pablohp Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 14:27 Dobrze, że odświeżyłem stronę bo bym napisał mniej więcej to samo co marcin-ka. Zaraz mikas2 napisze: "nie prawda, mylisz się! Moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! " Odpowiedz Link Zgłoś
donsterydo Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 14:58 Jakby wyciągnięcie w grach na obecnych konsolach 60 FPS było takie łatwe to każda gra by śmigała w tej prędkości, a jak jest to wszyscy wiedzą. Różnica między 30 a 60 FPS to nie kwestia priorytetów tylko faktu, że i tak mogą być spadki podczas gry, a jak masz spadki z 30 do 20 to jest to niegrywalna przycina w danym momencie, a jak masz z 60 do 50 to i tak masz super płynność. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 15:19 donsterydo: porównujesz jabłka z pomarańczami - spadek z 60 do 50 to niecałe 17%, z 30 do 20 to aż 33% - więc co chcesz w ten sposób udowodnić? Nie zgadzasz się z tezą, że mniejsze skomplikowanie generowanego obrazu to możliwość uzyskania wyższego framerate? Czy może z tym, że twórcy gier zawsze, na każdym sprzęcie, muszą iść na jakiś kompromis między prędkością renderowania a zakładanym poziomem strony wizualnej? L4D działa w 60fps dlatego, że wygląda tak, jak wygląda. R2 wygląda tak, a nie inaczej dlatego, że chodzi 30fps, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 15:42 Ja sie wcale z wami nie spieram tylko mówię o faktach.Takiej rzeźni na PS3 nie ma a fanboje mówia że jest i do tego lepsza. Trzeba być całkowitym ignorantem aby tak twierdzić. Wczesniej zadałem pytanie czy "Valve" potrafi zrobic taką gre na PS3 a nie że PS3 tego nie potrafi. Czytac kurna ze zrozumieniem soniarze Odpowiedz Link Zgłoś
franekk7 Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 16:15 Ps3 tego nie potrafi? a MAG? ... Tej gry juz xbox "nie potrafi" ;] Odpowiedz Link Zgłoś
fatality001 Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 16:16 mikas już nawet nie chce mi się Tobie odpowiadać bo zrobili to Panowie wyżej, ale napisze. Twoje pytanie ok - każdy zrozumiał. Ale to co innego bo ja napisałem, że takie gry na PS3 są. W Left 4 Dead grałem i naprawdę ta gra nie robi na mnie najmniejszego wrażenia. A Heavenly Sword wymieniony przeze mnie to dobry przykład, choćby ta gra bije na głowę pod względem graficznym Let 4 Dead a co za tym idzie wystepuje większa ilość zróżnicowanych obiektów poruszających się na ekranie a to przekłada się na wieksze obciążenie dla konsoli. To samo Lair - na raz na ekranie wystepuje masa przeciwników plus wszystkie widoki przy ładnej grafice, Myślisz, że to nie jest skomplikowane? A to były gry wymienione przeze mnie na szybko i w dodatku stare już. Resistance 2 to też dobry przykład bo jak ktoś już napisał jest znacznie więcej zróżnicowanych przeciwników plus otwarte tereny, tam też dużo dzieje się na ekranie, a jest to bardziej obciążone lepszą grafiką. Left 4 Dead działa na moim starym kompie z jednordzeniowym prockiem, kartą GF 7600GT prawie na max detalach więc panowie z Valve naprawdę muszą być tepi by nie umieć tego na PS3 skonwertować. Odpowiedz Link Zgłoś
ber18 Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 16:19 www.youtube.com/watch?v=lrn4JMxsN_o pamiętam że po tym filmiku ta gra mi się spodobała Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.tm Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 19:30 macie zdrowie chłopaki - niedziela, piękny słoneczny dzień a wy się kłócicie na forum czy valve są ok czy nie, czy l4d jest fajne czy nie.... respect.. naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek5g Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 19:33 mikas2- ty chyba nie wiesz co piszesz: "Z konwersją "Left4Dead" na PS3 nie jest problem graficzny bo gra wizualnie jest słaba Tylko jak pociągnąc taką dynamike, hordy zombi" "Takich gier nie ma na PS3" "Takiej rzeźni na PS3 nie ma a fanboje mówia że jest i do tego lepsza" Przepraszam takiej w 60 klatkach nie ma ale jest RESISTANCE 2 w 30 i z dużo lepszą grafiką Odpowiedz Link Zgłoś
basior1982 Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 20:28 Taaaaaaa play tego nie pociągnie i choć l4d mi zwisa to są gry valve,na których bym zagrał,ale nie płacze bo x też leży na regale Odpowiedz Link Zgłoś
dark_evil_genius Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 20:48 Nie da się ukryć, że Valve to firma która zrobiła naprawdę wiele dla przemysłu growego. To oni zrobili Half-Life'a - strzelankę która zmieniła oblicze FPSów. Gdyby nie oni, nie powstałby Counter Strike - najpopularniejsza sieciowa strzelanka wszech czasów. To Valve stworzyło Team Fortress - pierwszą sieciową strzelankę z wyraźnym podziałem na klasy. Half-Life 2 to jedna z najlepiej ocenianych gier ever. Left 4 Dead ma w sobie taki power, że głowa mała. Brak gier Valve na PS3 to naprawdę wielka strata dla platformy Sony. Oczywiście macie Killzone'a. Uncharted itd. ale nie macie gier Valve drodzy peestrójkowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
fatality001 Re: Valve nadal nie lubi PS3 16.08.09, 21:28 Ale moge w nie zagrać na PC bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
cienki_bolek_2 Re: Valve nadal nie lubi PS3 17.08.09, 09:57 Jak nie chcą zarabiać więcej to niech nie zarabiają. Są inni - lepsi ! O co tyle szumu ? Czy te valve robi dziś jakieś dobre gry ? Pomijam zombiaki - bo to dla koneserów. A w ogóle kolo ze zdjęcia przesympatycznie wygląda ... Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek.tm Re: Valve nadal nie lubi PS3 17.08.09, 10:25 Czy te valve robi dziś jakieś dobre gry ? ------ de gustibus non disputandum est - dla niektórych kolejne odsłony Half Life, CS, l4d, Portal, Team Fortress to dobre gry dla innych nie Odpowiedz Link Zgłoś