ew.sa Re: Pinus Ponderosa 12.10.02, 13:56 To ja jeszcze poproszę o więcej informacji na temat tej sosny. Sprzedawca poinformował mnie ,że to z gatunku sosny czarnej .Czy aby napewno ? Co do wielkości to zdaję sobie sprawę ,że sosny mogą mieć i 40 m ale też są odmiany znacznie mniejsze nawet 3 metrowe. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoo Re: Pinus Ponderosa 12.10.02, 20:35 Pinus Ponderosa to inaczej sosna żółta i nie ma nic wspólnego z sosną czarną (poza tym, że obie są sosnami :-)) Jest jedną z najwyzszych sosen, dorasta do 50 - 60 m. i rosnie szybko. Nie słyszałam o karłowych odmianach tej sosny i wątpię aby istniały takowe. Gdyby twoja sosna była odmianowa to sprzedawca na pewno by sie tym pochwalił (podał nazwę odmiany) no i cena byłaby bardzo wysoka Pozdrawiam, Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
ktys Re: Pinus Ponderosa 12.10.02, 16:16 witam. wejdż na stronę iglaki.agrosan.pl maż tam dużo informacjii na temat iglaków i ładne zdjęcia pozdrawiam krysta Odpowiedz Link Zgłoś