barasia 03.10.11, 10:40 Nie mam zadnego doswiadczenia, a chce posadzic dziecku maliny na dzialce. Wiem, ze naslonecznione miejsce, ale jaka odmiane posadzic, na czym, podsypac jakims nawozem? Jak przycinac? Łopatologicznie, please! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Re: Maliny 03.10.11, 11:26 {Barasia} nie ma [?] żadnego doświadczenia w szukaniu w archiwum tego forum, a może ma chęć pogwarzyć onlajnowo, a chce posadzić dziecku maliny na dzialce. www.e-ogrody.com/a-031-maliny.html Chyba nie wie, że „...podsypać jakimś nawozem..." może młodą, świeżo posadzoną malinę uśmiercić. O cięciu - świeżutkie, z archiwum wzięte: forum.gazeta.pl/forum/w,309,126998986,,ciecie_malin.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
amityr Re: Maliny 09.10.11, 17:20 Inaczej tnie się Polkę a inaczej Laszkę! Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
marta.garczynska Re: Maliny 26.03.12, 13:22 Barasia - Lepiej nie dawać żadnego nawozu na samym początku. Jeśli nie będą rosnąć jak byś chciała to możesz dać wtedy www.sklep.mizar.com.pl/insol-1l-p-230.html dobrze działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Maliny 26.03.12, 17:17 Spamowanie = zniechęcanie potencjalnych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta90351 Jeszcze o malinach. 27.03.12, 09:13 W zeszłym roku posadziłam dwa krzaczki mali. Krzaczki za dużo powiedziane - dwa badyle ok 30 cm. O dziwo badyl zaowocował i to chyba z powtórkowym owocowaniem. Jakieś 10 dni temu przycięłam mojego badyla - z ok 50 cm na 20. Nie wiem czy dobrze, ale kijek w przeciwieństwie do sąsiadującego agrestu nie wykazywał objaw puszczania nowych pączków. Aby pobudzić rozkwit skusiłam się na cięcie . No a teraz mam wątpliwości. POMOCY!!! Niby patrzę na cięcia malin jak i kiedy, ale nie mam pojęcia co to za odmiana i czy się nie pospieszyłam? Odpowiedz Link Zgłoś