Gość: Opos Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.axit.pl 04.08.09, 12:32 Mnie zasmuciło to, że Dante Inferno nie wyjdzie na PC. Bo ta gra na prawdę zapowiadała się bardzo dobrze i robiła niezłe wrażenie. Natomiast jakiś tam przeciętny mało-oryginalny Alan Wake nie jest do szczęścia potrzebny. Prawdę mówiąc nawet cieszę się, że nie wychodzi na PC. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:33 Sławek prosi? No pewnie...! Że nie. ---- pewnie, że nie nie podpisałem petycji, bo Alan Wake mi zwisa widzę nielogiczną konsekwencję raz narzekasz na konsole, bo spłycają gry, a raz chcesz gier konsolowych na pc (Brutal Legend, Alan)... hmmm... ----- Chcę gier konsolowych? nie, chcę gier pecetowych, które z powodu konsol nie są na PC wydawane. I nei wiem gdzie tu widzisz sprzeczność - uważam że konsole spłycają gry i wychodzi na nie prawie sam crap, więc czekam na... całą jedną grę? No, przepraszam, dwie, bo do Brutal Legend trzeba dodać Space Marine. Czekam na aż dwie gry z kilkudziesięciu, do których ślinią się posiadacze Xboxów i Playstationów... faktycznie, zdradziłem swoje ideały i w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:36 a czy ja mówię o zdradzeniu ideałów? mówię o niekonsekwencji - powinieneś ignorować też Brutal Legend bo konsolowa, bo gUPia no i ten Space Marine, cokolwiek by to nie było Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:37 @noone.x360 Aaa, rozumiem, chcesz mnie sprowokować, żebym wydusił to magiczne zdanie, po którym zacznie się nienawistny flejm: " Gra konsolowa to gra płytka i głupia" Nic z tych rzeczy. Są dobre gry które wychodzą na konsole, są też kaszanki, które wychodzą na PC. Nie jestem fanbojem ani jednej, ani drugiej platformy. Wkurza mnie tylko fakt, że dobre gry wychodzą czasem na jedną z platform tylko z powodu kaprysu wydawcy (czytaj: przesadnej chęci zysku) Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:41 @marloon-1987 Aaa, rozumiem, chcesz mnie sprowokować, żebym wydusił to magiczne zdanie, po którym zacznie się nienawistny flejm: " Gra konsolowa to gra płytka i głupia" ----- łeee... to nie dasz sie wciągnąć w zabawę? eeech jak człowiek ma chwilę czasu na parę drobnych złośliwości to nikt nie chce się z nim bawić ;/ a jak właśnie nie może to flejmy płoną aż miło... *&&^%^$%^$ prawa Murphiego Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:42 @don Space Marine to taki Gears of War w świecie Warhammera 40K. Z pewnością ambitna produkcja Oj Sławek Sławek.. Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:43 No dobra, to jedziemy: gra konsolowa to gra płytka i gupia! Zresztą, chyba to nie było potrzebne, bo SS już wyżej taki flejm zaczął Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:46 tak "na siłę" to żadna zabawa się by przydało, żeby paru młodych się dołączyło to może będzie weselej to może z mojej strony coś - gry pecetowe są gupie, dórne, bezzesnu i wogule pżekombinowane! może ktoś zareaguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Player1 Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 217.197.70.* 04.08.09, 12:48 3878 podpisów, w tym mój. Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:48 No nie wiem, to już nie jest świeżutki news, więc dzieciaki nie klikają.. Może jakby Sławek przypiął na głównej? Sławek, zrobisz to dla nas? Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:59 Czy ktos potrafi podac przyklad choc jednej internetowej petycji ktora ten do kogo byla skierowana wzial pod uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:04 @simplex Też prawda. Valve jakoś się nie przeraził i L4D 2 wyda, czy tego chcą ludzie czy nie. Szczerze wątpie, żeby taki MS się tym przejął. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:05 mówię o niekonsekwencji - powinieneś ignorować też Brutal Legend bo konsolowa, bo gUPia no i ten Space Marine, cokolwiek by to nie było ---- ?? typowe myślenie z klapkami na oczach, tak zwane fanbojskie, niestety - jak dana platforma jest be, to jej nie tknę, bo jest be a ja jestem konsekwentny i bardzo dorosły dzięki temu. Idiotyzm. To nie konsekwencja, tylko dziecinny upór. To, że mam żal do producentów konsol o niszczenie rynku i psucie gier nie obliguje mnie w żadnym przypadku do nie grania w nic na konsolach - tam też zdarzają się fajne gry przecież, prawem statystyki. A że jest ich pięć na krzyż, to inna sprawa. Space Marine to taki Gears of War w świecie Warhammera 40K. Z pewnością ambitna produkcja ---- a co mnie obchodzi czy ambitna czy nie? robi ja Relic i to jest WH40k. Dwa powody, żeby dać jej szansę, czyli o jeden więcej niż by nie dawać (bo wychodzi tylko na konsole). Arytmetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
noone.x360 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:06 @marloon-1987: eee tam, żadne tam wojny To właściwie było trochę "obok" tematu, bo to w sumie intrygujące: gra wychodząca jako konsolowy exclusive nie jest gra konsolową... no to jaka jest? Ale to w sumie rozmowa na inną "okazję", bo pewnie ile ludzi tyle opinii na ten temat. Ja na "Alan Wake" czekam, chociaż szczerze mówiąc mam lekka awersję do gier toczących się w absolutnej ciemności. W takim "Left 4 Dead" najfajniej mi się gra na mapkach, gdzie "coś" widać (może to też wina mojego TV?). W "Alan Wake" słowa "ciemność widzę!" są pewnie jednym z lepszych jej opisów, mam nadzieję, że grywalność będzie duża A o tym, że można zrobić horror za dnia najlepiej niech świadczy najnowszy "Resident Evil". "Alan Wake" będę na pewno śledził (może będzie demko?), bo jest już perełka - w "Dead Space" mało widać, a gra się wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:06 Czy ktos potrafi podac przyklad choc jednej internetowej petycji ktora ten do kogo byla skierowana wzial pod uwage? ----- petycja niemieckich graczy sprzeciwiających się cenzurze gier trafi pod obrady Bundestagu - zebrali ustawową ilość podpisów Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:08 @SS Dorzuciłbym jeszcze jeden: Space Marine jest podobne do GoW, za którym o ile mnie pamięć nie myli nie przepadasz (swoją drogą ja też nie Czyli co, dwa powody na plus, dwa na minus? Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:10 ?? typowe myślenie z klapkami na oczach, tak zwane fanbojskie, niestety --- no bo próbuję tego flejma rozruszać, a się coś nikt nie chce dzisiaj ze mną bawić. pewnie jak jutro nie będę mieć czasu, to wybuchnie jakiś piękny soczysty flejm, w którym nie dam rady uczestniczyć Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:21 Dorzuciłbym jeszcze jeden: Space Marine jest podobne do GoW, za którym o ile mnie pamięć nie myli nie przepadasz (swoją drogą ja też nie ----- to bardziej God of War niż Gears of War - gdyby było podobne do tego drugiego, to faktycznie bym sobie pewnie dał spokój Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 13:25 Być może, widziałem tylko jeden film z SM i na jego podstawie oceniałem. Mnie się ta gra raczej nie podoba, ale wiem, że jesteś fanem zarówno Relica jak i uniwersum WH, więc nie dziwię się, że masz na nią chęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.pogodanet.pl 04.08.09, 13:26 Ale przecież Dante's Inferno jest podobne do God of War, a jak się okazało, że DI nie wyjdzie na PC to je zjechałeś hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 15:58 "petycja niemieckich graczy sprzeciwiających się cenzurze gier trafi pod obrady Bundestagu - zebrali ustawową ilość podpisów" Podpisów "analogowych", czy podpisów pod internetową petycją na www.petitiononline.com ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wybździur Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.as.kn.pl 04.08.09, 20:01 A kto by się przejmował tym, że taka bezmyślna typowo-konsolowa naparzanka nie wyjdzie na PC? Mi to lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devdd Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 80.54.67.* 04.08.09, 21:08 z klimatycznej gry wyjdzie gears of war z latarka zamiast pily.... czekac przsstalem, to i nie podpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdf Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 80.249.6.* 05.08.09, 09:42 MS od lat robi swoje: wydaje exclusivy na X-a, a przy tym ciągle wmawia graczom wspieranie GfWL. To po cholere wogóle Vista, DX10 i cała ta szopka (o nadchodzącym DX11 nie wspomnę), skoro MS ciągle tkwi w DX9.0c. Alan Wake, miał być jedną z ważniejszych gier wykorzystujących nowego directXa i co? ---- Już kiedyś o tym pisałem - MS ma problem, bo z jednej strony chciałby wypromować Xboxa w taki sposób, żeby na całym świecie nie było innych konsol(w tym też PC)do grania, a z drugiej strony nie może porzucić PC i gier pod windę, bo zaraz by zaczęły powstawać gry pod OpenGL i Linuxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdf Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 80.249.6.* 05.08.09, 09:43 To powyżej oczywiście było odpowiedzią do marloon-1987 Odpowiedz Link Zgłoś