danuja 13.07.06, 22:59 czy młode juki,które wyrosły w tym roku zakwitną teraz czy dopiero w przyszłym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia961 Re: Juka karolinska 14.07.06, 05:02 Kwitną rośliny kilkuletnie. Było kilka wątków - poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Juka karolinska 14.07.06, 08:42 basiu a czy wiesz moze czy kwiaty nadaja sie do wazonu? Widzialam ostatnio ciete ale wygladaly jakos malo swiezo i dlatego sie nie skusilam. Sama nie mam juki w ogrodzie ale u sasiadow rosnie kilka i wygladaja bardzo imponujaco. Tylko, ze ja naleze do tych ogrodnikow co to kwiaty do wazonu kupuja bo szkoda im ogalacac wlasny ogrod. Odpowiedz Link Zgłoś
basia961 Re: Juka karolinska 15.07.06, 06:07 Do wazonu - nie wiem. Podobne do juki kwiaty ma roślina cebulowa, nie pamiętam jak się nazywa, może widziałaś jej kwiaty cięte? Odpowiedz Link Zgłoś
aniab_24 Re: Juka karolinska 15.07.06, 16:11 Juke zasadziłam w zeszłym roku na wiosnę i w tym roku pięknie kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś