lukrecja181 29.05.06, 13:32 JAKIE MEBLE OGRODOWE,DONICE I INNE RZECZY PRZYDATNE W OGRODZIE WYKONALI PAŃSTWO SAMI?.PROSZĘ O PROPOZYCJE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cereusfoto Re: ZRÓB TO SAM 29.05.06, 14:47 O rety - to ty chyba cierpisz na nadmiar czasu - zazdroszczę, gdybym go miała za dużo z pewnością przeznaczyłabym go na inne prace ogrodowe. Nie chcę Cię zniechęcać, ale wydaje mi się, że piękne rzeczy są w handlu, no może nie takie tanie ale pomysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna20051 Re: ZRÓB TO SAM 29.05.06, 15:16 po raz pierwszy zrobilam donice hypertufe. teraz sobie schnie. jak tylko bedzie co pokazac, wysle zdjecie. :) acha, na nadmiar czasu nie moge narzekac, wrecz przeciwnie. po prostu jak dobrze zorganizuje sie sobie czas, wiele mozna zrobic. a ile przy tym radosci... pozdrawiam wiosna www.in-tra.com.pl/galeria/galeria.htm Odpowiedz Link Zgłoś
joasia72 Re: ZRÓB TO SAM 29.05.06, 19:58 Ja wraz z moim Facetem zrobiłam altanę. To znaczy może odwrotnie, razem zrobilismy projekt dokładnie do pozostawionego placu, stolarz przygotował deski, kantówki itp. Facet skrecał a ja podawałam piłę, wkrętarkę, wkręty itp:) Zaoszczędziliśmy około 2500 i wiemy, że nie rozleci się za 3 lata - jak u sąsiada. O pergoli nie wspominam, podobną, tylko trochę mniejszą robiałm w szkole, obecna jest jednak trwalsza. Teraz zamierzam zrobić ocieplane styropianem drewniane donice na balkon. Zaznaczam, że pracuję poza domem:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 06:01 Wszystko! Pergole, meble na taras, altankę na brzegu samodzielnie zrobionego oczka wodnego z siatkobetonu, donice na pnącza które dom mają zarosnąć, studnię - atrapę osłaniajacą właz do oczyszczalni ścieków, kratki na pnącza, różne płotki utrudniające psom życie, murki z kamieni polnych... Odpowiedz Link Zgłoś
foxtrot3 Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 10:50 Czytajac te posty przypomina mi sie Adam Słodowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiosna20051 Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 12:34 foxtrot3 napisał: > Czytajac te posty przypomina mi sie Adam Słodowy:) no wlasnie, teraz to takie niemodne. lepiej pognac do super-hiper i nakupowac tej maso-papki i nie wyrozniac sie niczym od innych. jak to sie nazywa...a, mcdonaldyzacja. pozdrawiam wiosna www.in-tra.com.pl/galeria/galeria.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tuskawka Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 13:05 brzozowy mostek miedzy rabatami z różaneczników i krzewuszek i innych cudaków....ścieżki kamienne ze zdobywanych w lasach i na przydrożach kamieni, studnię niczym basen o lazurowym dnie (mąż kopał i kopał i końca nie widać), płot z żerdzi sosnowych jak na prawdziwym rancho i wiele innych rzeczy....donicę ze starego wiadra pokrytego ręcznikiem nasączonym (dobrze) rzadkim gipsem Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja181 Re: ZRÓB TO SAM 30.05.06, 14:31 DLA MNIE MEBLE WYKONANE SAMODZIELNIE SĄ BARDZIEJ CENNE NIŻ TE Z MARKETÓW.ODBICIA SWOJEGU OGRODU (PO CZĘŚCI)U SASIADÓW WOLĘ NIE OGLĄDAĆ.JAK KTOŚ MOŻE PRZESŁAĆ ZDJĘCIE SWOJEJ PRACY TO BARDZO PROSZĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
zastepowa Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 00:05 Wiosenko, pokaż koniecznie hypertufe, jakie zielsko zastosowałaś ? My w zeszłym roku zrobiliśmy romantyczną ławeczkę . img439.imageshack.us/my.php?image=lawka4aj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 08:21 Właśnie, jak mogłabyś co nieco napisać o proporcjach i co zastosowałaś przy hypertufe? pozdrawiam w. Odpowiedz Link Zgłoś
leda16 Re: ZRÓB TO SAM 09.06.06, 21:07 Piękna. I w żadnym sklepie takiej się nie kupi. Ja z dzieckiem zrobiłam mostek nad strumyk, ławkę drewnianą i stół okrągły na jednej nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 05:06 Capslook jej się zaciął :))) Foxtrocie, my, mąz i ja, lubimy razem majstrować :))) Wielka to dla nas przyjemność zrobić samodzielnie - od projektu do ostatniego pociagnięcia pędzlem. Takie samoróbki mają dla nas wartość szczególną, nie da się jej nawet przyrównać do gotowego, kupionego w sklepie produktu. Dzielnie pomaga nam w pracy syn małoletni, przy szkielecie altanki syn + tabun synowych kolegów. A czas nie ma tu znaczenia - czasu za dużo nie mamy, tyle ze zamiast "leżakować" przed TV, tniemy deski i wbijamy gwoździe... Odpowiedz Link Zgłoś
natka00 Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 09:01 Zrobiliśmy z chłopakiem stół. Tzn przerobiliśmy stary. Mial metalowe nogi i blat ze sklejki obciagnięty sztucznym tworzywem. Nogi oddaliśmy do piaskowania i malowania proszkowego. Blat obłożylismy parkietem ktory nam pozostal po wykładaniu podłóg. Stolarz dorobił do tego brzegi. Całośc blatu pomalowaliśmy śliczną lakiero-bejcą. Stół boski! Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: ZRÓB TO SAM 31.05.06, 12:05 Upletliśmy z rodziną płotek 'przeciwpsowy'. Stwierdziliśmy, że łatwiej bedzie oddzielić cały kawał ogrodu niż pojedyncze rzeczy, które może połamać. Wygląda to dość żałośnie, ale mamy masę satysfakcji - mieszkamy w niestety szalenie modnej dzielnicy, i za każdym razem jak patrzymy na naszą, hmmm, niesłychanie uroczą i rustykalną konstrukcję, myślimy 'na pohybel snobizmowi'. Bo wszędzie wokół mury i iglaki, chyba nie muszę nadmieniać;) Pozdrawiam Martva Odpowiedz Link Zgłoś
milaw Re: ZRÓB TO SAM 09.06.06, 16:50 Z czego upletliście? Czy możesz go pokazać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: ZRÓB TO SAM 09.06.06, 20:38 na pohybel :)) ja gdybym pozwolila mojej tesciowej i mateczce wlasnej urzadzac swoj ogrod to tez mialabym rzad tujek z pod sznurka albo mala brzezinke. Na szczescie to moj ogrod i mam rozczochrany zywoplot z tawul co wygladaja jak panienki idace do pierwszej komunii. Odpowiedz Link Zgłoś
zastepowa Re: Szadoka 10.06.06, 18:04 Teraz będzie czas kwitnięcia tawuł- zrób koniecznie zdjęcia . Chyba, że piszerz o białych- to już po nich. Odpowiedz Link Zgłoś
natka00 Re: ZRÓB TO SAM 16.06.06, 08:22 Zamiescilam zdjecia stolika na forum Ogrody forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=638&w=43652324 Odpowiedz Link Zgłoś