lucy50 30.09.04, 10:08 Witam, czy ktos moglby mi doradzic gdzie w Warszawie kupic borowke amerykanska? No i z jakie gatunki najlepiej hodowac w warunkach jakie tu panuja. A czy nie jest juz za pozno na sadzenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanka31 Re: Borowka 30.09.04, 13:08 Borówke amerykanska mozna kupic w kazdym wiekszym slepie ogrodniczym . Najlepiej kupic minimum 3 - 4szt róznych odmian . Borówka rosnie tylko w kwasnym srodowisku, ja sadzilam w torfie kwasnym ph 3,5, worek 80 ltr na dwie sztuki. Na dno dołka wrzucałam jeszcze kolki z sosny lekko przekompostowane. Po posadzeniu obsypac kora, Od kwietnia do konca czerwca podlewam co 10 dni siarczanem amonu /łyzka stołowa na 7 ltr /pod jeden krzak. Owocuja do tej pory. Na sadzenie bardzo dobra pora teraz.Zimy sie nie boją. Odpowiedz Link Zgłoś
wkrasnicki Re: Borowka 01.10.04, 12:05 Rzeczywiście bardzo fajne krzaczki i w dodatku bezproblemowe. Jeśli to istotnie zasługa Jankesów, to może już im tę stonkę co na nas zrzucili darujmy, co? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś