mi.Potrzebuje porady wnętrzarskiej.Wszyscy tu mają(bo przecież pisza i mężczyźni)duzo gustu i smaku względem ogrodów dlatego pozwoliłam sobie porosic o pomoc w kwestii wnętrza.
Juz piszę o co chodzi.
napisałam na fotoforum ale tam tylko :zmień meble na lżejsze,za duzo dupereli bla,bla,bla.bla.
Czeka nas mam nadzieję w przyszłym roku olbrzymi remont.Przeprowadzilismy sie kilka miesięcy temu do domu który ma grubo ponad 100 lat.Dom ma
całkiem pogniłe podwaliny,kótr nadaja sie do wymiany,zapada się po prostu
,trzeba podlac fundamenty,zrobić podłogi,tzn.wylać beton(mielismy to robic od
razu ale mieliśmy na przeprowadzke dwa miesiące a był to środek zimy i niestety
sie nie dało),trzeba wymienic i podnieść dach,generalnie zrobic drugą część gdzie
mają mieszkac moi rodzice - w taj drugiej części nie ma nawet kibelka bo teściowa
tam miała apteke i nigdy ta część nie była zamieszkała,trzeba wymienic wszystkie
okna i drzwi,ocieplić,zrobić elewacje,kupic piec CO itp itd - lista jest
bardzo długa.Remont rozpoczniemy jak moi rodzice sprzedadza mieszkanie bo niestety nie dostaniemy kredytu na ten olbrzymi remont,rodzice aktualnie mieszkaja
z nami i zajmuja moja przyszłą sypialnię.A i nie mam pokoju do którego z tego
pokoju mogłabym wstawić biurko z komputerem i szafki z książkami.
Pisze to żebyście wiedziały że nie stac mnie na drogie gadżety,wymianę dywanów,mebli,lamp .Chciałabym jeszcze kupic meble do kuchni bo na razie ze swoich mam tylko kredens a reszta to reanimowane po tesciowej które zreszta juz długo nie wytrzymaja.
Chodzi mi o to tylko czy zostawic belke stropową w takim kolorze jak jest czy zamienic na inny,na jaki kolor pomalować pokój który ma być salonem(na razie jest salonem i naszą sypialnią),jakie kolory dodatków,żeby wszystko ze sobą grało.Pokój jest nieduzy ma jakieś 14 m2.
Pokażę wam od czego zaczynaliśmy a co jest obecnie.