arnikaarnika 21.03.10, 10:36 Czy Roundup 360SL po zastosowaniu go na teren w którym będzie przyszły trawnik nie zaszkodzi drzewom takim jak sosna ,katalpa ,lipa.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Ad R*****p ® 21.03.10, 20:04 Nie wierzę, by kucia... by {Arniki} obie nie przeczytały tego herbicydu instrukcji, o sposobie pobierania, o warunku zieloności itd... Na strony producenta radzę zbłądzić, bo tu przewaga, że tak powiem, antyzwolenników i -czek tego producenta - i trucizn jego, i metod jego, i podstępów jego, i ..., i ..., i ... --- Uwaga, czytanie tych stron producenckich grozi oczopląsem od ilości *** TM Technology, ***® , *** formuła, *** lider, *** tylko my oraz od ilości procesów sądowych wytoczonych tym, co nie wiedzą jak ów specyfik stosować. Ostrzegłem. Zrobione. Ręce umyte, jakby kto pytał... Odpowiedz Link Zgłoś
wieshniak Re: Roundup 360SL kontar drzewostan 21.03.10, 20:46 Jak zablokowana kuciapka może pomóc moim nerkom? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doroteja_z_brzozy kuciapkowanie w kanciapie? 21.03.10, 21:53 wieshniak: "Jak zablokowana kuciapka może pomóc moim nerkom? ;-)" wieshniaku drogicenny, blokada służy fantazjowania pobudzaniu kuciapkowego. co tam nera! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doroteja_z_brzozy zaszkodyodpowieposzkodzie ;-) 21.03.10, 21:49 podwójne życie []arniki: "...nie zaszkodzi drzewom takim jak...?" zaszkodzicielstwo stosowane zaszkodzi. za też szkodzi. zaszkodzi drzewom, arnikom zaszkodzi. zaszkodzi wszystkiemu. i... po szkodzie! Wont z ron, ran, roun, run (forest, run) run dupem! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: zaszkodyodpowieposzkodzie ;-) 22.03.10, 10:47 Zaimponowało mi. Doroteja, masz talent... :) Odpowiedz Link Zgłoś
doroteja_z_brzozy Re: zaszkodyodpowieposzkodzie ;-) 22.03.10, 20:54 yoma: "...mi..." ;-) "Ciiiiiiiiii cho sza" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Oczywiscie ze nie:))) 23.03.10, 07:40 Sława! R jest w ogóle najlepszym herbicydem i PRAWIDŁOWO stosowany nie zaszkodzi drzewom. Ja bardzo lubie R i czesto go stosuje. Dla mnie najwieksza zaleta jest jego ekologicznosc- rozkłada sie w glebie. Równie jego uniwersalnosc stanowi o jego doskonałosci, bo mozesz zastosowac jako zwykły pielik az do arborycydu. Zreszta chemiczne niszczenie zielska jest najtańsza i najskuteczniejsza metoda a przy tym bardzo łatwa i mało pracochlonna... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet A ... 23.03.10, 16:17 A miód Szanowny {Ignorant} aby lubi? [...] Reszta jest milczeniem. Dla owiec. Albo wzdęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.kowalik1 pytanie o Roundup 25.03.10, 15:04 Czy preparatem Roundup mozna podlewac drzewo i wtedy uschnie, czy trzeba koniecznie opryskiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Niekoniecznie 25.03.10, 16:32 Można smarować stężonym. Byle nie po korze, bo zmarnuje się ten nietani środek maltretowania. Jego kontakt z glebą pono go, twierdzą producenci, mikrobiologicznie rozkłada. Twierdzą antyzwolennicy, że glebę on jednak skaża jakoś, kumuluje się. Może i nawet jego koincydencja, w wodach gruntowych, z dziwnym smakiem herbaty w szklance, jest niewykluczona? Świeca+ogarek, Well, done. --- Monsanciarnio - dałem znak zapytania, więc nie słać mi, proszę, pozwów, żądań, komorników tudzież ulotek. Mam kolekcję dość ostrych motyk! Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Niekoniecznie 25.03.10, 16:59 > Twierdzą antyzwolennicy, że glebę on jednak skaża jakoś, kumuluje > się. Może i nawet jego koincydencja, w wodach gruntowych, z dziwnym > smakiem herbaty w szklance, jest niewykluczona? Nie używaj do herbaty wodu ze stawu,i innych powierzchniowych bajorek,ale z kranu,albo z butelki z wody mineralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: Niesmacznie 25.03.10, 17:15 Dzięki, przekażę swym hebatożłopom! Cytowałem tylko opinie, pogłoski i pomówienia, sam nie pijam za bardzo herbat. W okresie słusznie zapomnianym dość skrzętnie unikałem terroru przydziału herbat, oddając je innym. Mamy wodociąg, a w ogródku dowadniam się owocami najczęściej. --- San z Pidem zbadały, że duży odsetek butelkowanej to właściwie kranówa Tema, żtp., rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś