nek9 08.01.10, 11:36 Już się nie mogę doczekać kiedy z cebulek sie cos wykluje :) Nie cierpię zimna!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bakali Re: WIOSNY!!! 08.01.10, 12:02 Widzę, że na forum powoli zaczyna się życie :D ręce mnie świerzbią, a do wiosny jeszcze tyle czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: WIOSNY!!! 08.01.10, 12:21 Najchętniej zapadłabym w sen zimowy. Bo życie zaczyna się dopiero wtedy, jak można coś robić w ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: WIOSNY!!! 08.01.10, 15:22 ja tez, zima powinna trwac dwa tygodnie z czego 10 dni sniegu, nie wiecej ;) niestety nasze drogie rosliny lubia jak jest zima zimno bo wtedy moga odpoczac i maja wiecej sil na kwietnienie i owocowanie :) u mnie sie juz wyklulo i zapaczylo, nawet chcialam fotke zrobic ale przyszedl snieg i przysypal :? zolty krokus to byl :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WIOSNY!!! 08.01.10, 18:27 Nie wiem jak w ogrodzie, bo śnieg, ale na balkonie krokusy i tulipany wyłażą jak chcą... Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: WIOSNY!!! 09.01.10, 10:03 U mnie wylazła cebulica, krokusów na razie nie widzę, a tulipany jeszcze śpią w najlepsze. Ale kto wie, wszytsko pod korą, może coś tam już się wykluwa? :D Odpowiedz Link Zgłoś
nek9 Re: WIOSNY!!! 09.01.10, 10:57 Moją wiosną w domu są listeczki brzozy :) Włozyłam badyle i mam zielone drzewko :) Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: WIOSNY!!! 09.01.10, 11:00 No tak. Dziewczyny, wszystkie jak jeden mąż mamy fisia. Sezon ogłaszam za rozpoczety :D Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: WIOSNY!!! 09.01.10, 11:43 A u mnie nie dość, że wszystko przywaliła ogromna masa śniegu, to do loggi usiłuje wprowadzić się następny kot. Ciekawe, czy mu się uda, bo rezydent ogródkowy nie jest do niego przyjaźnie nastawiony. Chociaż łomotu mu nie spuścił, a zwykle tak traktuje inne włóczące się koty. Odpowiedz Link Zgłoś
leloop Re: WIOSNY!!! 09.01.10, 18:20 a nas przysypalo i sypie dalej, takiej zimy to tu najstarsi gorale nie pamietaja, moja w kazdym badz razie taka pierwsza w czasie mego 10letniego pobytu tu. 20 i wiecej centymetrow kopnego sniegu na drogach dawno tu nie widzieli. wszystko stoi poczta, transport szkolny, dostawcy (nie tylko zaopatrujacy sklepy ale tez dostarczajacy pasze dla zwierzat hodowlanych, cysterny zbierajace mleko, etc) tydzien zapowiada sie kantanstroficznie :( a my niedawno wrocilim z dluuugiego spaceru po okolicznych gorkach, moj syn ani razu nie powiedzial, ze jest zmeczony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WIOSNY!!! 09.01.10, 19:39 zysypaA nas pr kważ! A nas przysypało i sypie dalej, i zaprawdę powiadam wam, biegówki to świetny wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: WIOSNY!!! 09.01.10, 20:11 Śladówki też są dobre, zwłaszcza na świeży śnieg. Biegówki na miejsca bardziej wyjeżdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WIOSNY!!! 09.01.10, 21:43 Mów do mnie jeszcze, nie odróżniam, pierwszy raz miałam toto na nogach. A był to mój zamiar od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: WIOSNY!!! 11.01.10, 16:42 Yoma, oboje z M. dziękujemy za przypomnienie o istnieniu nart:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WIOSNY!!! 12.01.10, 19:20 Ależ nie ma za co. Narty niezjazdowe, zwał jak zwał, rulez :) Jeszcze rakiety śnieżne by. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: WIOSNY!!! 12.01.10, 21:08 Ja też nie wiem, jak się nasze nazywają, czy śladówki czy biegówki- ważne, że się na nich nie przewracam, a mistrzem sportu nie byłam nigdy:)Niezjazdowe na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WIOSNY!!! 13.01.10, 10:34 My po prostu w sobotę rano wstawszy, udaliśmy się na giełdę sprzętu i zrealizowaliśmy to, co mi chodziło po głowie od lat, a tereny do biegania wokół Wsi mam piękne. I spodobało mi się :) Odpowiedz Link Zgłoś