barba50 28.11.04, 21:29 Przy okrywaniu rabaty gałązkami świerkowymi ułamała mi się gałązka różanecznika. Wsadziłam do wody - ukorzeni się? Oczywiście jeśli nie to trudno. Pytam przez ciekawość. Pozdrawiam Barbara Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanka31 Re: Ułamana gałązka różanecznika 28.11.04, 23:59 WG mnie sie nie ukorzeni . Odpowiedz Link Zgłoś
amadyn Re: Ułamana gałązka różanecznika 29.11.04, 18:05 Tym sposobem i o tej porze roku jest to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ułamana gałązka różanecznika 18.12.04, 23:59 amadyn napisał: > Tym sposobem i o tej porze roku jest to niemożliwe. Sława! Ale skoro ladnie wyglada w wazonie, to trzymaj! Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie Odpowiedz Link Zgłoś
barba50 Re: Ułamana gałązka różanecznika 19.12.04, 12:01 Trzymam, trzymam. Rzeczywiście nic się nie dzieje, więc szanse na ukorzenienie chyba marne, ale póki co wygląda w wazonie bardzo ładnie. Ot, jeszcze jedno doświadczenie. Pozdrawiam Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
amadyn Re: Rozmnażanie różanecznika 19.12.04, 12:45 W warunkach amatorskich możemy rozmnażać różaneczniki przez odkłady zwykłe, odkłady powietrzne, kopczykowanie, przez wysiew nasion ( odmiany powtarzające cechy roślin matecznych).Jeśli kogoś to interesuje to mogę napisać coś więcej. amadyn Odpowiedz Link Zgłoś