marioosz1 24.10.04, 14:21 Mam pytanie. Jak sobie poradzić najlepiej z powojem, który wplótł się mi w żywopłot. Może są jakieś środki, żeby to spryskać. Żeby wyplenić powój, a żywopłotowi nie zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia72 Re: Żywopłot. 24.10.04, 19:25 Posmarować listki powoju Roundupem, najlepiej za pomocą specjalnego mazaka. Musisz uważać, żeby nie dotknąć do innych roślin, bo zginą lub odchorują. pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
vaqa Re: Żywopłot. 19.11.04, 16:32 Do kiedy, chodzi mi o temperaturę można sadzić żywopłot? Zarząd zieleni miejskiej prawdopodobnie powinien dać żywopłot do obsadzania ogródków działkowych od strony drogi. Narazie nic w tej kwestii nie słychać. Czy nie jest juz zo późno? Odpowiedz Link Zgłoś
joasia72 Re: Żywopłot. 20.11.04, 17:11 Według mnie 19.XI za późno. A dzisiaj leży śnieg. Liściaste z gołym korzeniem można sadzić jesienią tj. koniec września, pażdziernik lub wczesną wiosną tj. koniec marca, zanim ruszy wegetacja. Uprawiane w doniczkach praktycznie cały sezon oprócz upałów. pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś