Dodaj do ulubionych

Chcę znać wasze zdanie

26.12.04, 21:19
Od kilku tygodni jestem proszony - z wielu stron – abym na forum zamieszczał
artykuły na tematy przyrodnicze, których nie da się dokleić do żadnego forum
tematycznego, czy strony tematycznej. Otóż mam tu mieszane uczucia i jest to
dla mnie nowy obowiązek cenzuralny czego nie znoszę. Staram się bowiem, aby
forum było jak najbardziej to możliwe, na poziomie, czego nie mogę powiedzieć
o większości artykułów przyrodniczych wałęsających się na stronach gazety.
Często są tam po prostu błędy merytoryczne lub przekłamania które autor robi
specjalnie co by jego teza okazała się prawdziwa.
Mam wiec pytanie czy jest sens zamieszczać tu te artykuły, które są rzetelne
i na poziomie. Pytam Was, bo to forum nie jest zrobione po to by nieść sławę
jakiemukolwiek pisarczykowi, lecz dla was, abyście w sposób możliwie
nieskrępowany mogli wymieniać tu opinie o waszych radościach i problemach. Ja
zaś nie jestem tu panem, lecz jedynie doradcą i przede wszystkim liczy się
wasza opinia.
Co mam więc zrobić?
Czy zamieszczać wszystko z moimi komentarzami i uwagami?
Czy zamieszczać to, co uznam za dobre i ciekawe?
Czy zamieszczać wszystko jak leci, bez słowa komentarza, obojętne czy to
bzdura czy fałsz?
Nie zamieszczać niczego, bo nie ma to sensu a jedynie uruchamiać linki?
Jurek
Obserwuj wątek
    • mifsc Re: Chcę znać wasze zdanie 26.12.04, 21:42
      jerzy.wozniak napisał:
      > "Co mam więc zrobić?"
      1. NIC, tzn. Gazduj po staremu tej przemiłej Trzódce w tym Ogrodzie Ogromnym

> "Czy zamieszczać wszystko z moimi komentarzami i uwagami?"
      2. NIE, bo się możesz narazić i pkt 1 może ucierpieć

> Czy zamieszczać to, co uznam za dobre i ciekawe?
      3. Załącz Linki bez komentarza (patrz pkt 1 i 2)

> "Czy zamieszczać wszystko jak leci, bez słowa komentarza, obojętne czy to
      > bzdura czy fałsz?"
      4. Dbaj o ochronę środowiska i nie zaśmiecaj Ogrodu Ogromnego

> "Nie zamieszczać niczego, bo nie ma to sensu a jedynie uruchamiać linki?"
      5. Patrz pkt 1
      Pozdrawiam
    • wkrasnicki Re: Chcę znać wasze zdanie 26.12.04, 22:35
      Lepsze jest wrogiem dobrego, więc ...
      Po prawdzie my tu też troszkę śmiecimy, ale to jest spontaniczne, włącznie z chwilami ciszy, czyli
      wychodzi w sposób naturaalny zgodny z tym czy mamy coś do powiedzenia czy też nie.
      Myślę, że linki zawsze można wklejać, choćby po to by czyjejś prośbie nie odmawiać, a kto będzie
      chciał napewno tam zajrzy.
      Pamiętam czas, gdy wchodząc do sieci korzystałem z modemu i każda minuta okupiona była
      konkretnym kosztem, może stąd moja ostrożność. Nadal nie wszędzie dostęp do internetu jest łatwy i
      pewnie część z nas korzysta np. z kafejek komputerowych, może więc wystarczy, by te "obce"
      tematycznie artykułu jakoś zaznaczać.
      • jolajola1 Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 00:02
        na niektórych forach prywatnych są zrobione podfora, z linkami do na przykład
        artykułów, stron....
        nie musza byc te artykuły wtedy widoczne, tylko na górze czerwony link do
        podforum jest
        • venus22 Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 00:11
          Ja mysle Jurku ze i tak masz malo czasu na to forum po co ci wiec jeszcze
          dodatkowy stres.

Linki by z zupelnosci wystraczyly a moze i podforum lepsze?

Venus
    • cytryniec Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 02:18

Czy dobrze zrozumiałem,że dyrekcja cię gwałci?
      Jeżeli linki to koniecznie z komentarzem.Może być krótki
      typu"dobre","bzdura","nieścisłe,bo..." .Nie chciałbym nieświadomie czytać
      artykułów sponsorowanych przez producentów chemii,narzędzi czy czegoś tam.Albo
      przez mędrków po Telewizyjnym Technikum Rolniczym.
      Najlepsze byłoby podforum "Jerzy Wożniak poleca(lub nie)".Ważne są też linki do
      złych artykułów,bo czytamy różne rzeczy i przyjmujemy to z dobrodziejstwem
      inwentarza,a potem okazuje się że rośliny zdychają.I to musi być wyraźnie
      napisane "tego nie stosujcie,bo można bredzic,ale nie aż tak".
      • ciociaklementyna Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 04:34
        Mysle, ze jezeli koniecznie linki, to nieliczne i z kilkuwyrazowym chociaz
        wyjasnieniem, o czym ten artykul. Zebysmy nie tracili czasu na otwieranie
        rzeczy zupelnie nas nie interesujacych.
      • kropka Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 09:12
        cytryniec napisał:

> Czy dobrze zrozumiałem,że dyrekcja cię gwałci?

Nie dyrekcja, tylko ja. Ale delikatnie, prawda Jurku? :-)
        Sprzątam na forum Dom i tam wpadają tzw Opinie, czyli gazetowe artykuły z
        mozliwością komentowania na forum. Dotyczą ogrodów, ale głównie są to artykuły
        Adama Wajraka o zwierzakach i ptakach. Niektóre są fajne, a na F.Dom się
        marnują, bo tam ludzie zainteresowani rodzajem cegieł i dachówek, a o ptakach
        jeszcze nie myślą. Stąd propozycja przenoszenia ich na nasze forum ogrodowe.
        Jurku, jesteś gospodarzem tego forum i decyzja należy wyłącznie do Ciebie. Nie
        jest to aż tak ważne, żeby stresować kogokolwiek. Możemy się umówić, że jak coś
        wyda mi się ciekawe, to podeślę link z propozycją pogaduszek.
        Wszystkiego dobrego poświątecznego :-)
        • cytryniec Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 13:08
          > Nie dyrekcja, tylko ja. Ale delikatnie, prawda Jurku? :-)

Ja też tak chce!!!
          :)

> Sprzątam na forum Dom i tam wpadają tzw Opinie, czyli gazetowe artykuły z
          > mozliwością komentowania na forum. Dotyczą ogrodów, ale głównie są to
          artykuły
          > Adama Wajraka o zwierzakach i ptakach. Niektóre są fajne, a na F.Dom się
          > marnują, bo tam ludzie zainteresowani rodzajem cegieł i dachówek, a o ptakach
          > jeszcze nie myślą. Stąd propozycja przenoszenia ich na nasze forum ogrodowe.
          > Jurku, jesteś gospodarzem tego forum i decyzja należy wyłącznie do Ciebie.

A.Bo już się bałem,że to będą "obiektywne" artykuły o wyższości firmy X nad Y.
          Wajraki są OK.

>Nie
          > jest to aż tak ważne, żeby stresować kogokolwiek. Możemy się umówić, że jak
          coś
          >
          > wyda mi się ciekawe, to podeślę link z propozycją pogaduszek.
          > Wszystkiego dobrego poświątecznego :-)

I wicewersum
          :)
        • jerzy.wozniak Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 22:10
          Kropko nie tylko ty, bo pomysły te są od dawna (właściwie od momentu, gdy na to
          forum zaczęło zaglądać prawie tysiąc osób dziennie, a posty rosły jak oszalałe)
          i nie dotyczą tylko działu dom, ale też innych działów gazety. Ja wcale się
          przed tym nie bronię, ale nie mam zamiaru wstawiać artykułów np. Wajraka bo
          często - jak ten o kosie –.to totalne bzdurne nieporozumienie i uważam że
          Wajrak jak chce niech sam otworzy sobie forum Zwiery Wajraka i tam odpowiada na
          pytania jak ja tutaj na wasze. Artykułów takich w ostatnich dniach miałem kilka
          i wszystkie były nie na poziomie. I tu mam mieszane uczucia, czy aby jestem tu
          po to żeby cenzurować. Zresztą bardzo mi tu pomogły wasze doskonałe i rzeczowe
          odpowiedzi, za co wam BARDZO dziękuję bo mi naprawdę pomogliście. Miałem bowiem
          stres, ze będę cenzurował coś na co nie mam ochoty i nie jestem tu w tym celu.
          Jurek
    • agafor5 Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 09:13
      Uważam, że najlepiej jest zamieszczać linki. Często na forum szukamy konkretnej
      rzeczy, jesli wypowiedzi są krótkie i jasne jest o wiele lepiej. A jak ktos
      pragnie szczegółów to odwiedzi wskazana stronę. Natomiast krótkie uwagi i
      porady udzielane jakby od ręki na pewno będa mile widziane. Agnieszka
    • antares777 Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 13:18
      Hej!

Wysoki Sąd musi mi wybaczyć, że się wciskam między kieliszek a... i już na
      wstępie odrzucić protesty tych, którzy twierdzą, że wypowiadać się nie mam
      prawa, albowiem...

Ale wracając do rema:
      Jeśli (miła memu sercu) kropeczka chce gwałcić, w dodatku delikatnie, to jestem
      przeciwny wszystkim, którzy mówią: NIE!

Ale jestem też za tym, by posłuchć dobrej rady cytryńca:

> Jeżeli linki to koniecznie z komentarzem.Może być krótki
      typu"dobre","bzdura","nieścisłe,bo..."

UZASADNIENIE:

Internet to gigantyczne śmietnisko, w którym można wiele wartościowych rzeczy
      znaleźć, pod dwoma wszakże warunkami.
      Pierwszy warunek to ten, że się wie jak i gdzie szukać, a więc trzeba mieć
      trochę rutyny, trochę nosa i mieć parę adresów na zaczepienie.
      A drugi warunek to czas - trzeba mieć dużo czasu, by coś znaleźć.
      Do tego dochodzi i trzeci warunek, że ma się trochę szczęścia, a bywa też tak,
      że na najbardziej wartościowe (dla nas) informacje natrafiamy przypadkiem,
      szukając zupełnie czegoś innego, w działach i wątkach zupełnie przypadkowych i
      w żaden sposób nie związanych z tematem (panowie od ortografii czegoś nie
      przewidzieli).
      Jako dowód na to ostatnie, niech posłuży, złożone przeze mnie i właśnie tutaj,
      oświadczenie, że jeśli Pan Krecik nadal będzie się szarogęsił pod moim (jakżeż
      cennym!) trawnikiem, to go potraktuję UWAGA!!!: choinką zapachową - taką samą
      jaką mnie uszczęśliwili w stacji obsługi samochodów (zapewne w ten sposób
      chcieli mi okazać swe przywiązanie, a ja na pierwszym nadarzającym się
      bezludziu wypieprzyłem ją przez okno do przydrożnego rowu - niech ekolodzy
      zechcą odpuścić - albowiem smród tego był tak nieznośny, że moje - wbrew
      pozorom "naturalne" - zmysły przestały właściwie funkcjonować). Jeśli ja -
      wyrodne, ale jednak - dziecko natury, za jakie się uważam, znieść tego smrodu
      nie mogło, to Pan Krecik pewnie też da za wygraną.

A więc: w zupełnie idiotycznym artykule, popełnionym przez absolutnego
      grafomana, godnym najgłębszej pogardy i jeszcze głębszego kosza, można znaleźć
      coś "nie na temat", co jest akurat i przydatne i odkrywcze (a może tylko
      rzucające nowe światło i bodziec do refleksji).

Dlatego:

Jestem za podawaniem możliwie wszystkich linków, z króciutką adnotacją
      typu: "OK", "bzdura", "szkoda czasu", "może być", "???", "cdd". Jeśli już się
      poświęciło czas na czytanie, to wklejenie linku z tym jednym (czy dwoma) słowem
      niewiele kosztuje. Nie można cenzurować za plecami i odcinać od informacji - to
      już kiedyś przerabialiśmy.
      Forum służy do dzielenia się wiedzą, a swego (lapidarnego choćby) komentarza
      odmawiać sobie nie należy.

No, to grafoman znowu dał popisówkę :)

Pomachiwajki

Stary zgred
    • abstrakt2003 Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 13:24
      Nie zamieszczać niczego, bo nie ma to sensu a jedynie uruchamiać linki.
      Pozdrawiam.
      Abstrakt.
      • tomkoy Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 13:38
        Jurku-niczego nie zmieniaj. Jest dobrze.
        • piasia Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 18:19
          Linki - koniecznie z komentarzem i tematem! Tak będzie najlepiej. Jak Ptasik
          zobaczy link opisany np. "te cwane sikory" to każdą robotę rzuci i będzie
          czytać. Miłośnicy perfekcyjnych trawników też ochoczo klikną w
          link "niekonwencjonalny sposób na kreta - sprawdźcie czy działa, bo coś nie
          wierzę". A ja rzucę się na wszystko napisane przez Wajraka.
          • jack9 Re: Chcę znać wasze zdanie 27.12.04, 18:50
            podpisuje sie pod zdaniem Piasi
            Najlepiej gdyby pojawiły się linki - z jednym zdaniem nie tyle komentarza lub
            przedstawienia tematu
            nam samym daje to możliwośc komentowania artukułów, chwalenia lub krytykowania
            • ignorant11 Do Jurka! 28.12.04, 14:19
              Sława!

Ja uwazam ze wklejanie artkulów jest dobre, bo na takim forum typu: pytania i
              porady wzajemne i do experta.

Nie kwestionuje wartosci forum w dotychczasowej postaci, ale czasem brakuje mi
              materialów bardziej przekrojowych, wykraczajacych poza porsta porade typu: co
              zrobic ze swierkiem, który zasycha mi od dolu, albo czy warto przelewac czy
              lepiej zasuszac rosliny...

Padla propozycja podforów...

Przyznam ze taka alternatywe dyskutowalismy kiedys na Slowianskim, az w koncu
              powstalo wiele forów bardziej specjalistycznych i np na na uprawie pomarancz na
              Ukranie wyroslo nowe calkiem powazne forum P-U. A ilosc postów na podforach
              zblizyla sie do ok 50 tys, zatem mamy nowy impuls rozwojowy.

Inna metoda byloby pogrupowanie, skatalogowanie watków umieszczenie lnku do
              takiego watku katalogowego w opisie, mysle, ze wtedy znaczaco ograniczylibysmy
              mnozenie watków na te same tematy.

Tak wiec nie widze nic zlego, ale wrecz przeciwnie wiele za zalozeniem podforum
              z artykulami. ja ze swojego doswiadczenia doradzam jednak wklejanie, gdyz po
              pewnym czasie artykuly wedruja do archiwów albo w ogole przestaja byc dostepne
              w sieci i dyskusja staje dziwaczna gdy brak po paru miesiacach textu zródlowego.

A taka czytelnia z mozliwoscia przedyskutowania i rozszerzenia trematyki
              artykulu z pewnoscia przyda sie i spelni pozytywna role...

Oczywiscie warto zrobic katalog linków do stron i serwisów ogradniczych i
              przyrodniczych.

PS Nie rozumiem tez oporów experta przed kometowaniem artykulow, przeciez nie
              ma nic zlego w niezgadzaniu sie z innymi..?

Ja np pociagnalem potezny watek na militariach nt dywizjonu 303 mimo iz nawet
              nie czytalem artykulu zrodlowego, nt którego watek zostal zalozony.

Pozdrawiam i zapraszam na:
              Forum Słowiańskie
              • akinka6 Re: Do Jurka! 28.12.04, 15:32
                Mistrzu Jurku. Prawie codziennie z przyjemnością i ciekawością zaglądam na
                Twoje strony i w pełni popieram Piasię. Takie linki z Twoim jednym nawet mini
                zdaniem byłyby bardzo pomocne i więcej czasu przynajmniej ja spędzałabym na
                Twojej stronie, a nie latałabym niczym czarownica na miotle szukając czegoś na
                innych stronach.
                Pozdrawiam
                • lucyjka Re: Do Jurka! 28.12.04, 20:00
                  ja tez proszę o linki z tematem

pozdrawiam Łucja
                • kwiatwie Re: Do Jurka! 28.12.04, 22:33
                  Właśnie.
                  • ptasik Do wszystkich w temacie:) 30.12.04, 11:30
                    A ja sobie myślę tak
                    W temacie
                    Jesli ktos z nas znajdzie jakis ciekawy artykuł w sieci i zuna, że warto na
                    niego zwrócic uwage to poda link do niego i każdy kto będzie miał ochotę (i czas
                    - mnie tego brakuje najbardziej) po prostu zabierze głos w dyskusji
                    Po latach pobytu tutaj wiem na pewno, że jest wśród bywalców forum wielu ludzi o
                    ogromnej wiedzy i doświadzceniu i wcale nie musimy absorbować Jurka do
                    wstawiania linków i komentowania.
                    Jurek będzie się odzywał jak uzna za stosowne i znajdzie czas...
                    A to co było do tej pory dalej będzie funkcjonowało jak funkcjonowalo - my
                    wrzucamy problemy a Jurek odpowiada...

Swoją drogą opinią Jurka odnosnie Wajraka jestem zaskoczona, bo mam o Nim,
                    Wajraku dobre zdanie i osobiście pasjami lubię Jego różne artykuły....
                    • jack9 Re: Do wszystkich w temacie:) 30.12.04, 13:01
                      Zgadzam się z Katulą
                      wstawiam wiec - choc może trzeba by w osobnym temacie...;)

serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42466,2349732.html
                      Uważam że Beata z tym tekstem nieźle pojechała...;)
                      brakuje tylko dokłaknych przepisów jak uważyć napar czy miksturkę na podudzenie
                      cuś niby wpomina o tym jakie rośliny ale ciągle nie wiem jaką herbatką
                      poczestować dziewczynę gdy sie z nią umówię...;)
                      • ptasik Do Jacka:) 30.12.04, 13:16
                        a musi być herbatka?:)))
                        Wiesz to zależy co chcesz na takim spotkaniu osiągnąć?:)))
                        Może więc jakaś nalewka ziołowa?
                        Np. lubczykowa? nie słyszałam o takiej, no ale kto wie?:)))
                        Może to kwestia znalezienia lub odkrycia

No albo zamiast, tudzież oprócz herbatki jakaś sałatka z przywołanymi w tekście
                        dodatkami:)
                      • ignorant11 Re: Do wszystkich w temacie:) 30.12.04, 18:00
                        jack9 napisał:

> Zgadzam się z Katulą
                        > wstawiam wiec - choc może trzeba by w osobnym temacie...;)
                        >
                        > serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1,42466,2349732.html
                        > Uważam że Beata z tym tekstem nieźle pojechała...;)
                        > brakuje tylko dokłaknych przepisów jak uważyć napar czy miksturkę na
                        podudzenie
                        > cuś niby wpomina o tym jakie rośliny ale ciągle nie wiem jaką herbatką
                        > poczestować dziewczynę gdy sie z nią umówię...;)

Sława!

Jak to jak?

Mówisz wprost jak to dziala i dodatkowo zyskujesz efekt placebo, gdyby mikstura
                        nie zadzialala...
                        :)))

Moe warto powiedziec jej to po zjedzeniu i wypiciu, ze chciales sprawdzic, ze
                        po tym kazdej kobiecie kazdy facet wydaje sie super-sexowny, wymarzony, czy ona
                        juz to zaczyna czuc wobec Ciebie itd...

Efekt murowany!

Bo bedzie tak jak z amuletami, które dzialaja dopiero wtedy gdy im przeypisze
                        sie moc.

Niech wiec moc bedzie z Toba i kosmicznych uniesien w Nowym Roku wszystkim
                        Uczestnikom Forum!

Forum Słowiańskie
                        • jack9 Re: Do wszystkich w temacie:) 30.12.04, 18:24
                          Dobrze rozumiem? Radzicie mi eksperymentować na żywym organizmie?
                          Mam podać dziwczynie jakąkolwiek zieleninę z wymienionych w artykule w
                          jakiejkolwiek postaci i czekać na efekty?
                          No dobrze, będe próbował - na Waszą odpowiedzialność ....;)
                          • ptasik Re: Do wszystkich w temacie:) 30.12.04, 18:35
                            Oj no nie tak do końca w jakiejkolwiek postaci:)))
                            Przygotuj:)
                            Zielsko umyj tudzież ususz...
                            No inicjatywę oddaje Tobie:)
                            Jakakolwiek postać zaszkodzić nie powinna skoroto jest jadalne:)
                            Ignorant ma rację - pomóż sobie gadaniem i już:))))

Potem nam donieś o efektach:)
                            • ptasik Herbatka dla Jacka 30.12.04, 18:37
                              Yerba mate!
                              Herbata Idian z Ameryki Południowej
                              Zgodnie z tym co w ulotce informacyjnej powinna Ci dopomóc, no jesli o takie działanie Ci chodzi;)
                          • ignorant11 Re: Do wszystkich w temacie:) 30.12.04, 21:08
                            jack9 napisał:

> Dobrze rozumiem? Radzicie mi eksperymentować na żywym organizmie?
                            > Mam podać dziwczynie jakąkolwiek zieleninę z wymienionych w artykule w
                            > jakiejkolwiek postaci i czekać na efekty?
                            > No dobrze, będe próbował - na Waszą odpowiedzialność ....;)

Sława!

A jakiez jest ryzyko?

Tylko takie iz obiekt westchnien zarzuci na szyje ramiona na pocztek...

A potem to Ty musisz sie sprawic, aby nie zarzucila Ci, ze bylo malo cudownie.
                            :)))

Z innych szlachetnych ziol polecam owoce winogron, wlasciwie ich sok po
                            przefermentowaniu, aby wzmóc jej trawienie (Ciebie:))), moze tez zawierac CO2
                            dla wiekszego i szybszego efektu...

Zreszta poradzisz sobie wierzymy w Ciebie!

PS Ufam, ze wyniki experymetu opiszesz, a wtedy wspolnie udoskonalimy nasza
                            wiedze zielarska:)))

Forum Słowiańskie
    • mjot1 Niech i mnie wolno będzie... 30.12.04, 20:28
      ...wścibić swoje trzy grosze.
      Jest to forum przecie i my tworzymy „kształt” jego.
      Każdy tu może wyrazić swe zdanie i wkleić co chce.
      A czy coś z tego zaczerpną inni? Czy to kogo zainteresuje?
      A któż to potrafi stwierdzić przed?
      Więc linki i owszem. Z krótkim wprowadzeniem w temat, z komentarzem,
      refleksją...
      Więc Kropko, jeśli coś uznasz za godne uwagi wklejaj bez pytania.
      Najwyżej przeminie bez echa. W co wątpię :-)

A Ekspert? Ekspert niech pozostanie ekspertem.
      Czyli w miarę swych sił czy czasu powinien owe linki traktować surowym
      eksperckim okiem.
      A jeśli Ekspert w dżungli internetu odnajdzie ciekawą i godną uwagi treść to i
      On powinien nań zwrócić naszą uwagę.
      Natomiast nie jestem w stanie wyobrazić sobie by miała to być np. litania
      adresów do „wzorcowych przykładów: jak czynić nie należy”.

No a prywatnie...
      Ot marzyłoby mi się by treści obowiązujących na tym forum nie ograniczyć
      jedynie do ogrodu jako takiego, by pozostała tu jednak choćby i cieniutka
      stróżka tematyki hmmm... powiedzmy ogólnie „okołoogrodowej”.
      Dlaczegóż?
      Bo przecie ja tu przez trzy lata z hakiem nie napisałem ani jednego słowa na
      temat ogrodu w pojęciu ogólnie przyjętym.
      Więc gdyby... To zmuszony byłbym stąd gdzieś wyemigrować!
      A gdzież mi nieborakowi po mrocznych otchłaniach przestrzeni cybernetycznej
      pałętać się na starość i przystani szukać...

Najniższe ukłony!
      Tradycjonalista M.J.
      • ignorant11 Re: Niech i mnie wolno będzie... 30.12.04, 21:13
        Sława!

No jasne, ze taaak!

Wazne tylko, aby nie pisac o tsunami w Azji, trzesieniu ziemii w Chile i gdzie
        indziej, przelotach asteroidów, ladowaniach marsjan ( pisze mala litera, moze
        urazeni wreszcie sie ujawnia)itp

Chyba, ze Marsjanie zdomowia sie u kogos w ogrodzie:)))
        A tsunami tylko w ogrodowych sadzawkach!

Forum Słowiańskie
      • akinka6 Re: Niech i mnie wolno będzie... 02.01.05, 11:04
        Mjocie w pełni się z Tobą zgadzam, oprócz tego co wcześniej napisałam o moim
        fruwaniu na miotle. Nie podlizuję się Ekspertowi, ale Jurku Twoje strony o
        ogrodzie są naprawdę jednymi z przyjemniejszych i lepszych, na które zaglądam,
        a jest to wynik również stałych "mieszkańców" tych stron (bo ja jeszcze jestem
        surowa w sprawach ogrodowych).
        Pozdrawiam
    • ignorant11 Prawo zboczen ignoranta 02.01.05, 04:08
      Sława!

Oczywiscie nie pije tu do jacka, gdyz jego cel zielarski jest jak najbardziej
      zbozny, ( choc malo trendy i nie cool:))), ale chodzi mi zoboczenia tematyczne
      watkow.

Otóz zauwazylem iz kazdy watek po ok 20-50 postach zbacza na temat skrajnie
      odmienny od zalozonego.

Wielkim wyjatkiem byl watek dywizjonu 303 na militariach, gdzie zachowalismy
      dyscypline az przez niespelna 200postów, choc i tam nie obylo sie bez dygresji
      na temat bombowców, ale watek pozstal w tematyce ogolnej.

Forum Słowiańskie
      • tomkoy Re: Chcę znać wasze opinie 02.01.05, 10:48
        Ignorancie rzeczą normalną jest,że ludzie w rozmowach zmieniają tematykę dialogu. To naturalne i nic złego w tym nie widzę. To jest przecież forum dyskusyjne-gadaniec.
        • piasia Re: Chcę znać wasze opinie 12.01.05, 16:01
          No wiecie ludzie....

Mjot napisał był tutaj, że nie napisał był tutaj dotychczas ani słowa na tematy
          ściśle ogrodowe.
          I faktycznie - tak jest jak napisał był, czyli - nie napisał był.
          Więc wyjaśnijcie mi jak to możliwe, że żaden z jego tekstów nie był - dla mnie
          przynajmniej ( a sądzę że i dla wielu z Was) - żadnym zgrzytem na tym forum i
          zawsze byłam pewna, że Mjot właśnie o ogrodach pisał był? No, może troszkę też
          o lesie, który za ogrodzeniem ogrodu się rozciąga.
          Możliwości są trzy:
          1. albo jestem tak głębokim tumanem, że tekstów ogrodniczych nie odróżniam od
          tekstów nieogrodniczych, wystarczy, że na forum ogrodniczym się znajdą

2. albo Mjot jest geniuszem, który cokolwiek widzi wokół siebie, pod tematykę
          ogrodu podciągnąć potrafi i to tak, że czytelnikom wypadają sztuczne szczęki

3. wszyscy ulegamy zbiorowej halucynacji

Ponieważ możliwośc trzecia nie wchodzi w rachubę, a możliwość pierwsza jest
          jedynie hipotetyczna, (żeby było więcej możliwości) więc myslę, że zaszła tu
          możliwość druga.
          Świat wg Mjota jest jednym wielkim ogrodem i nie wyobrażam sobie forum
          ogrodniczego bez Mjota. Choćby nawet pisał o nowych technikach wytopu stali,
          problemach kolejnictwa w Peru czy też hafcie Richelieu. To też są przecie
          tematy ogrodowe.
          Toż siedząc w ogrodzie można haftować serwetkę. A nowe ogrodzenie warzywniaka
          zrobić ze stali wytapianej nową techniką. A do kogoś może przyjechał daleki
          krewny z Peru, który przywiózł mu do ogrodu jakąś cud-roślinę a przewoził ją
          koleją z niezwykłymi perypetiami, które koniecznie trzeba opisać na forum ku
          uciesze innych forumowiczów...

Przecież w ogrodzie rozmawia się o wszystkim. I z przyjaciółmi rozmawia się o
          wszystkim. A że tu jest ogród i przyjaciele - ergo - rozmawiamy o.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka