deerzet 19.02.10, 13:16 A co na to same zainteresowane? (Z żalem) Latami w żelu? "Żelosne"! --- Nowocześnie torturować rosliny niedoniczkowe w donicach wymyślili miłośnicy małego metrażu. Co na to nordycy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deerzet Załącznik 19.02.10, 13:30 Aaa? Zżzżzzzzżz... Zzz! Z żalem zauważyłem, że zabrakło zainteresowania zmianami zazielenienia żelu zachwalaczom... Zadajcie, zaiste, załącznik! Odpowiedz Link Zgłoś
doroteja_z_brzozy hydrożelenina ;-) 19.02.10, 20:18 Daro: "Żelosne"! żelenina! ;-) "Co na to nordycy?" Nordycy stronią od bonsajów. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hydroponikapl Uprawa roślin bez ziemi - hydroponika 17.06.10, 09:36 Zarówno hydroponika jak i terraponika nie ma nic wspólnego z żelem. Rośliny uprawia się w granulacie ceramicznym, który powstaje z wypalania gliny w wysokiej temperaturze. Terraton to nie żelowa substancja, tylko pokruszony granulat. Po szczegóły zapraszamy na naszą stronę internetową: www.hydroponika.pl, a po zakupy akcesoriów do naszego sklepu sklep.hydroponika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: Uprawa roślin bez ziemi - hydroponika 17.06.10, 09:41 pamiętam, że ok. 10 lat temu hydroponika była dośc mocno promowana, niestety nie przyjęła się w zbyt dużym stopniu. Jesteśmy tradycjonalistami, lubimy grzebać w ziemi :) Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Uprawa roślin bez ziemi - hydroponika 17.06.10, 11:51 Dlatego, ze uprawa hydroponiczna wcale nie jest taka nieklopotliwa, jak to jest reklamowane. Trzeba pilnowac poziomu pozywki, wymieniac ja. Latwiej kupic ziemie w kwiaciarni czy supermarkecie niz szukac pozywki do hydroponiki. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Aeroponika 17.06.10, 15:34 Mimo, że natarcie reklamiarskie nie spada, może i dlatego, że każdy zarobić chce - ale najnowszą tendencją jest hodowla aeroponiczna. Czyli, że - w chmurze pożywki nadmuchiwanej na odsłonięte korzenie roślin Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Aeroponika 17.06.10, 15:37 Jesli wlasciciel bedzie pedalowal w celu dmuchania to jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
biszek Re: Aeroponika 18.06.10, 08:18 obrobka_skrawaniem napisała: > Jesli wlasciciel bedzie pedalowal w celu dmuchania to jestem za. a tam pedałował- za dużo wymagasz :) Ja tam kazałbym im to jeść :) Odpowiedz Link Zgłoś