jakby_co 27.06.06, 10:26 Mój papirus ma podeschnięte końcówki liści. Stoi po półnoicnej stronie, często nawadniany, w łazience. jaka może być przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artnow Re: papirus marnieje 27.06.06, 10:33 Może ma za mało słońca ???? Spróbuj też wstawić go w pojemnik z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
kalin_a Re: papirus marnieje 27.06.06, 13:39 mój stoi w słońcu i ma błoto w doniczce (non stop), rewelacyjnie sobie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: papirus marnieje 27.06.06, 13:44 Większość roślin wodnych lubi słońce. Przecież nie usychają, jak mają nogi w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatad19 Re: papirus marnieje 27.06.06, 13:55 Mój też. Stoi w wodzie, dosłownie, bo w uprawie hydroponicznej; światła ma tyle samo co w każdą inną porę roku, stoi na oknie w łazience z lekko przysłonietą żaluzją a mimo to w ciągu 10-14 dni zżółkły mu prawie wszystkie pędy. A może ma za gorąco? Za ciepłe powietrze albo za bardzo nagrzewa się woda? Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: papirus marnieje 27.06.06, 21:50 A moze przenawożony jest ??? Męczennica Odpowiedz Link Zgłoś
jakby_co Re: papirus marnieje 28.06.06, 20:49 to zapewne kwestia słabo naświetlenia jednak, bo wody ma pod dostatkiem, a mimo to końcówki przysychają. przestawię na jakiś czas na słonce i ocenię.. Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: papirus marnieje 10.07.06, 21:24 mozesz wstawic doniczke w miske z wodda, papirusa nie da sie przelac. No i lubi duuuuzo slonca 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: papirus marnieje 10.07.06, 21:22 Mój stoi w oczku wodnym non stop w wodzie i jest piękny i dorodny - śmiało włóż do np. osłonki z wodą Odpowiedz Link Zgłoś