baska_b44 12.10.15, 09:35 Zima w tym roku znowu zaskoczyła drogowców, więc wolę żeby mnie nie zaskoczyła. Postanowiłam kupić odśnieżarkę. Możecie mi jakąś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldclub Re: Dobra odśnieżarka 13.10.15, 01:59 Faktycznie warto już się za czymś rozejrzeć. Chętnie i ja dowiem się co kto poleca. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dobra odśnieżarka 13.10.15, 19:59 zamiatarka jest lepsza od odsniezarki. opcjonalnie ciagnik jednoosiowy z lemieszem. Odpowiedz Link Zgłoś
baska_b44 Re: Dobra odśnieżarka 19.10.15, 11:20 Chodzi mi o taką niedużą, wielkości kosiarki. Widziałam kiedyś taką w markecie budowlanym, ale zupełnie nie znam się na takim sprzęcie. Dlatego chciałabym poznać opinię kogoś kto takiej używa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka556 Re: Dobra odśnieżarka 19.10.15, 15:17 Mam elektr. odśnieżarkę wielkości kosiarki - nie polecam. Świetnie odśnieża puch, z mokrym śniegiem nie daje rady. Śnieg klei się do kół. Odśnieżam nią tylko hałdę śniegu, gdy spadnie z dachu. Z puchem sama daję sobie radę. Sąsiedzi mają spalinowe, ale zauważyłam, że po początkowym zauroczeniu, odśnieżarki stoją a oni machają łopatami. Inna sprawa, że w ostatnich latach u nas śniegu jest niewiele (Podhale). Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Dobra odśnieżarka 19.10.15, 22:14 powtarzam po raz kolejny: lepsza jest zamiatarka ewentualnie lemiesz. odsniezarka musi miec miejsce na wyrzut z komina - popatrz sobie na youtubie, nie zbiera dokladnie sniegu i pozniej i tak trzeba recznie poprawiac. do domowego ogrodka (a raczej podjazdu i chodnika, chyba ze masz rezydencje i 500m2 kostki ale wtedy to i masz osobe do odsniezania) nie trzeba kupowac sprzetu za 10tys biorac pod uwage ilosc opadow. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Dobra odśnieżarka 19.10.15, 16:57 ten rok to chyba dwa lata temu? bo od dwóch lat zimy mamy bezśnieżne i zdecydowanie ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś