Dodaj do ulubionych

białe szafirki

18.04.15, 16:59
poszukuję cebulek - może ktoś ma?
Obserwuj wątek
    • kanga_roo Re: białe szafirki 22.04.15, 08:43
      o tej porze roku może być trudno, ja kupowałam jesienią w sklepie internetowym, ale teraz nie mają. za to ja mam, wśród szafirowych trafił mi się jeden biały :-) właśnie kwitnie
      • horpyna4 Re: białe szafirki 22.04.15, 09:16
        Jesienią (a właściwie pod koniec lata) dostanie się bez problemu, wielokrotnie widywałam w sklepach stacjonarnych. Jak również białe i różowe cebulice.
        • moo-n Re: białe szafirki 22.04.15, 09:20
          Widuję teraz w doniczkach wśród powodzi bratków, stokrotek.Nie wiem jak u innych, ale u mnie białe okazały się nietrwałe.Wytrzymały 2 lata, podobnie jak jasnoniebieskie.
          • marbor1 Re: białe szafirki 22.04.15, 09:28
            U mnie też, wszystkie białe wyginęły. Natomiast niebieskie są nie do zdarcia. Tak samo pełne szafirki czy pierzaste po 2-3 latach giną.
            • kocia_noga Re: białe szafirki 23.04.15, 08:27
              U mnie białe jeszcze się trzymają, chociaż z kilku cebulek zostały dwie, za to różowe szafirki wcięło. I nie tęsknię, żaden rarytas, więcej bym nie kupiła. Białych kwiatków o tej porze dużo innych, tak samo różowych. A szafirki szafirowe jak p. Bogini przykazała robią ładną łączkę, bo się lubią rozmnażać.
              • horpyna4 Re: białe szafirki 23.04.15, 08:55
                Jak chcesz niebieską łączkę, to posadź cebulice i wiosnówki. Cholernie się rozsiewają, są nie do opanowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka