Dodaj do ulubionych

WoW - serwery

22.08.09, 09:34
Witam, przez 5 lat próbowałem zwalczyć w sobie chęć sięgnięcia po pa..... yy
world of warcraft ;] lecz dłużej chyba nie mogę.... chciałem się zapytać czy
jak kupię podstawkę do gry to będą serwery oficjalne i dużo osób czy trzeba
dodatki? jeśli mus to który najlepiej kupić....
Obserwuj wątek
    • loqs Re: WoW - serwery 22.08.09, 14:22
      Na początku najlepiej kup podstawkę + pierwszy dodatek, ponieważ dodaje on 2
      nowe rasy. Nowości w WotLK przydadzą się dopiero koło 60-70 lvl, więc możesz z
      nim poczekać. Do podstawki dołączone jest 30 dni gry.
      • anarchius Re: WoW - serwery 22.08.09, 20:17
        Też zamierzam zacząć grać w WoWa i zastanawiałem się od czego zacząć. Warto na
        początku pomyśleć jaką rasą chce się grać, jak Draenei albo krwawymi elfami to
        kupić Burning Crusade, jeśli nie chcesz grać tymi rasami to możesz sobie kupić
        ten dodatek ok. 58 poziomu.
        • furio123 Re: WoW - serwery 24.08.09, 10:18
          Ja mam obydwa dodatki i szczerze to najbardziej mi sie przydaje Burning Crusade
          bo dodaje dwie fajne rasy a Wratch of the lich king dodaje nowa klase Rycerza
          Śmierci i nowy wielki swiat
          • Gość: yta Re: WoW - serwery IP: *.superkabel.de 03.09.09, 10:50
            A wogole to gra jest swietna i wciaga bardzo do tego non stop sie rozwija i
            podobno znow ma wyjsc jakis dodatek choc nie wiem czy w takim szmatlawcu jak
            niemiecki bild mozna uznac taka informacje za wiarygodna ale jesli to prawda to
            juz niedlugo i w Polsce doczekamy sie nastepnego dodatku
            zachecam do przejrzenia
            697952.w.interia.pl
    • ufofaflik Re: WoW - serwery 29.08.09, 14:36
      Szczerze powiedziawszy istnieje znacznie więcej, lepszych mmo, a jeśli jesteś casualem to
      WoW całkowicie nie jest dla Ciebie.
      • mateuszskibicki1 wim wim ;] 29.08.09, 15:14
        No..... grałem 3 lata w Lineage 2 i czas na zmiany tongue_out co polecasz? narazie
        pogrywam w wow-a na trial koncie i masa questow jest po prostu zaj*****... tongue_out
      • Gość: Lipalol Re: WoW - serwery IP: *.chello.pl 29.08.09, 22:23
        Nie masz pojęcia jak bardzo się mylisz.
    • Gość: Kozo Re: WoW - serwery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 14:36
      Serwery są te same dla wszystkich - i dla tych co grają tylko na podstawce i dla
      tych z dodatkami. Jak nie masz danego dodatku to po prostu nie możesz wejść do
      stref z dodatków ani wybrać dodanych ras. W podstawce max lvl to 60 z dodatkami
      to odpowiednio 70 i 80. Na początku zawsze możesz pograć sobie w 10-dniowego
      triala. Później jak się wkręcisz to zginąłeś, przepadłeś i Blizzard przez
      przekaz podprogowy zmusi cię do kupienia dodatków tongue_out
    • ragnaros Re: WoW - serwery 29.08.09, 15:41
      Kup Wow+BC to najlepsze wyjscie i koniecznie zacznij na realmie co ma status Recomended bo jak zaczniesz na takim co ma High lub Full to na poczatkowych lokacjach beda same pustki. Z zwyklym WoW dostaje sie 30 dni darmo ale jak sie stworzy triala 10 dni i upgraduje konto do full to wychodzi z tego 40 dni big_grin
    • e-e Re: WoW - serwery 29.08.09, 19:17
      Ściągnij podstawkę i zagraj w 10 dni triala. Potem kup klucz podstawki na
      allegro za ~30pln. Pograsz kolejne 30 dni. Dojdziesz do 40 poziomu w
      bezużytecznej w instancjach i rajdach klasie, będziesz miał upragnionego
      wierzchowca i forsę. Znudzisz się bezustannym grindem i wytwarzaniem/zbieraniem
      przedmiotów za kasę, botami wyłudzającymi pieniądze i zachęcającymi do kupna
      złota z chińskich farm i bufonowatmi no-life'ami z gildii z kilkoma postaciami
      po 70 lvl, którzy nie chcą bezużytecznych klas w rajdach i więcej nie zagrasz.
      Gra w tego mumerpegera to skuteczne lekarstwo na chęć zagrania.
      • Gość: twigy Re: WoW - serwery IP: *.chello.pl 30.08.09, 01:11
        ktos wyzej pisal o zaczeciu na serwie recommended, ja takie odrazdzam, malo
        ludzi w tym praktycznie brak polakow, burning legion mozna powiedziez ze to
        polski server, zarowno po stronie hordy jak i ally znajdziesz tam mase
        polsko-jezycznych gildii
        • ragnaros Re: WoW - serwery 30.08.09, 16:01
          zgadzam sie co do burning legion to polski realm smile ale na takim nie spotaksz na poczatkowych lokacjach prawie nikogo a jak cos to alty a na recomended jednak spotkasz wiecej ludzi.
      • Gość: Corvus Re: WoW - serwery IP: *.toya.net.pl 30.08.09, 09:54
        w wowie nie ma niepotrzebnych klas to raz, jedyne bufonowate nolifey to ty to
        dwa, to jak przedstawiasz ta gre swiadczy ze nie potrafiles grac wlasna klasa
        nawet na wyzszych levelach to trzy. WoW wymiata zaden mmorpg nie jest lepszy a
        wiem bo sprawdzalem. I nie nazekaj mi na grind bo najwidoczniej nie grales w
        lineage ktore jest toalnym grindem a pvp nie wymaga skila.
        • Gość: Misza Re: WoW - serwery IP: *.208.c86.petrotel.pl 30.08.09, 19:33
          Nie ma niepotrzebnych klas? A rouge? W wyzszych instach mage (bo większośc bossów ma resisty takie, że możesz im na buty nasmarkać co najwyżej)? Set grpy, bez których ciężko jet myśleć o zrobieniu dungów nie wezmą kogoś, kto do wypracowanego setupu nie pasuje. Proste.
          Oj wyobraź sobie że potrafiłem. Tylko nie chcialem słuchać, kiedy mi mówiono, żebym zrobił tanka, albo healera. Po dociągnięciu rouge'a do 67, maga do 45 i jesszcze paru innych altów do lvli 40-50 odechciało mi się. Co jakaś klasa była fajna (subiektywnie dla mnie oczywiście), to się okazywało, że jest bezużyteczna dalej w grze. Do ostatniego dodatku nie dotrwalem. Poddalem jak się dowiedziałem, że mój rouge będzie musiał grindować jeszcze 13 lvli ;P A lvling to niestety grinding. Najlepiej sprawdzić fora WoWa kieując się pytaniem frost mage - pwr lvl big_grin
          Co zaś do wyższości - jeśli oceniasz po liczbie graczy - owszem WoW rządzi. Tyle, że to tak jakby powiedzieć "jedz g..., miliardy much nie mogą się mylić". Nie grałeś w DAoCa, nie grałeś w UO, Lineage i wiele innych gier. Swego czasu to one rządziły, kiedy większośc dzieciaków zaludniających WoWa nie miała pojęcia o necie... I przyjdzie czas że i WoW pójdzie w odstawkę... Normalne. Czy nam się to podoba czy nie, będą nowe gierki, nowe questy, nowe krainy. Kiedy to nastąpi - nie wiem.devil
          pozdro.
          M
          • Gość: errtu Re: WoW - serwery IP: 194.150.96.* 31.08.09, 08:47
            heh poprawiles mi humor z rana w poniedzialek smile, jednym slowem l2p bo piszesz totalne
            bzdury. lvl 67 to aktualnie zadne "wyzsze insty", akurat w Wotlk blizz poprawil duzo jesli
            chodzi o klasy i raidy. Obecnie walki na ktore niektore klasy sa wymagane i lepsze niz inne
            to mozna na jednej rece policzyc (rogue na YS + 0 jest wymagany).
            • Gość: Misza Re: WoW - serwery IP: *.hbi.pl 31.08.09, 14:06
              wybacz stary, ale nie skorzystam. Raczej sprawdzę Lineage - chocby po to, zebym mógł
              pogadać o tym smile Nie ukrywam, że w tej chwili szukam jakiegoś ciekawego MMORPGa
              Nie wiem jak jest aktualnie. Ostatnio grałem - jak to wynika z mojego tekstu przed
              wyjściem ostatniego dodatku. BC to ostatnie co kupiłem. Wydawalo mi sie, ze wyraźnie
              to zaznaczyłem.
        • e-e Re: WoW - serwery 30.08.09, 20:34
          > w wowie nie ma niepotrzebnych klas to raz,
          Tylko wszyscy chcą healerów i tanków, a dpsowego huntera nikt nie chciał.

> jedyne bufonowate nolifey to ty to dwa,
          smile Daleko idący wniosek po jednym poście. Nie spędzałem setek godzin swojego
          życia na grindowaniu, a grając, gdy ktoś mnie prosił o pomoc, to pomagałem w
          miarę możliwości. smile Za to z chamstwem i uprzykrzaniem życia spotykałem się na
          każdym kroku. Oczywiście zmiana serwera oznacza bulenie forsy lub katorżnicze
          levelowanie od nowa - tego już mi się nie chciało robić. Jeśli wybierze się
          właściwy serwer, to może będzie inaczej.

> to jak przedstawiasz ta gre swiadczy ze nie potrafiles grac wlasna klasa
          > nawet na wyzszych levelach to trzy.
          Lol. Ja gram dla przyjemności i zabawy, nie dla zdobywania punkcików, osiągnięć,
          przedmiocików i wygrywania za wszelką cenę. Znudziło mi się po 40 dniach -
          przestałem. Jak na wydane 35 złotych, to miałem niezłą zabawę, ale dłużej mi się
          nie chciało.

> WoW wymiata zaden mmorpg nie jest lepszy a
          > wiem bo sprawdzalem. I nie nazekaj mi na grind bo najwidoczniej nie grales w
          > lineage ktore jest toalnym grindem a pvp nie wymaga skila.
          Mnie mało obchodzi jak jest w innych, to co jest tutaj mi nie odpowiada.
          Spędzanie trzech miesięcy na planowaniu postaci, pół roku na levelowaniu i roku
          na zbieraniu sprzętu mnie nie bawi. To są specyficzne gry i po prostu nie są dla
          każdego. Dużo lepiej bawiłem się lata temu na prywatnym shardzie Ultimy Online,
          ale też miało swoje wady.
          • Gość: Kilgore Re: WoW - serwery IP: *.lanet.net.pl 31.08.09, 08:32
            A co mają ludzie do gry? To że ktoś jest upierdliwym bufonem nie wynika przecież
            z tego że gra w WoWa. W L2 byłby jeszcze większym bufonem.

Sprawdź sam. Najlepiej serwer na którym jest mało polaków. Jednak lepiej się
            gra. Nie ma bluzg na ogólnym i jakoś tak przyjemniej.

• e-e Re: WoW - serwery 31.08.09, 17:28
              Akurat w WoW ludzie mają wszystko do gry, bo to mumerpeger i bez interakcji z
              innymi jest to po prostu średniej jakości hack'n'slash.
              • Gość: Kilgore Re: WoW - serwery IP: *.lanet.net.pl 31.08.09, 18:10
                Czyli mówiąc krótko bierzemy normalnego kolesia, sadzamy go przed wowem i koleś
                ten staje się upierdliwym bufonem?

To jest oczywista ironia, ale komentarz pana powyżej otarł się o poziom onetu.
    • Gość: Bri Re: WoW - serwery IP: 213.199.193.* 30.08.09, 18:08
      A ja wam powiem żebyście wskoczyli na jakiś prywatny serwer. Np. na sunwell.pl.
      Ja grałem półtora roku aż dołem do końca i stwierdziłem że codzienne trzaskanie
      tych samych lochów w wersji heroik, te same raidy, to samo farmienie jest po
      prostu nudne jak flaki z olejem i zaprzestałem gry na globie nim wszedł patch
      3.1 czyli ten z Ulduarem. Teraz pykam sobie właśnie na tym ww prywatnym serwerze.
      Żeby tam pograć musicie mieć założone konto i zainstalowanego wowa i
      zpatchowanego do wersji 3.1.3 oraz zmienić adres serwera w pliku realmlist. End
      content jest tam cały czas dodawany - w końcu garstka zapaleńców to nie sztab
      specjalistów w blizzardzie i operowanie na marnych emulatorach wymaga czasu
      wiedzy i masy roboty z ich strony. To prawda że coś nie działa, coś może nie
      działać, potworki przybiegną do ciebie nawet przez ścianę. Za to nie musicie
      nikomu nic płacić.

A jeśli chcecie zagrać na globalu musicie:
      - zaopatrzyć się w oryginalne cd-keye (na allegro można kupić bazowy-4zł,
      burningcrusade-40zł, wrathoflichking-80zł),
      - założyć sobie konto na wow-europe.com najpierw wybierając 10dniowy trial smile
      - ściągnąć klienta (bez względu czy macie konto podstawowe, burning crusade czy
      wotlk - i tak musicie mieć aktualne pacze i ściągnięte i zainstalowane wszystkie
      dane! (u mnie 14.5giga)
      - zaaplikować swoje cd-keye (upgrade account)
      - kupić na allegro za 80zł prepaid na 60dni grania i podać go na stronie, (albo
      podać na stronie od razu numer karty kredytowej co się mija z celem bo wyjdzie
      drożej)
      - wtedy dostaniecie 30 dni darmo a po trzydziestu dniach system wykorzysta tego
      prepaida i będziecie dalej grali (kolejne 60 dni)

Nieważne skąd ściągniecie grę z patchami - sugeruje ściągnięcie klienta 3.02 i
      następnych paczy samodzielnie i zostawieni ich sobie na dysku.
      Ja sugeruje posiłkować się linkami na wowwiki.com
      www.wowwiki.com/Patch_mirrors
      playable client ma 7.3giga (lub 5giga bez filmików) i daje wersję 3.01
      po nim szukacie patchy do bieżącej wersji (global 3.2.0/ sunwell.pl 3.1.3) na
      stronce http://a.wirebrain.de/wow/<br />
      jest tych patchy kilka, i musicie wszystkie ściągnąć i zainstalować po kolei
      (niestety jeden wielki pacz od razu zrobi wam wersje 3.2 wiec na priwie nie
      zagracie bez ponownych kombinacji)
      acha - ważne jest że jeżeli zainstalowaliście grę w wersji GB (english europe)
      to musicie takiej samej wersji posiadać pacze.
      • Gość: babcia_tosia Re: WoW - serwery IP: 86.47.138.* 31.08.09, 10:56
        Na poczatku musisz sie zastanowic jaki tryb chcesz grac: albo walka z innymi
        albo przyjazne questowanie. Co do LVL w necie jest duzo poradnikow jak w tydzien
        dojsc do 70lvl (grindowanie ogranicza sie do minimu jedyne co robisz to latach
        po krainach i robisz questy w odpowiedniej kolejnosci) co do serwera to nie
        polecam tych polskich bo niestety kultura gry jest 80% nizsza niz na tych
        anglojezycznych.
        Na poczatku zacznij sobie grac czlowiekiem/tankiem
        pozdrow
      • unk1nd Re: WoW - serwery 31.08.09, 14:48
        Prywatne serwery sa fajne bo sa darmowe, ale maja ta wade ze moga zniknac z dnia
        na dzien i to nad czym 'pracowales' kilka dni/tygodni/miesiecy razem z nimi wink

Nie wiem jak kolega piszacy wyzej mogl stwierdzic ze jakies klasy sa
        niepotrzebne. Sam gralem magiem (jakis czas temu) i na raidy i dungeony po samo
        Black Temple lapalem sie bez problemu.

"W wyzszych instach mage (bo większośc bossów ma resisty takie, że możesz im na
        buty nasmarkać co najwyżej"
        na resisty jest hit rating, ktory niwelowal szanse na resista do 1%, ostatnio
        czytalem ze nawet ten 1% zlikwidowali, takze da sie MAGIEM naklepac boss'owi wink

A jesli chodzi o hunterow to gra(la) nimi masa dzieciakow ktorzy nie mieli
        pojecia jak grac i dlatego nie sa za bardzo lubiani (huntards jak to mowia tongue_out).
        Ale sa tez hunterzy ktorzy ogarniaja i mozna ich brac w ciemno, sam znalem kilku
        takich (acz niewielu) wink
        • Gość: Bri Re: WoW - serwery IP: *.devs.futuro.pl 31.08.09, 17:27
          A ja spotkałem się z tym że najwięcej dzieciaków grało rogalami
          (rouge-łotrzyk-skrytobójca).

Każda klasa jest potrzebna we wowie, każdą gra się inaczej a w obrębie klasy są
          trzy różne specjalizacje talentów które też zmieniają grę.

Ogólnie postacie dzieli się na
          >Tanków (masa zbroi życia on pierwszy z grupy idzie na przeciwników i bossów on
          pociąga - pulluje) - warior protection, paladyn protection , deadknight frost,
          druid feral combat (forma niedżwiedzia) - można też tankować warlockiem demonology
          >Healerów (oni leczą całą drużynę swoimi zaklęciami, muszą mieć dużo many, mana
          regen, spiritu, spellpower) - paladyn holy, priest holy, druid restoration,
          shaman restoration
          >CC "crowd controlerów" postacie które mogą w jakiś sposób sterować tłumem
          (unieruchamianie, ogłuszanie, przestraszanie, otumanianie, pułapki, wymuszanei
          ucieczki, wiązanie w walkę kilku słabszych przeciwników swoim zwierzakiem żeby
          nie atakowały grupy i tanka) - hunter beastmaster, warlock każdy, poza tym wiele
          klas ma pojedyncze zaklęcia "lodowe łańcuchy" "ogłuszenie" "korzenie"
          >DPS "damage per second" ogólnie wszyscy którzy mają w grupie za zadanie
          dostarczyć przeciwnikom jak największą ilość obrażeń w jak najkrótszym czasie -
          wszystkie pozostałe klasy. DPS'ów dzieli się na melee atakują z bliska i ranged
          strzelają, rzucają zaklęcia

Najciekawsze są postacie paladyna - może być tankiem, healerem, dps'em posiada
          zasób błogosławieństw dla innych graczy,
          druid też może być tankiem (niedzwiadek), healerem (drzewko), dpsem melee
          (kotek) i ranged (moonkin),
          shaman stawia totemy działające na wszystkich w pobliżu, może leczyć walczyć
          wręcz lub atakować błyskawicami.
          • Gość: william_dr Re: WoW - serwery IP: 94.230.17.* 12.01.10, 17:01
            Nieścisłości masz trochę:
            Leczyć może jeszcze priest discipline.

Każda klasa jest fajna, tylko trzeba nią umieć i przede wszystkim lubić grać, ja
            gram druidem tankiem na PvE i melee dpsem na PvP. Czasem healem na PvP.

CC zależy od bosa, bo mnie tankiem też zdarza się CCować (np. Lade D. w ICC25 -
            mind cotrola cyclonuje).

Możesz zachwalać prywatne, ja wole global, jak chcę pograć to gram pvp, ale
            głównie jadę PvE i gram ze znajomymi, więc nie mam najlepszego setu na serwie
            ale za to się fajnie gra smile Niestety by być koksem to trzeba no-lifować choć
            trochę (3h dziennie na rajdy).
    • Gość: william_dr Re: WoW - serwery IP: 94.230.17.* 12.01.10, 17:12
      Ja wybrałem low serwer PvP Chromagus, ale dlatego, że tutaj w Hordzie gra moich
      znajomych paru.
      BL? Nie wytrzymałbym czekania w kolejkach.

Każdą klasą się da grać na wysokim poziomie, w rajdach 25 osobowych zawsze jest
      miejsce dla każdego, nawet 10tki układa się pod Class runy ze względu na buffy.
      Jak się ma skilla to nie ma problemu. A jak się nie ma skilla to trzeba czytać
      fora danych klas i specjalności i się dużo uczyć. Ale sory jak idziesz na bossa
      i nawet nie wiesz co masz robić i cały rajd przez Ciebie ma problemy!!! Ileż można?

Odnośnie dpsu na bossie by nie był Imune trzeba mieć odpowiedniego hit ratinga,
      czyli tzw hit capa, wtedy wszystko wchodzi. Ale to się tyczy rajdów bardziej, na
      HC jest łatwiej. No i lepiej stać z tyłu bosa bo przodem to missujesz tongue_out

Jak masz skilla to na rajd wezmą, najwięcej jest na moim serwie DK i
      Palladynów... szkoda gadać tongue_out Dla druida zawsze jest miejsce, dla palka też,
      najlepiej mieć ench szamana i resto lub ele. Priestów najlepiej dwóch: shadow i
      holy/discipline. Druidów przynajmniej dwóch: bookina i tanka/kotka/resto. DK
      może tankować choć rzadziej to robią ale głównie DPS. 1 rogal obowiązkowo, to
      samo z magiem i lockiem i huntem itp. Dla każdego jest miejsce. Najsłapszy dps
      chyba robi moonkin za to ma mocne buffy dla rajdu i jest mile widziany. No i
      combat ress!!! Warek też ma fajne buffy smile

Tak więc zganianie, że nie chcą brać to nie wina klasy, jak już to speca, setu i
      skilla braku tongue_out Nie dziw się chłopie, kto Cię weźmie na trudny rajd by mieć być
      może przez Ciebie na nim problemy. Na wszystko trzeba zapracować, skilla wyrobić
      i opinie wśród gildii/innych graczy.

WoW to raczej nie gra dla no-skilli tongue_out Ale to najlepsze MMO na rynku wink No i
      można grać z kolegą/koleżanką i miło spędzać czas na TS/Vetrilo.

Pozdrawiam,
      william_dr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka