justynas2 28.06.06, 09:11 obsadzilam swoja działke aksamitkami i co si eokazuje slimaki winniczki ktore sa przy oczku wodnym zjadly moje aksamitki s atylko lodygi podobno to pozyteczne co zrobic jak wytepic chce miec aksamitki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: aksamitki i slimaki 28.06.06, 09:38 :) u mnie to samo, tez chcialam miec ale jak pomyslalam ile to zachodu ta walka ze slimakami i aksamitkami to po prostu posadzilam pare do doniczek. aksamitek rzecz jasna.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: aksamitki i slimaki 28.06.06, 09:58 Wydaje mi się, że u mnie jest o wiele mniej ślimaków, odkąd zagnieździły się sroki. Za to znacznie więcej hałasu, bo wciąż użerają się z kotem sąsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: aksamitki i slimaki 28.06.06, 12:53 to ja juz wiem dlaczego u mnie slimakow prawie nie ma (nawet wstezykow znacznie ubylo), A sroki bardzo ladne, tylko faktycznie wrzaskuny straszne i podobno drobne ptaszki zabijaja :( Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: aksamitki i slimaki 28.06.06, 12:07 Slimaki uwielbiaja aksamitki, wiem cos na ten temat, niestety! Wiec jak masz slimaki w ogrodzie to albo rezygnujesz z aksamitek albo trujesz slimaki Trucie jest ryzykowne jezeli masz male dzieci albo zwierzaki. Wybor nalezy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
yola1976 Re: aksamitki i slimaki 28.06.06, 12:50 Zaraz tam trucizna!! A może tak jakiegoś Francuza na ślimaki zaprosić??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: aksamitki i slimaki 28.06.06, 13:42 Temat eksportu slimakow do Francji przerabialismy juz tu jakis czas temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
yola1976 Re: aksamitki i slimaki 28.06.06, 15:20 e ja myślałam że przyjedzie i na miejscu zeżre.... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: aksamitki i slimaki 28.06.06, 21:34 tylko prosze pamietajcie ze zanim slimak zdechnie (mam nadzieje ze nie ten pod ochrona) to sie wlecze i jesli jez albo ptak go polknie, a nie tylko sroki je zajadaja, to tez moze zdechnac. Venus Odpowiedz Link Zgłoś