marzenia334 23.01.13, 13:15 Hej! Czy trudno jest wyhodować drzewko bananowe z ziarenka. znalazłam na allegro bardzo tanie, ale obawiam się że to nie taka prosta sprawa zeby wykiełkowało. Próbowaliście kiedys? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: drzewko bananowe 23.01.13, 16:46 Ensete mi się moczy, ta sama rodzina, ale to bardziej w celach poznawczych :) IMHO lepiej ci będzie kupić małego bananka w doniczce, bogowie wiedzą, w jakich warunkach te nasiona przechowywane. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.ziel Re: drzewko bananowe 24.01.13, 08:33 Ja też uważam, że lepiej kupić małą sadzonkę, będzie wtedy pewność bo widzisz co masz. Dowiedz się jeszcze gdzie dobrze kupić bo nie u wszystkich warto. Ja jak kupowałem u siebie byliny to natrafiłem na taki artykuł ogrodidom.eu/poradnik/48/zakup-roslin.html i można tam znaleźć kilka cennych porad jak kupić dobre rośliny. A co do nasion to pamiętam jak kiedyś zamawiałem przez internet to faktycznie doszły ale nie te co trzeba i żeby było śmieszniej, złożyłem reklamacje i przysłali mi nowe nasiona i też były innego gatunku. Nie oznacza to, że u Ciebie będzie taka sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
frottoo Re: drzewko bananowe 04.02.13, 14:16 Może z wyhodowaniem nie jest trudno, ale z późniejszym owocowaniem -tak! Drzewko bananowe musi mieć specjalny klimat do zakwitnięcia i utrzymania owocu. Odpowiedz Link Zgłoś