Dodaj do ulubionych

ZRÓB TO SAM

29.05.06, 13:32
JAKIE MEBLE OGRODOWE,DONICE I INNE RZECZY PRZYDATNE W OGRODZIE WYKONALI
PAŃSTWO SAMI?.PROSZĘ O PROPOZYCJE.
Obserwuj wątek
    • cereusfoto Re: ZRÓB TO SAM 29.05.06, 14:47
      O rety - to ty chyba cierpisz na nadmiar czasu - zazdroszczę, gdybym go miała
      za dużo z pewnością przeznaczyłabym go na inne prace ogrodowe. Nie chcę Cię
      zniechęcać, ale wydaje mi się, że piękne rzeczy są w handlu, no może nie takie
      tanie ale pomysłowe.
      • wiosna20051 Re: ZRÓB TO SAM 29.05.06, 15:16
        po raz pierwszy zrobilam donice hypertufe. teraz sobie schnie. jak tylko bedzie
        co pokazac, wysle zdjecie. :)
        acha, na nadmiar czasu nie moge narzekac, wrecz przeciwnie. po prostu jak
        dobrze zorganizuje sie sobie czas, wiele mozna zrobic. a ile przy tym radosci...

pozdrawiam
        wiosna

www.in-tra.com.pl/galeria/galeria.htm
        • joasia72 Re: ZRÓB TO SAM 29.05.06, 19:58
          Ja wraz z moim Facetem zrobiłam altanę. To znaczy może odwrotnie, razem zrobilismy projekt dokładnie do pozostawionego placu, stolarz przygotował deski, kantówki itp. Facet skrecał a ja podawałam piłę, wkrętarkę, wkręty itp:) Zaoszczędziliśmy około 2500 i wiemy, że nie rozleci się za 3 lata - jak u sąsiada. O pergoli nie wspominam, podobną, tylko trochę mniejszą robiałm
          w szkole, obecna jest jednak trwalsza. Teraz zamierzam zrobić ocieplane styropianem drewniane donice na balkon.
          Zaznaczam, że pracuję poza domem:)
          • ap77 Re: ZRÓB TO SAM 29.05.06, 19:59
            taras
            • basia961 Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 06:01
              Wszystko!
              Pergole, meble na taras, altankę na brzegu samodzielnie zrobionego oczka wodnego
              z siatkobetonu, donice na pnącza które dom mają zarosnąć, studnię - atrapę
              osłaniajacą właz do oczyszczalni ścieków, kratki na pnącza, różne płotki
              utrudniające psom życie, murki z kamieni polnych...
              • foxtrot3 Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 10:50
                Czytajac te posty przypomina mi sie Adam Słodowy:)
                • wiosna20051 Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 12:34
                  foxtrot3 napisał:

> Czytajac te posty przypomina mi sie Adam Słodowy:)

no wlasnie, teraz to takie niemodne. lepiej pognac do super-hiper i nakupowac
                  tej maso-papki i nie wyrozniac sie niczym od innych. jak to sie nazywa...a,
                  mcdonaldyzacja.

pozdrawiam
                  wiosna

www.in-tra.com.pl/galeria/galeria.htm
                  • tuskawka Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 13:05
                    brzozowy mostek miedzy rabatami z różaneczników i krzewuszek i innych
                    cudaków....ścieżki kamienne ze zdobywanych w lasach i na przydrożach kamieni,
                    studnię niczym basen o lazurowym dnie (mąż kopał i kopał i końca nie widać),
                    płot z żerdzi sosnowych jak na prawdziwym rancho i wiele innych
                    rzeczy....donicę ze starego wiadra pokrytego ręcznikiem nasączonym (dobrze)
                    rzadkim gipsem
    • lukrecja181 Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 14:31
      DLA MNIE MEBLE WYKONANE SAMODZIELNIE SĄ BARDZIEJ CENNE NIŻ TE Z MARKETÓW.ODBICIA
      SWOJEGU OGRODU (PO CZĘŚCI)U SASIADÓW WOLĘ NIE OGLĄDAĆ.JAK KTOŚ MOŻE PRZESŁAĆ
      ZDJĘCIE SWOJEJ PRACY TO BARDZO PROSZĘ.
      • zastepowa Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 00:05
        Wiosenko,
        pokaż koniecznie hypertufe, jakie zielsko zastosowałaś ?
        My w zeszłym roku zrobiliśmy romantyczną ławeczkę .
        img439.imageshack.us/my.php?image=lawka4aj.jpg
        • woy Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 08:21
          Właśnie, jak mogłabyś co nieco napisać o proporcjach i co zastosowałaś przy
          hypertufe?

pozdrawiam
          w.
        • leda16 Re: ZRÓB TO SAM 09.06.06, 21:07
          Piękna. I w żadnym sklepie takiej się nie kupi. Ja z dzieckiem zrobiłam mostek
          nad strumyk, ławkę drewnianą i stół okrągły na jednej nodze.
      • nnike Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 00:25
        Lukrecjo, dlaczego krzyczysz?
        • basia961 Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 05:06
          Capslook jej się zaciął :)))
          Foxtrocie, my, mąz i ja, lubimy razem majstrować :)))
          Wielka to dla nas przyjemność zrobić samodzielnie - od projektu do ostatniego
          pociagnięcia pędzlem. Takie samoróbki mają dla nas wartość szczególną, nie da
          się jej nawet przyrównać do gotowego, kupionego w sklepie produktu. Dzielnie
          pomaga nam w pracy syn małoletni, przy szkielecie altanki syn + tabun synowych
          kolegów.
          A czas nie ma tu znaczenia - czasu za dużo nie mamy, tyle ze zamiast "leżakować"
          przed TV, tniemy deski i wbijamy gwoździe...
    • natka00 Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 09:01
      Zrobiliśmy z chłopakiem stół. Tzn przerobiliśmy stary. Mial metalowe nogi i
      blat ze sklejki obciagnięty sztucznym tworzywem. Nogi oddaliśmy do piaskowania
      i malowania proszkowego. Blat obłożylismy parkietem ktory nam pozostal po
      wykładaniu podłóg. Stolarz dorobił do tego brzegi. Całośc blatu pomalowaliśmy
      śliczną lakiero-bejcą. Stół boski!
      • martvica Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 12:05
        Upletliśmy z rodziną płotek 'przeciwpsowy'. Stwierdziliśmy, że łatwiej bedzie
        oddzielić cały kawał ogrodu niż pojedyncze rzeczy, które może połamać. Wygląda
        to dość żałośnie, ale mamy masę satysfakcji - mieszkamy w niestety szalenie
        modnej dzielnicy, i za każdym razem jak patrzymy na naszą, hmmm, niesłychanie
        uroczą i rustykalną konstrukcję, myślimy 'na pohybel snobizmowi'. Bo wszędzie
        wokół mury i iglaki, chyba nie muszę nadmieniać;)
        Pozdrawiam
        Martva
        • milaw Re: ZRÓB TO SAM 09.06.06, 16:50
          Z czego upletliście? Czy możesz go pokazać?
          Pozdrawiam
        • szadoka Re: ZRÓB TO SAM 09.06.06, 20:38
          na pohybel :)) ja gdybym pozwolila mojej tesciowej i mateczce wlasnej urzadzac
          swoj ogrod to tez mialabym rzad tujek z pod sznurka albo mala brzezinke. Na
          szczescie to moj ogrod i mam rozczochrany zywoplot z tawul co wygladaja jak
          panienki idace do pierwszej komunii.
          • zastepowa Re: Szadoka 10.06.06, 18:04
            Teraz będzie czas kwitnięcia tawuł- zrób koniecznie zdjęcia .
            Chyba, że piszerz o białych- to już po nich.
      • natka00 Re: ZRÓB TO SAM 16.06.06, 08:22
        Zamiescilam zdjecia stolika na forum Ogrody
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=638&w=43652324
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka