Dodaj do ulubionych

Projektowanie ogrodów

22.01.06, 14:50
Cześć! Mam pytanie o dobrych projektanów ogrodu w Warszawie? Może moglibyście
kogoś polecić i ile w ogóle kosztuje taka przyjemność?
Obserwuj wątek
    • matias80 Re: Projektowanie ogrodów 22.01.06, 19:08
      heja
      znam jedna dobra naprawde ogólnopolską firme ich adres www.ogrodytwoichmarzen.pl
      sa naparwde dobrzy maja dobrych specjalistów jesli chodzi o cene to zalezy jaki
      masz duzy ogrod i co chciałbys w nim mieć
      Odsyłam na ich strone. Ja z ich usług korzystałem i jestem bardzo zadowolony

Pozdrawiam
      • jojo58 Re: Projektowanie ogrodów 23.01.06, 09:04
        dzięki za info.
        A może masz jakieś zdjęcia swojego ogrodu?
        • matias80 Re: Projektowanie ogrodów 23.01.06, 11:26
          witam
          zdjecia mozesz zobaczyc na stronie firmy tam sa zdjecia z mojego ogrodu
          www.ogrodytwoichmarzen.pl
          zakladka galeria a tam fotki nr 25,27,37
          gorąco polecam i zachecam do korzystania z usług tej firmy

Pozdrawiam
      • przemyslaw.jakubowski1973 Re: Projektowanie ogrodów 23.10.23, 10:19
        O matko, przestańcie, nie mam nic z tym wspólnego, od 10 lat nie zajmuje się zawodowo ogrodnictwem. Wróciłem na forum z tęsknoty do hobby.
        Serdecznie pozdrawiam,
        Przemysław Jakubowski
    • konrad.witkowski Re: Projektowanie ogrodów 25.01.06, 14:34
      polecam siebie :-0
    • solejrolia Re: Projektowanie ogrodów 09.05.13, 08:00
      zastanów się przede wszystkim kogo szukasz- archtekta krajobrazu, czy firmy ogrodniczej, która projektuje, ale też od razu będzie mogła dany projekt zrealizawać.
      wpisz w google projektowanie ogrodu i wyskoczy Ci na pewno kilka z twojej okolicy i staraj się, żeby projektant zobaczył teren, (nie był to ktoś taki z internetu z drugiego końca kraju, bo bardzo trudno jest zaprojektować ogród na odległość, choć nie twierdzę, że nie jest to do zrobienia, bo jest, i ja też takie robię). poszukaj stron na której firmy pokazują swoje realizacje- najczęściej na stronie internetowej firmy pokazują jakaś niewielką próbkę realizacji, zawsze możesz zapytać, gdzie możesz zobaczyć jakąś konkretną realizację.
      i chciałabym zwrócić bardzo delikatnie uwagę na jeszcze jedną rzecz:
      jesienią i zimą firmy ogrodnicze projektujące mają duzo więcej czasu i mogą poświęcić dużo swojej uwagi na rozmowę, przygotowanie koncepcji, na dopieszczenie szczegółów.
      za to w miesiącach marzec- czerwiec, lipiec, zazwyczaj są dużo bardziej zajęci, ponieważ najczęściej realizują swoje projekty. i w ogóle następuje kumulacja prac (zwłaszcza w tym roku, bo było przesunięcie wiosny, i od razu praktycznie przyszło lato) .
      Nie twierdzę, że ktoś Ci odmówi, czy że może zrobi "po łebkach", ale takie są fakty.
      ( ja np. w tej chwili nie byłabym w stanie przyjąć nawet pół projektu, gdyż w ciągu dnia jestem w terenie, i ewentualny czas jaki poświęcam na rysunek to w nocy. a i tak mam aktualnie 5projektów w toku. )
      zatem nie spiesz się, spokojnei wybierz, i poczekaj jak Ci ktoś odmówi albo zbyje cię, i poradzi, żebyś zgłosiła się za 2-3...ileś tyg., bo czasem naprawdę warto.

cena jest zróżnicowana od tego, jaki to ma być projekt, co klient sobie życzy, jakie ma oczekiwania
      a projekty są różne. tak jak i oczekiwania są przeróżne, łącznie np. z takim, że czasem projektant jeździ i ogląda z klientem kostki, rosliny dobierane są w szkołce, nie z katalogu itp rzeczy. cena zależy od tego jaka jest powierzchnia ogrodu. i czy potem projektant może liczyć na wykonywanie danego projektu.
      • yoma Re: Projektowanie ogrodów 09.05.13, 09:20
        Solejrolia, spójrz na datę założenia tego wątku...
        • dar61 Projektowanie projektantów subsp. mądrych 09.05.13, 12:23
          Takie drobne wierzgnięcie naszej {S.} powinno być jej wybaczone - ma w tym zakątku dość mądrych porad, nie wysysa soków, jak inni specjaliści od autoreklamy półzdaniowej.
          Choć z najciekawszymi, dość gorzkimi wpisami, chowa się {S.} gdzieś po opłotkach - jak np. >tu<.

wortal-ogrodniczy.peel-ing kolców, od 10. do 18., 2. piętro, pukać dwa razy
          Dla Przema - zniżki.
          • yoma Re: Projektowanie projektantów subsp. mądrych 09.05.13, 13:59
            Ależ ja nie mam do S. pretensji, wszak nie ona spamuje :) Musimy się po prostu, najdrożsi użyszkodnicy, nauczyć patrzeć na daty.
        • solejrolia Re: Projektowanie ogrodów 09.05.13, 13:40
          o kurcze, faktycznie, nie zauważyłam daty:-D, ale skucha...wstyd mi
          • yoma Re: Projektowanie ogrodów 09.05.13, 13:59
            Spoko. Po prostu od niedawna jest możliwość wyciągania wątków z czasów Piasta Kołodzieja, z czego ten i ów skwapliwie korzysta.
    • paulpaw Re: Projektowanie ogrodów 09.05.13, 13:05
      Witam,
      polecam sprawdzonego krzysztofa romanowskiego. Genialne pomysły i rozwiązania, a do tego solidnie i bardzo sprawnie. w razie dodatkowych pytań prosze o kontakt: paulpaw@gazeta.pl
      • kopernikpierwszy Re: Projektowanie ogrodów 23.01.14, 20:03
        czy ktos może mnie poinformować, z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerować terminy na utworzenie projektu i jego realizacje przez firme zajmującą sie projektowaniem ogrodów itd? Na wiosne wystarczy czy lepiej wczesniej? Bo od znajomego slyszałem, że dobre firmy są bardzo zawalone zleceniami w okresie wiosennym i letnim i wtedy ciężko sie wcisnąć w ich grafik.
        • felosz Re: Projektowanie ogrodów 24.01.14, 08:45
          na pewno nie ma sensu dzwonic za wczesnie, np. w lutym, bo ruch mały i nikt Ci miejsca w kalendarzu nie zajmie :D Mój znajomy pracuje w gordo studio, oni projektuja ogrody i inne tam stawy kąpielowe, nawał pracy zaczyna się ładną wiosną , więc moim zdaniem kwiecień to jest ostatni dzwonek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka