konwalia30 26.03.12, 16:51 pierwszy raz chce posiać zioła z nasion - mam ziemie uniewersalną do kwiatów i warzyw ph 5,5-6,5 czy mogę użyć do ziół? czy to musi być jakaś specjalna ziemia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Pytanie-ziemia-zioła 26.03.12, 17:15 Możesz, byleby zbyt zbita nie była. W razie czego dorzuć garść piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
turnesolka Re: Pytanie-ziemia-zioła 29.03.12, 12:37 Na internecie widziałam gdzieś info żeby do ziemi do ziół domieszać zużyte fusy od kawy, że niby mają indealne Ph etc, czy ktoś słyszał o tym pomyśle... Fusów od kawy ci u mnie dostatek więc chętnie bym je wykorzystała. Odpowiedz Link Zgłoś
bakali Re: Pytanie-ziemia-zioła 29.03.12, 13:02 Fusy często mają zwyczaj pleśnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Zioła-ciąg dalszy:) 29.03.12, 13:47 Pozwolę się podpiąć pod wątek, żeby n-tego o ziołach nie zakładać. Mam nadzieje, że za bardzo za pazurki nie zaszłam. Zioła kupuję teraz w markecie. Kupuję i od razu przesadzam do doniczek, takich balkonowych. I one wszystkie wiotczeją, leżą w tych skrzynkach. Co z nimi nie tak? Ziemia tradycyjna, uniwersalna. Odpowiedz Link Zgłoś