Dodaj do ulubionych

Kolorowe rabaty

IP: *.stacje.agora.pl 18.04.11, 09:36
Witam, chciałabym przełamać monotonię zieleni w swoim ogrodzie i założyć rabatę - najchętniej kolorową - a już wymarzona to czerwona, purpurowa. Jakie kwiaty mam wybrać?:-) z góry wielkie dzięki za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • klaudia_redakcja Re: Kolorowe rabaty 19.04.11, 10:01
      Mała podpowiedź : www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113380,9278402,Rabata_czerwono_pomaranczowa.html
    • Gość: xxx Re: Kolorowe rabaty IP: *.stacje.agora.pl 19.04.11, 10:41
      datura czerwona się nadaje?
    • alicja_gawrys_redakcja Re: Kolorowe rabaty 19.04.11, 15:40
      Jeżeli zależy Ci na czerwonych roslinach, możesz posadzić i czerwone kwiaty i krzewy o czerwonych liściach, które zdobia ogród pzrez cały sezon. Z krzewów polecam perukowca podolskiego Royal Purple o czerwonych liściach i lekkich pururowych pióropuszach kwiatów, a także dość okazałą leszczynę południową Purpurea. Łatwa w pielęgnacji jest też pęcherznica Diabolo.
      Jeśli masz w ogrodzie dużo słońca, możesz wprowadzić jednoroczne kwiaty. Na czerwono kwitnie szałwia błyszcząca i sporo odmian dalii.
      Z wieloletnich kwiató (bylin) polecam maki wschodnie, które kwitna w czerwcu i pysznogłówkę ogrodową (lipiec -sierpień), Życzę powodzenia
    • basia4ab Re: Kolorowe rabaty 05.06.11, 15:00
      Witam serdecznie.Chcąc dobrać kwiaty na rabacie, ja zawsze kieruję się tym, by rabata cały sezon była w barwach. Wczesną porą kwitną tulipany mamy ogromny wybór kolorów i ich odcieni. Lilie, liliowce, też później kwitną i barwy ich są urokliwe. Maki cudowne w odcieniach czerwieni. Róż też nie może zabraknąć na naszej rabacie. Te cudowne kwiaty,o cudownej barwie czerwieni,purpurze długo kwitną, cudownie pachną cieszą nasze oczy. Więc mamy w czym wybierać.Pozdrawiam basia4ab
      • kwiatki_z_rabatki Re: Kolorowe rabaty 06.06.11, 16:30
        To zależy jak skonstruowany masz ogród i jaki styl preferujesz - bujne zagajniki róż i rododendronów czy przydomowe rabatki? Ja mam rabatkę i polecam nieśmiertelne bratki - dostępne w licznych kolorach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka