kachna.a 20.04.06, 23:29 Poszukuję dobrego sprawdzonego internetowego sklepu ogrodniczego. Czy możecie mi coś doradzić? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirzan Re: Dobry sklep internetowy 21.04.06, 06:24 Napisz czego szukasz, może u mnie znajdziesz.Sklepem nie jestem, tylko amatorem ogrodnikiem, ale mam w ofercie ok 80 pozycji roślin.Wszystkie w małych doniczkach, bo przeznaczone wyłacznie do wysyłania w paczkach. Mirzan Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna20051 Re: Mirzan 21.04.06, 13:10 poszukuje picea breweriana i viburnum lantana. moze masz te gatunki w ofercie? pozdrawiam wiosna www.in-tra.com.pl/galeria/galeria.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Mirzan 22.04.06, 06:39 Iglaków nie mam, mam dwie kaliny,białe kule i miniaturową.Oraz ok 80 pozycji bylin i krzewów. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Mirzan 22.04.06, 08:21 Mirzan, już raz poratowałeś mnie krwiściągiem i nasionami różnych roślin, lilii też :) Przy okazji, dobrodziejstwo tego ziela i innych, jest opisane na stronie dr Henryka Różańskiego: www.rozanski.henryk.gower.pl/fitoterapia3.htm Natomiast szukam sadzonki pigwy pospolitej (nie pigwowca japońskiego), która jest pięknym krzewem. Dostałam kiedyś taką sadzonkę pocztą od Lucyjki, ale niestety się nie przyjęła : ( Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Mirzan 22.04.06, 08:52 Pigwa jest małym drzewem, nie tylko ozdobnym.Z owoców robi się różne przetwory. Znam tylko jeden,zasypać cukrem i zalać alkoholizmem.Mam kilka sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Mirzan 22.04.06, 09:25 mirzan napisał: > Znam tylko jeden,zasypać cukrem i zalać alkoholizmem.Mam kilka sztuk. I? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Mirzan 23.04.06, 05:54 Jeśli przypomnisz mi swój adres, to poślę Ci małą pigwę.Sadzonkę, tych zasypanych i zalanych już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Mirzan 24.04.06, 22:35 mirzan napisał: > Jeśli przypomnisz mi swój adres, to poślę Ci małą pigwę.Sadzonkę, tych > zasypanych i zalanych już nie ma. Musi rzeczywiście dobre było ;) Przypomniałam na gazetowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: Mirzan 22.04.06, 22:26 Picea breweriana kupisz w www.pendula.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna20051 Re: do Rispetto 24.04.06, 12:49 rispetto napisał: > Picea breweriana kupisz w www.pendula.waw.pl tak wiem, tez ich znalazlam. no i skoro Mirzan nie ma, chyba kupie u nich... i pewnie jeszcze 'pare' innych roslinek. pozdrawiam wiosna www.in-tra.com.pl/galeria/galeria.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: do Rispetto 25.04.06, 07:56 Brałem od nich roślinki i choć może nie są najtańsi to na jakość nei można narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna20051 Re: do Rispetto 25.04.06, 13:49 dzieki, ja tez sprobuje, bo ten swierk jest raczej rzadkoscia. pozdrawiam wiosna www.in-tra.com.pl/galeria/galeria.htm Odpowiedz Link Zgłoś
helena_50 Re: Dobry sklep internetowy 21.04.06, 20:34 ja potrzebuje krzewów ładnie kwitnących,ale zeby nie były zbyt wtsokie,oraz bylin,gleba raczej piaszczysta. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Dobry sklep internetowy 22.04.06, 21:24 Szeroki wybór roślin zwłaszcza kwitnących znajdziesz: www.ogrodytwoichmarzen.pl/SKLEP/sklep.php Pozdrawiam Przemo Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Może wreszcie cię zbanują raz na zawsze 22.04.06, 22:12 Bezczelność i tupet, jaki prezentujesz na naszym forum, jest niespotykana. Reklamujesz swoją prywatną firmę i to raz po raz. Kradniesz cudze fotografie ogrodów, kradniesz cudze nicki. Rozwalasz to forum każdym takim wejściem. Jesteś wyjątkową gnidą i mówię ci to prosto w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz777 Re: Dobry sklep internetowy 27.04.06, 19:42 Po raz pierwszy skorzystałam z oferty sklepu internetowego. Nie wiem czy dokonałam słusznego wyboru, a mianowicie z FLOREXPOL. Mija tydzień, a przesyłki jak nie ma tak nie ma. Jak długo może trwać realizacja zamówienia? Dodam, że dokonałam zakupu na kwotę powyżej 500 zł, czyli jest to w miarę poważne zamówienie i nie powinno być chyba traktowane po macoszemu. Jakie macie Państwo doświadczenie w tej dziedzinie? Bardzo proszę o odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Dobry sklep internetowy 27.04.06, 20:11 Jakie macie Państwo > doświadczenie w tej dziedzinie? Bardzo proszę o odpowiedzi. Zamówiłem kiedyś u nich deren kwiecisty i jeszcze coś.Dereń był wielkości zapałki i uschnęty dokładnie. Zwrot pieniędzy dostałem, jak postraszyłem,że sadzonkę z ich reklamą wystawię w okienku na głównej poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz777 Re: Dobry sklep internetowy 27.04.06, 20:33 Matko jedyna, to dopiero wpakowałam się w tarapaty!!! Jedyna nadzieja, że nie zrealizuja zamówienia. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Dobry sklep internetowy 27.04.06, 21:20 Może się poprawili, gdyby każdemu wciskali taki kit, dawno zeszli by z rynku.Może inni mieli lepsze doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Dobry sklep internetowy 28.04.06, 09:42 Sam prowadzę sklep internetowy i zdarza sie że rośliny docierają do klienta w stanie fatalnym. Ale natychmiast wysyłamy ponownie paczkę z roslinami lub oddajemy pieniadze. Nie sądzę by jakikolwiek sklep miał nieczyste intencje. Często zdarza sie, że ktoś niedokałdnie zapakuje paczkę, lub na poczcie traktowana jest paczka jak worek z ziemniakami, Pozdrawiam przemo Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Dobry sklep internetowy 28.04.06, 13:05 > Często zdarza sie, że ktoś niedokałdnie zapakuje paczkę, lub na poczcie > traktowana jest paczka jak worek z ziemniakami, Tak należy zapakować, aby nie miało znaczenia co się dzieje z paczką w czasie transportu.Wysłana prioryteten na drugi dzień jes u klienta I w tym czasie nie ma prawa nic stać się roślinom. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Dobry sklep internetowy 28.04.06, 13:14 Wszystko sie zgadza, tak firmy postepują, jednakze jeśli jest sytuacja, ze poczta "nawali" i paczka idzie 4 dni albo paczka ulegnie uszkodzeniu. Zadko, ale takie sytuacje istnieją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Mirzan 28.04.06, 23:29 ROŚNIE!! Podniosła listeczki! Dostała kołderkę z kory i dużo wody. Teraz mogę już podziękować :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Mirzan 29.04.06, 05:01 nnike napisała: > ROŚNIE!! Podniosła listeczki! Dostała kołderkę z kory i dużo wody. > Teraz mogę już podziękować :):):) Drobiazg, większej nie miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Mirzan 29.04.06, 10:34 mirzan napisał: > Drobiazg, większej nie miałem. Mirek, Twoja skromność jest niewiarygodna! Nie mogę jeszcze w pełni zaplanować wszystkich nasadzeń w ogrodzie, dopóki nie postawimy domu, ale za to potem będę zamawiać te cudowności z Twojego botanicznego ogrodu. Widział ktoś Konwalię różową? Mirzan ją ma! A jak pięknie będzie się prezentował na skalniaku Floks śnieżny zimozielony obok Migdałka karłowego na trawniku. Do tego pergola porośnięta powojnikiem My Angel :) Eh, nie wiem jak Ci dziękować za to co robisz... Odpowiedz Link Zgłoś