wk2 18.08.04, 16:56 Czym pomalować altanę ogrodową, żeby nie czerniała? Pomalowałam raz drewnochronem, ale pod wpływem warunków atmosferycznych niestety ciemnieje (to był kolor: pinia). Co mam robić ??? Proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkrasnicki Re: Altana ogrodowa 18.08.04, 21:29 Moje opinie tak naprawde sa opiniami sprzedawcy, ktory polecil mi impregnat barwiacy Duluxa. Dom jest pomalowany dwa lata temu na jasny dab i chyba nie ciemnieje, choc trudno to ocenic bez skali porownawczej. Podobno to wlasnie pigment dodany do impregnatu sprawia, ze promieniowanie UV nie powoduje ciemnienia. Drewnochronem w tym roku malowalem ogrodzenie (bo tani ;-)), ale bardzo ciemnym kolorem, wiec ocenic nie moge, ale moze nalezy pomalowac kilkakrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wk2 Re: Altana ogrodowa 19.08.04, 09:13 Dziekuję serdecznie, jest to już jakaś wskazówka. Może rzeczywiście trzeba dać troche ciemniejszy kolor. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_p Re: Altana ogrodowa 19.08.04, 11:42 Witam w ubiegłym roku malowałam meble ogrodowe i huśtwaki dziecięce Duluxem - kolor: złoty cedr. Nie zauważyłam istotnych zmian w tym roku (meble zimowały w pomieszczeniu). Odpowiedz Link Zgłoś