Dodaj do ulubionych

W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja

• tpiat Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja 27.08.09, 12:03
      Usuwanie emblematów nazizmu z gry, powiedzmy w uproszczeniu, historycznej, to absurd równy oskarżeniu aktora który wciela się w Hitlera, Pol Pota albo Heroda o poglądy zbieżne z "oryginałem".
    • Gość: Mayday Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja IP: 83.238.201.* 27.08.09, 13:01
      Podobnie jest z Napoleonem który przez całą Europę postrzegany jest jako szaleniec i dyktator a u nas jako wspaniały wybawiciel. Historia nigdy nie bedzie "jedna" i wspólna. W związku z tym równiez gry bazujące na historii będą niejednoznaczne w odbiorze. Na jednej stronie medalu mamy pamięć o zbrodniach związanych np z totalitaryzmen nazistowskim , na drugimot takie błache kolorowanie dyktatora jakie miało miejsce ostatnio choćby w w grze Stalin vs Martians. Najlepiej było by chyba pilnować poprawności , ale jest to raczej niewykonalne przy zasadach wolności słowa itd.
    • Gość: hoplita Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja IP: *.polityka.com.pl 27.08.09, 13:21
      @han_solo_79
      No takiej mocy to raczej on nie ma, na szczęście
    • bialygolabek Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja 27.08.09, 13:23
      Napoleon - Dyktator? Tak tu pełna zgoda. Ale żeby ktoś go nazwał szaleńcem to nie słyszałem. Ani car Rosji ani królowa Prus a co najciekawsze żaden z angielskich generałów też nie...Cóż, człowiek się uczy całe życie.
      Co do reszty zgoda.
    • han_solo_79 Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja 27.08.09, 13:32
      @hoplita

No steam to on nie sięgnie ale nie wiadomo czy jak nie wysmaży emo-listu w którym zagrozi, że zrobi kampanię obsmarowującą to polski wydawca się nie wycofa... Bo jest polski wydawca, ma to na razie w dalszych planach. Mam tylko nadzieję, że Tripwire do spółki ze Valve nie przegną i cena steamowa będzie nie wyższa niż 30 ojro (a najlepiej 15).
    • ender140 Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja 27.08.09, 14:38
      ech, wolfenstein na nesa...
    • jarowars Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja 27.08.09, 23:24
      @coss

Nazista to skrót od narodowy socjalista. A narodowym socjalistą mógł być tylko członek NSDAP. To tak jeżeli chodzi o ścisłość. W Wehrmachcie też ideologii nazistowskiej nikt się nie sprzeciwiał, a poczynania niektórych nie odstawały od wyczynów SS, ale podejrzewam, że zdecydowaną większość armii niemieckiej stanowili po prostu zwykli żołnierze, którym kazano walczyć i którzy się nad tym specjalnie nie zastanawiali.

BTW, ja w CoDzie w multi zawsze wolę grać "złymi". Japończycy mają coś takiego w sobie bardziej fajnego od Jankesów (no i chyba ich drużyny częściej wygrywają), a z kolei Niemcy... no cóż, mimo wszystko do Sowietów czuję większą niechęć (zresztą pewnie nie tylko ja). A poza tym lubię jak po wygranej w tle słychać jak Adolf gada "und Deutschland, und Ihnen, und Deutschland" czy coś w ten deseń w rytm wesołej muzyczki. ;P
    • Gość: taaaa Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.09, 09:20
      Jebie mnie to ! smile
    • botek_xd Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja 28.08.09, 10:39
      @taaa

Mnie też...

Jakoś nigdy nie interesował mnie ten temat czy grając Wehrmachtem albo Panzer Elite robię źle bo popieram nazistów... 0_o Dla mnie to gra, a nie wyboru do parlamentu... Nic nie znaczy czy gram Aliantami czy Osią bo się nad tym nie zastanawiam.
    • Gość: loler Re: W CoH: Online nazistów zastąpi Federacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:40
      W coh gram aliantami bo gra sie nimi trudniej jak niemcami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka