Dodaj do ulubionych

trawnik i róża pienna

17.03.11, 08:41
Witam,jestem tu nowa i mam na początek 2 pytania.Czy różę pienną mozna już przyciąć? I czy róże "zwykłe" /nie na pniu-jak to nazwać/ też już można przycinać.I trawnik-pozyczyłam taką maszynę,która tnie korzenie trawy /z nożami/Czy już można jej użyć? To własciwie 3 pytania-jestem poczatkującym ogrodnikiem i choć sporo czytam to mam mnóstwo wątpliwości:-( mój trawnik po zimie wygląda marnie-nie jest zielony,nad czym ubolewam.Można liczyć na radę?
Obserwuj wątek
    • lubiepracowacwogrodzie Re: trawnik i róża pienna 18.03.11, 22:00
      na różach znam się jeszcze słabo,więc w tej kwestii radzić nie będę-chociaż wydaje mi się,że jeszcze za zimno na cięcie róż (przynajmniej w moim regionie).a odnośnie trawy-radzę poczekać z wertykulację aż trawnik podeschnie po zimie-przyjęte jest,że wertykulację przeprowadzamy po pierwszym koszeniu.
    • kwiat1414 Re: trawnik i róża pienna 30.04.11, 09:33
      Może pomoże :D
      wiosna-kwiaty.blogspot.com/
      • agnieszsz Re: trawnik i róża pienna 30.04.11, 11:09
        U mnie róża pienna dawno przycięta, ale nie za mocno, tylko to, co konieczne, czyli jesienne kwiatostany do ładnego pączka, oraz przemarznięte końcówki, też do ładnego pąka. Można też usunąć gałązki zbytnio zagęszczające. Jeśli chodzi o wertykulację, to w programach ogrodniczych już dawno zalecali ją przeprowadzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka