Dodaj do ulubionych

Na szybko - Windows 7

05.08.09, 10:12
w sumie nie głupie, żeby tak zrobić i u mnie, a tak btw, alien vs predator będzie w lutym 2010 tongue_out
Obserwuj wątek
    • szczqcz Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 10:13
      Forum nie działa? Czy tylko mi?
    • Gość: Baron Na szybko - Windows 7 IP: 195.42.249.* 05.08.09, 10:13
      Win7 rulez. Działam na nim od stycznia. Piękna sprawa.
    • szczqcz Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 10:15
      Ha, ja też lubię dłubać pod maską. Dlatego używam Linuksa smile
    • bartuskoo Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 10:18
      I tak pewnie 90% "specjalistów" komputerowych zacznie marudzić na Windowsa 7 nigdy go nie widząc na oczy. Zreszta tak jak było z Vistą.
    • jabbur Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 10:19
      SS, a w czym to lepsze od XP'ka? Czy nie lepsze?
    • Gość: k Re: Na szybko - Windows 7 IP: 82.177.15.* 05.08.09, 10:23
      A w czym nowy samochód jest lepszy od zadbanego 10-latka?
      A tak na poważnie to dwie główne zalety to usprawiony interfejs użytkownika i lepsze wykorzystanie możliwości współczesnych komputerów (nie tyle w grach, co przy zwykłej pracy - uruchamianiu wielu programów jednocześnie)
    • d_pawel Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 10:25
      jabbur -> Większa stabilność pracy, możliwość szybkiego wyszukiwania rzeczy bądź wsparcie DX10? A mówię teraz o Viście.
    • Gość: Ariadna Re: Na szybko - Windows 7 IP: 195.164.255.* 05.08.09, 10:26
      LUBISZ DŁUBAĆ POD MASKĄ?! A POD NAPLETEM TEŻ LUBISZ SOBIE PODŁUBAĆ?! A MOŻE JAK WSZYSCY REDAKTORZY GAZETY NIE MASZ NAPLETA?!!
    • Gość: W7-sredniak Re: Na szybko - Windows 7 IP: *.tvkstella.pl 05.08.09, 10:27
      Ja mialem problem z najnowszymi sterami Realteka do dzwiekowki, dzialaly tylko w beta wersji. Wrocilem na XP - jednak to jest naprwade udany sytem.

Win7 to podrasowana Vista - nic nadzwyczajnego, zeby powiedziec nowa generacja windowsa to napewno za duzo. Poki co zostaje przy XP ;/
    • Gość: hardkor Re: Na szybko - Windows 7 IP: 195.164.255.* 05.08.09, 10:33
      DAJ KAMIENIA!!
    • Gość: devdd Re: Na szybko - Windows 7 IP: 80.54.67.* 05.08.09, 10:40
      uzywam wersji 64bit jak tylko wyszlo RC, z XP zrezygnowalem calkwicie... przez te pare miesiecy brak jakichkolwiek problemow. A ze jakas gra ma 3 k/s mniej to mnie nie rusza...
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 10:42
      SS, a w czym to lepsze od XP'ka? Czy nie lepsze?

------

generalnie nei jest gorsze, a to już coś smile najfajniejsza jest opcja automatycznego instalowania wszystkich sterowników i konfiguracji sprzętu - byłem szczęśliwy, że nie musiałem się pieścić z moją kartą Wi-Fi po instalce - Win 7 zapytał o hasło i wszystko sam skonfigurował. Całą resztę sterowników pościągał i gładko zainstalował, tylko się zapytał grzecznie które chcę a których nie.

Jeden minus - nie wiem jeszcze jak zmienić menu start na wygląd klasyczny z Win 98...
    • Gość: Alex Re: Na szybko - Windows 7 IP: *.polskielng.pl 05.08.09, 10:45
      Win7 już bez problemu widzi i obsługuje 4 gb ramu?

Na Viście 32 bit 4 gigs generalnie ma bez przerwy urlop smile
    • szczqcz Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 10:54
      Żaden system 32bit nie obsłuży ci więcej jak 4gb bez specjalnego cudowania. A teraz sprawdź w jakich smakach sprzedają Win7.
    • martrzyk Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 11:03
      slawomir.serafin, nie da sie zmeinic sad tez mnie to irytowalo.. po czym zainstalowalem rocketDocka i ze startu nie korzystam wink A dla tych co mysla ze 7 to podrasowana vista.. ja raczej twierdze ze to jest podrasowany XPek zreszta tak jak vista.. tylko to dziala duzo duzo lepiej. Zurzycie ramu jest wieksze niz w XP, ale duzo mniejsze niz w viscie. W systemie x64 na poziomie 25% (z 3gb) co daje jakies 600-700, przy ponad 1gb dla visty x64.
    • brak-uje Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 11:17
      Tak jak ja już to nieraz mówiłem, jak ktoś narzeka na to że Windows 7 bierze mu dużo ramu to niech się na WIn 95 przerzuci, te 10 mb ramu około powinno go w 100% zadowolić...

Windows XP to NIE JEST udany system, doszczętnie i dogłębnie to dzisiaj widać, system który po 3 miesiącach od formata do pracy się nie nadaje - tak potwornie muli.Możliwe że jest to też winna innych aplikacji, używam programu do odinstalowywania aplikacji Total Uninstaller, program do stron offline po uzyciu wlasnego instalatora, zostal przeskanowany przez ten TU w celu znalezienia czy czegoś nie zostawił i co? Zostawił... 5.000 wpisów w rejestrze!!!!!!!! I się dziwić że z biegem czasu system muli?

Ale wracając co do paska to panie SS chyba się nie da,on jest zabardzo wkomponowany w system.
    • Gość: coss Re: Na szybko - Windows 7 IP: *.strong-pc.com 05.08.09, 11:42
      > po 3 miesiącach od formata do pracy się nie nadaje - tak potwornie muli.

Gratuluję. Co za n00b.

>jak ktoś narzeka na to że Windows 7 bierze mu dużo ramu to niech się na WIn 95 przerzuci

Ty się nie przerzucaj, broń borze! Poczekaj jeszcze ze dwie edycje, wtedy - gdy żeby wyświetlić zdjęcie na pulpicie system będzie pożerał 8gb ramu, a bez 16 gb nie będzie mowy o płynnym miganiu kursora w notepadzie, wtdy właśnie będziesz mógł bez przeszkód oddać się kompulsywnemu onanizmowi nad swoim doskonałym sprzętem i nowym systemem operacyjnym.

Przyjmij jednak do wiadomości (choć wiem, że będzie ci trudno), żę są ludzie którzy komputera używają do aplikacji, gier itp. Nie tylko do wyświetlania błyszczących okienek. Jeżeli spece z MS poświęcają czas na spowalnianie swoich kolejnych dzieł (a pod 7 gry chodzą wolniej niż pod XP, płaczei tupanie fanboyów na to nie wpłyną), to robią poprostu zły system.

Dotarło?
    • d_pawel Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 11:46
      coss -> O ile wolniej chodzą?
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 12:04
      Win7 już bez problemu widzi i obsługuje 4 gb ramu?

----

ten x64 który zainstalowałem? bez problemu smile
    • Gość: Slip Re: Na szybko - Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:07
      A ja się dziwię wszystkim, którzy dziwią się że system o prawie dekadę nowszy ma te większe wymagania systemowe. Tak jakby za ten czas komputery się nie zmieniły i kiedy wychodził XP i żarł 50% RAMU kiedy ktoś szczęśliwy miał 512 MB w PC, jakoś tylu narzekań nie było. A potem XP zostawał ten sam a RAMu przybywało (bo tani, bo łatwo dostępny) i tak margines zużycia pamięci przez system malał. I tak rozpieszczeni wszyscy nagle mają żale że nowy system żre więcej.

Opamiętajcie się trochę.
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - Windows 7 05.08.09, 12:07
      @coss - nie wiem czy chodzą wolniej, ale Dawn of War 2 działa tak samo - tylko wolniej się ładował gdy było 2 GB RAM. I fakt, że nowy OS ma większe wymagania jeśli chodzi o RAM mi nie przeszkadza - niewiele ponad stówka za dodatkowe 2 GB to nie majątek... To nie jest taki skok wymagań jak XP do Visty albo tak kosmiczny jak z Win 98 do XP
    • Gość: as Re: Na szybko - Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:09
      Ja nie moge z tekich tlukow jak coss, "a czemu nowe gry potrzebuja coraz lepszych kompow !!! debile gier nie umiom robic111" swiat idzie do przodu systemy sa coraz bardziej zlozone to tez potrzebuja lepszych podzespolow, najlepiej wszystko na sytemem zwalic bo gra 3 klatki gorzej na nim chodzi tt
    • Gość: devdd Re: Na szybko - Windows 7 IP: 80.54.67.* 05.08.09, 12:18
      ... darz bór coss tongue_out bo chyba o boga tobie nie chodzilo....
    • Gość: didaskalia Re: Na szybko - Windows 7 IP: 89.231.222.* 05.08.09, 12:20
      Ramu zżera więcej, ale i tak mniej jak Vista, np. mój kumpel podpiął do core 2 duo 3.0 Ghz i GF9600GT 1 GB Ramu i pokazał, że Vista łapie zadyszę, a 7 - nie . Leciutko się dwa razy zmuliła, a tak to można na niej pracowaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka