Dodaj do ulubionych

Po cebulowych

06.06.06, 12:03
Obserwuj wątek
    • szadoka Re: Po cebulowych 06.06.06, 12:13
      za szybko poszlo. Co sadzicie/siejecie? W zeszlym roku posadzilam tylipany ,
      narcyzy , szafirki i hiacynty i jakies "cosie " co akurat kwitna na rozowo.
      Posialam w to wszystko jakies jednoroczne (niestety nie pamietam, ladne, kolorowe)
      W tulipany posialam maciejke i teraz nie bede mogala ich wykopac... Generalnie
      kwietnik wyglada szaro-buro . Posialam tez w krokusach dzwonki karpackie ale na
      razie sa tyciunkie. Macie jakis pomysl na docelowe zagospodarowanie takiego
      kwietnika?
      • 1966f Re: Po cebulowych 06.06.06, 14:17
        Dwa lata temu i jeszcze w zeszłym roku bardzo chętnie siałam jednoroczne
        kwiaty,ale efekt był nie zawsze taki jak chciałam.Teraz sadzę tylko byliny a
        obsadzam je niskimi roślinami skalnymi.Obok kwiatów cebulowych/kwitnących
        wiosną/wkładam cebule lili i mieczyków.W ten sposób mam w tym miejscu kwiaty
        latem.Pozdrawiam
        • anda242 Re: Po cebulowych 06.06.06, 19:52
          I nie zniszczą się przy wykopywaniu mieczyków jesienią?
          • 1966f Re: Po cebulowych 06.06.06, 20:57
            mieczyki sadzi się stosunkowo płytko więc jesienią po prostu delikatnie ciągne
            je za liście a dołek zasypuje.Częściej uszkadzam cebule kiedy sadzę mieczyki
            ale można sobie to jakoś pozaznaczać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka