Dodaj do ulubionych

Inteligentny dowcip - ranking

20.10.10, 09:47
W tej kategorii zdecydowane pierwsze miejsce zajmują dowcipy żydowskie. Oto próbka z kasiążki: Humor żydowski:
Skąd wiadomo, że Jezus był Żydem?
Z czterech przyczyn:
1. Miał trzydzieści lat i wciąż mieszkał z matką.
2. Przejął interes po ojcu.
3. Myślał, ze jego matka jest dziewicą.
4. Jego matka myślała, że Jezus jest Bogiem.
Może macie jakieś propozycje. A oto dowcipy które zebrałem:
www.natemat.com.pl/magazyn/dowcipy.html
Obserwuj wątek
    • drzejms-buond Re: Inteligentny dowcip - ranking 20.10.10, 10:03
      Giń! Szatanisto!
      :-D)))
    • sokoll1 Re: Inteligentny dowcip - ranking 21.10.10, 14:22
      nie wiem, czy inteligentny - ale żydowski, to pwnie tak. jeden z moich ulubionych :) I taki trochę ekonomiczny ;) Ale nie umiem za bardzo opowiadać dowcipów przy obcych ludziach ;) to tylko tak z grubsza:

Jest rabin. Ma córkę. Pojawia sie zalotnik, młody Żyd. Chce się żenić. Rabin zachwala: bierz... bierz... skromna, pracowita i mięsdzy nogami ma wąsko jak 50 groszy :))) Dobra, wziął. Rabon szczęśliwy - finansowy piękny start zapewnił nowożeńcom. Przychodzi wkrótce młody Żyd i mówi z pretensją: ona nie ma tam jak 50 groszy. ona ma tam jak 5 złotych! ;) A Żyd na to: dom ci zbudowałem, Mercedesa kupiłem a ty sie ze mną o 4,50 będziesz kłócił? ;DDDD

Lubię :))) Miał Żyd rację... z ekonomicznego punktu widzenia ;P Prawda?
      • Gość: Pierre Re: Inteligentny dowcip - ranking IP: 213.251.189.* 27.10.10, 21:51
        Ale suchar...
    • Gość: c. Re: Inteligentny dowcip - ranking IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 21.10.10, 16:41
      rzecywiscie bardzo intelientny mozna sie pochlastac...
      pzdr.
    • iwona371 Re: Inteligentny dowcip - ranking 22.10.10, 14:55
      He, he. Z podanej w linku listy podobał mi się dowcip o żydowskiej matce i kompleksie edypa :)))
      A oto mój ulubiony:
      Nowobogacki Ukrainiec ze Wschodu kupił sobie działkę w Karpatach, zbudował letni dom. Potem wezwał miejscowych majstrów i zażyczył sobie: "Chcę mieć jutro przed domem czterometrowe świerki, a strumyk, który tam płynie, niech od jutra przepływa koło progu domu". Majstrowie się mocno zdziwili, ale klient płacił znakomicie, więc wzięli się do roboty. Następnego dnia rano, właściciel posesji wychodzi na próg domu, wokół szumią czterometrowe świerki, szemrze strumyk pod domem. Stanął, zamyślił się i westchnął: "Ech, takiego piękna, za żadne pieniądze nie kupisz".
      • Gość: Pierre Re: Inteligentny dowcip - ranking IP: 213.251.189.* 27.10.10, 21:52
        Przypominam, że tytuł wątku brzmi: "Inteligentny dowcip"
        • sokoll1 Re: Inteligentny dowcip - ranking 01.11.10, 21:59
          wszystkich krytykujesz :P
          to sam zaprezentuj nam ten inteligentny, inteligencie i pokaż jaki to jest! :DD
        • Gość: le ming Re: Inteligentny dowcip - ranking IP: 178.73.49.* 07.11.10, 12:18
          Czyżby coś ci umknęło, biedaku?
          • Gość: ;) Re: Inteligentny dowcip - ranking IP: *.cable.smsnet.pl 07.11.10, 20:50
            Nie każdy chyta szmoncesy...
            • Gość: pepe Re: Inteligentny dowcip - ranking IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 23:04
              Przychodzi baba do lekarza i mowi:
              - doktorze,strasznie mnie swedzi miedzy palcami stop
              -miedzy którymi - pyta doktor
              -miedzy dużymi....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka