apersona 14.05.16, 22:15 U mnie bez a wieczorem kapryfolium Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thea19 Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 15.05.16, 09:03 teraz to lilaki. bez akurat smierdzi nieludzko i jeszcze nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
apersona Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 16.05.16, 18:22 Niech ci będzie że lilak, ale co do dzikiego bzu to pachnie owszem dziko, oszałamiająco, ale nie jest smród. Odpowiedz Link Zgłoś
magze Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 16.05.16, 17:24 Azalia pontyjska, konwalie , jarzebina?? Odpowiedz Link Zgłoś
apersona Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 26.05.16, 21:27 Po deszczu wszystko, z kwiatów zaczynają maciejki i róże Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 26.07.16, 16:49 U mnie gardenia. Otwarły się na razie tylko trzy pąki, ale to wystarczy, by całe patio przecudnie pachniało, zwłaszcza w bezwietrzny wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
leeliana Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 26.07.16, 18:10 Datura, heliotrop, werbena, maciejka... A, i jeszcze pachnący groszek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
apersona Gardenia 03.08.16, 12:36 Enith, czy u ciebie gardenia rośnie w ogrodzie w gruncie czy w donicy? Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: Gardenia 03.08.16, 17:07 O ogrodzie, ale ja mieszkam na zachodnim wybrzeżu USA. W uprawie doniczkowej w domu non stop miałam problem ze szkodnikami (zbyt suche powietrze, jak na potrzeby gardenii), więc teraz są w ogrodzie i mają się dużo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodnikkkk Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 02.08.16, 11:47 Oj lilaki w tym roku u mnie strasznie śmierdziały. Wyjątkowo mocno w porównaniu do lat poprzednich. Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.l.a_syrenka Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 02.08.16, 13:15 Trojeść amerykańska właśnie kończy, kozłki zaczynają i wieczernik damski przycięty po kwitnieniu jeszcze się wysilił. Na balkonie pachniała nolana - ale mi zostały tylko dwa krzaczki - nigdy więcej torfu... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.l.a_syrenka Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 04.08.16, 14:36 A podczas wycieczek - pachną łany mydlnicy lekarskiej, i nostrzyk żółty i biały. A jak wilgotny wieczór - pachnie olsza, ten zapach jest po prostu niezwykły :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Co pachnie teraz w grodzie [dysonas] 03.08.16, 17:08 Przed miesiącem długo w ogrodzie mych rodziców namiętnie kwitł kasztan jadalny - zapach duszny, ciężki ... niepowtarzalny. *** Od kilku dni - dorocznie - [pogoda wilgotna, okołodeszczowa] całe [co sprawdzone] nasze miasto nasiąka zapachem z pobliskich podmiejskich błoni. O-hy-da. Tamże za miastem jest ferma z ciołkami. Pozostałe po byczkach ciecze są rozpryskiwane na łąkach, nieużytkach a na roli. I nie są przyorywane. Trwa taki proceder już kilka lat. Buerge majstrowie kolejni nie ślą służb adekwatnych, wciórności. Właścicielami fermy są jacyś stranieri i miasto - mimo fukania miejscowej gawiedzi - nie wykonuje ruchów antyciołkowych. Pomysły na zmysły? Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.l.a_syrenka Re: Co pachnie teraz w grodzie [dysonas] 04.08.16, 14:33 Kupą mości panowie na nich... Odpowiedz Link Zgłoś
irenazu Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 06.08.16, 14:58 A u mnie często pacznie gnojówką z pokrzyw, pomidorów, skrzypu. Jednorocznym to służy, trawce jeszcze też nie przeszkadza.;) Odpowiedz Link Zgłoś
irenazu Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 06.08.16, 15:01 Przepraszam, pachnie a nie pacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
apersona Maciejka 06.08.16, 22:11 Przy okazji: z czym łączycie maciejkę żeby i za dnia ładnie pachniało i wyglądało? Odpowiedz Link Zgłoś