka.
    • noone.x360 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:06
      @marloon-1987: eee tam, żadne tam wojny smile To właściwie było trochę "obok" tematu, bo to w sumie intrygujące: gra wychodząca jako konsolowy exclusive nie jest gra konsolową... no to jaka jest? Ale to w sumie rozmowa na inną "okazję", bo pewnie ile ludzi tyle opinii na ten temat.

Ja na "Alan Wake" czekam, chociaż szczerze mówiąc mam lekka awersję do gier toczących się w absolutnej ciemności. W takim "Left 4 Dead" najfajniej mi się gra na mapkach, gdzie "coś" widać (może to też wina mojego TV?). W "Alan Wake" słowa "ciemność widzę!" są pewnie jednym z lepszych jej opisów, mam nadzieję, że grywalność będzie duża smile A o tym, że można zrobić horror za dnia najlepiej niech świadczy najnowszy "Resident Evil". "Alan Wake" będę na pewno śledził (może będzie demko?), bo jest już perełka - w "Dead Space" mało widać, a gra się wspaniale smile
    • slawomir.serafin Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:06
      Czy ktos potrafi podac przyklad choc jednej internetowej petycji ktora ten do kogo byla skierowana wzial pod uwage?

-----

petycja niemieckich graczy sprzeciwiających się cenzurze gier trafi pod obrady Bundestagu - zebrali ustawową ilość podpisów
    • marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:08
      @SS
      Dorzuciłbym jeszcze jeden: Space Marine jest podobne do GoW, za którym o ile mnie pamięć nie myli nie przepadasz (swoją drogą ja też niewink

Czyli co, dwa powody na plus, dwa na minus?
    • don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:10
      ?? typowe myślenie z klapkami na oczach, tak zwane fanbojskie, niestety
      ---
      no bo próbuję tego flejma rozruszać, a się coś nikt nie chce dzisiaj ze mną bawić.
      pewnie jak jutro nie będę mieć czasu, to wybuchnie jakiś piękny soczysty flejm, w którym nie dam rady uczestniczyć sad
    • slawomir.serafin Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:21
      Dorzuciłbym jeszcze jeden: Space Marine jest podobne do GoW, za którym o ile mnie pamięć nie myli nie przepadasz (swoją drogą ja też niewink

-----

to bardziej God of War niż Gears of War - gdyby było podobne do tego drugiego, to faktycznie bym sobie pewnie dał spokój
    • marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:25
      Być może, widziałem tylko jeden film z SM i na jego podstawie oceniałem. Mnie się ta gra raczej nie podoba, ale wiem, że jesteś fanem zarówno Relica jak i uniwersum WH, więc nie dziwię się, że masz na nią chęć.
    • Gość: Marian Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.pogodanet.pl 04.08.09, 13:26
      Ale przecież Dante's Inferno jest podobne do God of War, a jak się okazało, że DI nie wyjdzie na PC to je zjechałeś hahaha
    • simplex Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 15:58
      "petycja niemieckich graczy sprzeciwiających się cenzurze gier trafi pod obrady Bundestagu - zebrali ustawową ilość podpisów"

Podpisów "analogowych", czy podpisów pod internetową petycją na www.petitiononline.com ?
    • Gość: Wybździur Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.as.kn.pl 04.08.09, 20:01
      A kto by się przejmował tym, że taka bezmyślna typowo-konsolowa naparzanka nie wyjdzie na PC? Mi to lata smile
    • Gość: devdd Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 80.54.67.* 04.08.09, 21:08
      z klimatycznej gry wyjdzie gears of war z latarka zamiast pily....
      czekac przsstalem, to i nie podpisze.
    • Gość: mdf Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 80.249.6.* 05.08.09, 09:42
      MS od lat robi swoje: wydaje exclusivy na X-a, a przy tym ciągle wmawia graczom wspieranie GfWL. To po cholere wogóle Vista, DX10 i cała ta szopka (o nadchodzącym DX11 nie wspomnę), skoro MS ciągle tkwi w DX9.0c. Alan Wake, miał być jedną z ważniejszych gier wykorzystujących nowego directXa i co?

----

Już kiedyś o tym pisałem - MS ma problem, bo z jednej strony chciałby wypromować Xboxa w taki sposób, żeby na całym świecie nie było innych konsol(w tym też PC)do grania, a z drugiej strony nie może porzucić PC i gier pod windę, bo zaraz by zaczęły powstawać gry pod OpenGL i Linuxa smile
    • Gość: mdf Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 80.249.6.* 05.08.09, 09:43
      To powyżej oczywiście było odpowiedzią do marloon-1987

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka