Dodaj do ulubionych

Co pachnie teraz w ogrodzie

14.05.16, 22:15
U mnie bez a wieczorem kapryfolium
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 15.05.16, 09:03
      teraz to lilaki. bez akurat smierdzi nieludzko i jeszcze nie teraz.
      • apersona Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 16.05.16, 18:22
        Niech ci będzie że lilak, ale co do dzikiego bzu to pachnie owszem dziko, oszałamiająco, ale nie jest smród.
    • magze Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 16.05.16, 17:24
      Azalia pontyjska, konwalie , jarzebina??
      • lellapolella Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 16.05.16, 22:18
        floksy kanadyjskie
    • apersona Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 26.05.16, 21:27
      Po deszczu wszystko, z kwiatów zaczynają maciejki i róże
    • apersona Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 26.07.16, 16:15
      Floksy
    • enith Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 26.07.16, 16:49
      U mnie gardenia. Otwarły się na razie tylko trzy pąki, ale to wystarczy, by całe patio przecudnie pachniało, zwłaszcza w bezwietrzny wieczór.
      • leeliana Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 26.07.16, 18:10
        Datura, heliotrop, werbena, maciejka... A, i jeszcze pachnący groszek:-)
      • apersona Gardenia 03.08.16, 12:36
        Enith, czy u ciebie gardenia rośnie w ogrodzie w gruncie czy w donicy?
        • enith Re: Gardenia 03.08.16, 17:07
          O ogrodzie, ale ja mieszkam na zachodnim wybrzeżu USA. W uprawie doniczkowej w domu non stop miałam problem ze szkodnikami (zbyt suche powietrze, jak na potrzeby gardenii), więc teraz są w ogrodzie i mają się dużo lepiej.
    • ogrodnikkkk Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 02.08.16, 11:47
      Oj lilaki w tym roku u mnie strasznie śmierdziały. Wyjątkowo mocno w porównaniu do lat poprzednich.
    • m.a.l.a_syrenka Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 02.08.16, 13:15
      Trojeść amerykańska właśnie kończy, kozłki zaczynają i wieczernik damski przycięty po kwitnieniu jeszcze się wysilił. Na balkonie pachniała nolana - ale mi zostały tylko dwa krzaczki - nigdy więcej torfu... :-(
      • m.a.l.a_syrenka Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 04.08.16, 14:36
        A podczas wycieczek - pachną łany mydlnicy lekarskiej, i nostrzyk żółty i biały. A jak wilgotny wieczór - pachnie olsza, ten zapach jest po prostu niezwykły :-)
    • dar61 Co pachnie teraz w grodzie [dysonas] 03.08.16, 17:08
      Przed miesiącem długo w ogrodzie mych rodziców namiętnie kwitł kasztan jadalny - zapach
      duszny,
      ciężki ...
      niepowtarzalny.

Od kilku dni - dorocznie - [pogoda wilgotna, okołodeszczowa] całe [co sprawdzone] nasze miasto nasiąka zapachem z pobliskich podmiejskich błoni. O-hy-da. Tamże za miastem jest ferma z ciołkami. Pozostałe po byczkach ciecze są rozpryskiwane na łąkach, nieużytkach a na roli. I nie są przyorywane. Trwa taki proceder już kilka lat. Buerge majstrowie kolejni nie ślą służb adekwatnych, wciórności.
      Właścicielami fermy są jacyś stranieri i miasto - mimo fukania miejscowej gawiedzi - nie wykonuje ruchów antyciołkowych.

Pomysły
      na
      zmysły?
      • apersona Re: Co pachnie teraz w grodzie [dysonas] 04.08.16, 13:59
        O fuj
      • m.a.l.a_syrenka Re: Co pachnie teraz w grodzie [dysonas] 04.08.16, 14:33
        Kupą mości panowie na nich...
    • solejrolia Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 04.08.16, 17:51
      Róże i lawenda.
      • irenazu Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 06.08.16, 14:58
        A u mnie często pacznie gnojówką z pokrzyw, pomidorów, skrzypu. Jednorocznym to służy, trawce jeszcze też nie przeszkadza.;)
        • irenazu Re: Co pachnie teraz w ogrodzie 06.08.16, 15:01
          Przepraszam, pachnie a nie pacznie.
    • apersona Maciejka 06.08.16, 22:11
      Przy okazji: z czym łączycie maciejkę żeby i za dnia ładnie pachniało i wyglądało?
      • irenazu Re: Maciejka 06.08.16, 22:39
        Lewkonie, ale trzeba posadzić na wiosnę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka