Dodaj do ulubionych

działki pracownicze

22.07.06, 16:59
Czy ktoś piszących na tym forum ma może działkę pracowniczą (teraz to nazwa
rodzinne ogrody)czy coś wiadomo w końcu konkretnego na temat przyszłości
takich działek?Ostatnio mam zaległości a to co pisze w Działkowcu to nie brzmi
jednoznacznie czy likwidacja czy nie.Bo może trzeba się pakować a ja nic nie
wiem?Mam taka cichutką nadzieję że nas zostawią w spokoju.
Obserwuj wątek
    • tram_ktos Re: działki pracownicze 22.07.06, 21:40
      Moja mama ma. Ja też często tam się pojawiam.
      Co do przyszłości działek, to chyba nikt nie wie, co będzie. Fakt pozostaje
      faktem, że mnóstwo osób i instytucji ostrzy sobie zęby na ziemie po działkach.
      We Wrocławiu miasto opracowało na przykład koncepcję urbanistyczną, która
      przewiduje likwidację praktycznie wszystkich ogrodów (chyba ponad 95%).
    • kajasl Re: działki pracownicze 22.07.06, 22:16
      gabi9917 poczytaj tutaj bap-psp.lex.pl/serwis/du/2005/1419.htm wychodzi
      na to że nie ruszą działek zmieniają się tylko statusy i inne rzeczy. Sama
      ostatnio wzięłam taką dziłkę strasznie zarośnietą:)
      • gabi9917 Re: działki pracownicze 22.07.06, 23:23
        Czytałam ale mnie to wogóle nie zadawala bo to jest z 2005r. a ja w Działkowcu
        czytałam że nasi rządzący chca zlikwidować wogóle związek działkowców,działki a
        zwlaszcza te w atrakcyjnych dla nich miejscach,tą ustawę o zmianie z
        pracowniczych na rodzinne PIS uważa za nieważną tylko że narazie przycichło bo
        zajmują się czymś innym.Ostatnio mało jest na ten temat więc się trochę
        niepokoję .Ja też wzięłam taką działkę 6 lat temu i szkoda mi mojej pracy i
        pieniędzy a zwłaszcza tych roślin- jeżeli by się trzeba było zbierać to napewno
        sporo roślin się zmarnuje.
        • melisa-bb Re: działki pracownicze 14.08.06, 12:54
          Jest projekt ustawy o uwłaszczeniu działkowców, likwidując jednocześnie
          Centralę , która żyje ze składek dziełkowców i nie ma nic do roboty, no chyba
          że sprawozdania ile maja działkowcy agrestu i cebuli na swojej działce.
          • gabi9917 Re: działki pracownicze 14.08.06, 17:55
            Zobaczymy co przyniesie przyszłość,mam cały czas cichą nadzieję że w raz z
            likwidowaniem tych darmozjadów nie zlikwidują nas.Darmozjady bardzo nas straszą
            tym uwłaszczeniem,tak że czasami człowiek ma mętlik w głowie.Oni rzeczywiście
            mają o co walczyć.
            • bosman1 Re: działki pracownicze 14.08.06, 21:53
              Fakt,że mają o co walczyć,ale czy PIS chce dobra działkowców wątpie!!Mam 500m
              działke i płace za nią 120zł rocznie opłaty , mam święty spokój i niech tak
              zostanie.
              • gabi9917 Re: działki pracownicze 14.08.06, 23:34
                Wątpię że będzie święty spokój grunty to jednak łakome kąski zwłaszcza w dużych
                miastach.Gdzie są takie tanie działki?
          • tram_ktos Re: działki pracownicze 16.08.06, 12:08
            Jakoś wątpię, by po likwidacji PZD działki stały się własnością działkowców.
            Najprawdopodobniej tereny te przejmą gimny, a potem w dużej części developerzy
            i pójdą one wówczas w szybkim tempie pod zabudowę, gdyż naciski w tym względzie
            są ogromne. We Wrocławiu powstała "luźna" koncepcja urbanistyczna, wg której
            chyba ponad 90% ogrodów działkowych ma ulec likwidacji. Tereny mają być
            wykorzystane pod:
            - budownictwo,
            - przemysł i usługi,
            - infrastrukturę komunikacyjną,
            - parki i obiekty sportowo-rekreacyjne.
    • ktys Re: działki pracownicze 16.08.06, 09:58
      Bosman płacisz b. malo za dzialkę.Ja mam działke pracownicza za miastem
      płacimy 240 zł za grunt, wodę i światło. Nie sądzę żeby chcieli likwidowac
      działki, przecież to oazy zieleni w mieście. Pozdrawiam krysta
      • gabi9917 Re: działki pracownicze 16.08.06, 13:48
        Bosman rzeczywiście mało płaci ja na peryferiach miasta płacę 160zł.opłata jest
        razem z wodą bo elektryczności nie ma i działka jest mniejsza od Bosmana więc
        siedze cicho może burza przejdzie obok.
        • ap77 Re: działki pracownicze 27.08.06, 10:24
          ja place za dzialke 370 rocznie (w tym ochrona i prace spol.)-w Warszawie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka