krakowskim_targiem 29.06.12, 11:33 zastanawiamy się nad kupnem takiego urządzenia. traktorek do koszenia trawy, posiada ktoś z Was? sprawdza się? czy to lepsze rozwiązanie niż zwykła kosiarka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Nie wspomóż reklamą - kopnij ją, zanim ona ciebie 29.06.12, 13:40 Zastanowić się warto nad kupnem takiego samodzielnego urządzenia. Swietne do koszenia trawy, posiada je wiele z nas i z was. Sprawdza się. To o wiele lepsze rozwiązanie, niż zwykła kosiarka. Odpowiedz Link Zgłoś
llollobrygida Re: Nie wspomóż reklamą - kopnij ją, zanim ona ci 29.06.12, 21:27 I dysponuje zniewalającym wdziękiem, w odróżnieniu od traktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Nie wspomóż reklamą - kopnij ją, zanim ona ci 29.06.12, 22:17 owieczki lepszajsze i od wieków wypróbowane w brytyjskim królestwie trawnikowym..niestety mój trawniczek nawet jednej nie wykarmi :( sąsiad najblizszy rozważa wpuszczenie na swój (podobnych rozmiarów) królików..ale zapomniał że one nory kopią..i po co mu było z kretami wojować? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Nie wspomóż reklamą - kopnij ją, zanim ona ci 30.06.12, 07:50 Bo króliki wypuszcza się w specjalnej drucianej klatce w kształcie walca. Walec się turla, trawa wchodzi do środka przez drucianą siatkę i królik wcina. A nory nie wykopie. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Coś niesamowitego 30.06.12, 13:40 Ależ pomysłowy sposób więzienia króliczej zgrai. Skąd taki pomysł zaimportowała nasza {Horpyna}? - Ja chcę w tę! - Nie! W tą! Tam trawa lepsza! - Nie, w tę! - A w ucho chcesz? A nie w tę, bo w tą! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 18:33 > Ależ pomysłowy sposób więzienia króliczej zgrai. gdyby jeszcze jajka znosiły to kupuję na pniu!! Odpowiedz Link Zgłoś
mik-36 Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 19:19 Horpyno!Gdzie takie cudo dla królików można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 19:25 Nie wiem, gdzie można kupić. Ja, jak potrzebuję czegoś nietypowego, to projektuję i robię sama. Bardzo lubię majsterkować. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 19:22 Bardzo dawno temu zetknęłam się z takim pomysłem. No i sobie wydumałam, jak powinno to wyglądać - podstawowy problem to wielkość oczek siatki, żeby królicza łapa nie uwięzła. Można zresztą zrobić coś takiego ze sztywnych wzajemnie równoległych prętów tworzących powierzchnię cylindryczną i łączących koliste podstawy - te oczywiście mogą nie mieć otworów, tylko w jednej muszą być dobrze zamykane drzwiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 20:01 horpyna Ty opatentuj i zakładaj koncern króloczo-koszący!! To swietny pomysł i doskonały interes..w ulotce mozesz umieścic info, że dodatkowo jest to roztrząsacz nawozu na trawniku..bo króliki tenże darmowo zasilą po konsumpcji (za podpowiedź spodziewam się oczywiście honorarium) ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 22:16 Ludzie!:) Królik, to nie chomik:) W klatce nie możecie ich trzymać po ludzku i przenosić co jakiś czas? Choćby w klatce z dnem z siatki? Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 22:31 By tak miał trochę intymności i mógł skryć sie przed gorącym słonkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 22:42 no to oczywiste..o sprzet trza dbać coby służył długo..tyle, że walce nie mogą być koedukacyjne, bo szybko staną się przyciasne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Coś niesamowitego 30.06.12, 22:45 > no to oczywiste..o sprzet trza dbać coby służył długo mogą sobie mieszkac w klatce..a do walca zapraszane będą na posiłki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Coś niesamowitego 01.07.12, 07:58 I jak jest pochmurno. Jak załapią, to same będą pchać się do tej jadalni... Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Coś niesamowitego 01.07.12, 10:52 Tyle, ze chodzić po takim trawniku, powiedzmy z rana po rosie i po bobkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociaklementyna Re: Coś niesamowitego 01.07.12, 13:55 eurytka napisała: > Tyle, ze chodzić po takim trawniku, powiedzmy z rana po rosie i po bobkach:) Wolałabym po królikach, niż po samodzielnym urządzeniu koszącym Dara61 :( Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Coś niesamowitego 01.07.12, 14:34 Placki krowiego łajna, przynajmniej widać, a te królicze, to już nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Coś niesamowitego 02.07.12, 09:51 eee tam...takie malutkie bobki, ze wpadna między źdźbła trawy i nikt nawet nie zauwazy.. a i butki się nie utaplają, bo wygryziona trawka będzie jak szczoteczka ryżowa i butek na bobka nawet nie nadepnie Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Coś niesamowitego 03.07.12, 08:03 Kosą, sekatorem czy nożycami do żywopłotu, ewentualnie sierpem, kosiłam trawę a raczej chwasty:) Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 alko mowimy NIE 01.07.12, 17:08 wspomagam antyreklame alko. beznadzieja jak dla mnie. co do traktorkow to one sa na trawniki o powierzchni paru tysiecy metrow a nie przydomowe trawniczki. i tak po nich trzeba dokaszac brzegi. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 drut, słońce, marne kilka tysięcy ... 01.07.12, 19:58 ...eurówek. Tyle trzeba, by znikł wieczny problem ogrodów udających golfowisko. Drut wkopuje się na granicach połaci, jakie są w planie wykaszania, podłącza się go do prądu stałego. Drutuje wewnętrzne enklawy z brakiem dostępu. Sprzedajemy samochód, kupujemy automat, modlimy się o słoneczny rok, asekurując się stacją dokującą. Zlegamy na leżak. Tyjemy w nieróbstwie. Są i tańsze, ale słońce im obce. Każdy majsterklepka i majsterklepczyni powinni być na bieżąco z nowościami świata miłośników jednoliściennych. Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: alko mowimy NIE 29.08.12, 11:30 Jakiś czas temu znajomy kupił kosiarkę makity, dobry silnik i dość przyjemna cena w stosunku do jakości jaki prezentuje Makita. Kosiarka Makita , jak na ten czas jest bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: alko mowimy NIE 30.08.12, 06:15 my mamy alko od 4 lat i nie narzekamy; działka wprawdzie niezbyt może imponującej wielkości (2100 m2) ale jest co kosić i kosiarka ma zajęcie; Odpowiedz Link Zgłoś
moo-n Re: alko mowimy NIE 30.08.12, 07:58 Mamy alko od ok.10 lat i jest nie do zdarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
moniak.89 Re: wspomóż opinią - koszenie 30.08.12, 16:17 Wszystko zależy od tego jak duży masz trawnik. Jeśli jest go niedużo to taka maszyna się nie opłaca. Natomiast jeśli jest naprawdę ogromny to najlepiej skorzystać z usług profesjonalnej firmy, która się tym zajmuje. Tu masz sporo ogłoszeń: www.favore.pl/cat10131511_strzyzenie-trawnikow.html Odpowiedz Link Zgłoś