Dodaj do ulubionych

Słuchajcie Eksperta :-)

31.07.04, 13:42
Witajcie!
Po tygodniu zobaczyliśmy niebieskie niebo i poczuliśmy ciepłe promyki słońca,
a to nastraja ugodowo i pozytywnie.
Zwracam się, więc „ugodowo” do wszystkich.
Forum ogród, to forum dla każdego.
Są tu ludzie, którzy pochylają się nad każdym badylkiem, owadem, gadem i
płazem. Są i tacy, którzy swój ogród traktują jako warzywnik, bądź enklawę
dla pięknych roślin, krzewów i iglaków i nie chcą mieć nic innego ich zdaniem
niepotrzebnego.
Jeśli coś niechcianego pojawi się w Ich ogródku proszą o poradę na forum jak
się tego pozbyć. Moim zdaniem to normalne.
Proszę, więc tych wszystkich „zakręconych” nie skaczcie z pazurkami w obronie
tego czegoś. Zostawcie udzielanie porad ekspertowi.
Pan Jerzy zrobi to dokładnie i właściwie.
My natomiast unikniemy niepotrzebnych nieporozumień i konfliktów.
Już to przerabialiśmy i wystarczy.
Serdecznie pozdrawiam.
Danuta.
Obserwuj wątek
    • ptasik Re: Słuchajcie Eksperta :-) 01.08.04, 09:10
      Dana
      Nie zgadzam sie z Twoim zdaniem
      Miedzy innymi po to jest to forum, zebysmy tu dyskutowali i rozmawiali o wszystkim, a jak sie ze soba nie zgadzamy tym bardziej, a ze czasem dyskusja jest bardziej zywiolowa to swiadczy o tym, ze to forum po prostu zyje ...
      Najwazniejsze jest to, zeby wiedziec, gdzie przebiega granica miedzy dyskusja, chocby najostrzejsza a zwyczajna, nic nie wnoszaca do meritum pyskowka....

Mysle, tez, zeniejeden z nasmawiedze zupelnie wystarczajaca i upowaniajaca go do zabierania zdania w dyskusji, ba wyreczania eksperta, ktory czasem miewa dluzsze przerwy w odpowiadaniu na nasze pytania.... Mam tu na mysli chocby Pumę, Jacka a i pare innych osob by sie znalazlo...

Uwazam siebie za osobe zupelnie normalna, choc rzeczywiscie moge uchodzic za osobe zakrecona, ale nie jestem ekoterrorystka.... Tyle, zetam gdzie uznam, ze warto stanac w obronie dzikich zyjatek badz ich siedlisk to stane i chyba sie ze mna zgodzisz, ze mam prawo o tym pisac i mowic, rowniez tutaj...
      • danam Re: No dobrze! 01.08.04, 11:46
        „...Odwołuję com odwołał i przyrzekam com przyrzekł...”
        Nawet moja Męska połowa się ze mną nie zgadza! Buuu!
        Nie miałam na myśli umniejszanie czyjejkolwiek wiedzy na tematy poruszane na
        tym forum.
        Doceniam znajomość tematów prezentowaną przez wszystkich. Istnieje tu jednak
        czasem „zgrzyt”, który spowodowany jest innymi zapatrywaniami na otaczające nas
        środowisko i to powoduje konflikt czasami niemiły w odbiorze.
        Masz rację Katulo, to jest forum, a ponieważ ja bywam na nim z doskoku, to
        pewnie się zagalopowałam! Wybaczcie fizycznej!
        Serdecznie pozdrawiam Danuta.
        Ps. Ja też należę do „zakręconych”, więc chyba tym stwierdzeniem nie uraziłam
        nikogo?
    • abstrakt2003 Danam 01.08.04, 11:53
      Ależ to są pieszczoty :) w porównaniu z tym co dzieje się na innych forach!
      My tu naprawdę trzymamy fason!
      I możemy byc dumni z tego forum!
      P.S.
      A odrobina adremaliny jest potrzebana inaczej nuda by nas zeżarła!
      Pozdrawiam serdecznie!
      :)
    • jerzy.wozniak Re: Słuchajcie Eksperta :-) 01.08.04, 19:45
      Mimo że tytulik schlebia mi całkiem, całkiem to jednak uważam ze forum to
      wymiana myśli i wierzcie mi jakbym tylko ja tutaj cos radził, to bym szybko
      zwinął manatki. To forum dzięki wam jest chyba najlepsze w Polsce lub mieści
      się w ścisłej czołówce. Dlaczego, a no dlatego ze większość tu zawitajacych nie
      pyskuje lecz wymienia opinie. Jak mawiał mój szef w DESY – Hmburg samemu się
      tylko sika i jest to niestety prawda zarówno praca w grupie i umiejętność
      takiej pracy jak i umiejętność wymiany myśli to najważniejsze cechy pozwalające
      zdobywać wiedze i doświadczenie. Dlatego niech zostanie tak jak jest, nie
      zwarzyłem, aby ktoś udzielał tu rad specjalnie wprawiając w błąd pytającego. A
      wprost przeciwnie jest tu parę osób takich jak amadyn czy jack, którzy robią to
      tak dobrze, że właściwie jak się spóźnię to nic dodać nic ująć.
      Oddzielną sprawa są wasze zapatrywanie na przyrodę i to co tłumoki nazwali
      ekologią. Tu rzeczywiście często ścierają się emocje, ale obserwując wasze
      dyskusje, często wynika to z niezrozumienia sprawy. Na przekład ptaki to jeden
      z najcenniejszych składników naszej fauny, ale gołębie miejskie dla mnie nie są
      ptakami tylko spartolonymi przez ludzi pokrakami, dla innych mogą być cudowne i
      tu decyduje tylko tak zwana wyrozumiałość. No cóż trudno się jej nauczyć, ale
      mam nadzieję ze to forum również temu służy.
      Najgorzej oceniam – tu całe szczecie zdarza się to incydentalnie, naubliżanie
      komuś, że jest idiotą nie podawszy argumentów za, poza takimi że jest. Całe
      szczęście, że to naprawdę zdarza się rzadko.
      Zachęcam wiec do dyskusji i proszę nie traktować mojej osoby jako cenzorskiej
      siły zewnętrznej,k ale jedna z osób piszących na tym forum.
      Na koniec jeszcze raz gratuluje wam doskonałego opanowania wyrażania myśli na
      piśmie – redaktorzy których znam mogą za wami nosić teczkę z termosem pełnym
      ciepłej herbatki.
      Jurek
      • danam Ufff! 02.08.04, 17:36
        Ale mi się dostało!
        Chciałam dobrze, a wyszło jak wyszło. Trudno!
        Teraz z rumieńcem wstydu chowam się w chatce na kurzej stopce.
        Pozostanę na jakiś czas w ukryciu, jedynie jako „czytadło” Waszych postów.
        Serdecznie pozdrawiam.
        Zawstydzona Danuta.
        • ptasik Ani sie waz:) 02.08.04, 17:57
          No cos Ty:)
          Ani sie waz nigdzie chowac
          Masztu z nami byc i basta:)
          Bardzo, bardzo Cie o to prosze:)
        • jerzy.wozniak Re: Ufff! 02.08.04, 19:25
          Czego się wstydzisz??????????????????? że chciałaś dobrze! Nie przejmuj się
          wcale, a wcale, ja osobiście jestem zadowolony z każdego postu który rozrusza
          nasze móżdżki zwapnione listkami kwiatkami itp. Po za tym uważam, że warto
          czasem napisać, tak ku przypomnieniu, że jednak ma być to dyskusja na poziomie.
          Nie biorę pod uwagę że są inne rodzaje forum gdzie ludzie sobie ubliżają, co
          mnie to obchodzi. Uważam tez, że jak komuś cos leży na sercu to niech wali
          śmiało – oczywiście argumentując co i jak.
          Jurek
    • mali_na Re: Słuchajcie Eksperta :-) 02.08.04, 19:30
      Najchętniej pozbyłabym się ze swego ogródka.....PAJĄKÓW!!!!
      Możecie nie tłumaczyć,że to ich dom a nie mój.Możecie na mnie krzyczeć.
      Nic to nie pomoże! Boję się ich okrrropnie.
      Przed totalną zagładą ratuje je tylko to ,że ich widok mnie paraliżuje. Nie
      jestem w stanie nic zrobić, a o zbliżeniu do tych wstrętnych stworów nawet mowy
      nie ma.
      NIECH GINĄ MARNIE. Zbliża się najgorszy okres, teraz wszędzie będzie ich pełno.
      Brrrrrr...
      • jerzy.wozniak Re: Słuchajcie Eksperta :-) 04.08.04, 22:38
        Wiem cos o tym, mam przyjaciela, mało inteligentny jest super inteligentny i
        niezwykle oczytany, ale jak widzi pająka to zgroza. No cóż na przysłowiowym
        zachodzie chorobę tę się leczy u as mach się ręką nie wiedząc jak to
        przeszkadza tym którzy boją się pająków. Godzinami dyskutowałem z nim na temat
        objawów tego strachu. Powiedział mi tyle - to taki strach który jest
        irracjonalny i nie możesz go opanować, na dodatek masz przeczucie, że za
        chwilę to cos cię zabije. A ja kiedyś ryczałem ze śmiechu jak wlazł na krzesło
        i krzyczał Jurek zabij to bydlę, zabij natychmiast - a to był jaki malutki
        wilkosz. No tak najpierw należy zrozumieć a później oceniać. Nie zazdroszczę ci
        i naprawdę współczuję, a jesień to właśnie pora pająków!
        Jurek
        • ela.m Re: Słuchajcie Eksperta :-) 05.08.04, 12:06
          Rzeczywiście: nie ma nic do "śmiacia". A pomyso fobiach jest świetny, więc
          zaczynam nowy wątek. A tam... mój horror!

Pozdrówka
          elam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka