madziara41 01.09.06, 15:50 czy przy tej roślinie można spać? czy nie odbiera energi do zycia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafaloku Re: difenbachia ... 05.09.06, 14:02 Witam, to raczej przesąd, trzeba natomiast pamiętać że roślina ma trujący sok, wszelkie prace pielęgnacyjne takie jak przesadzanie, wyprowadzanie nowych sadzonek , ścinanie starych liści i wszystkie czynności, które mogą spowodować kontakt z trującym sokiem wykonujemy w rękawiczkach, lepiej nie uprawiać tej rośliny jeśli w domu mieszkają małe dzieci aby nie ryzykować ich kontaktu z sokiem rośliny gdy ich nie upilnujemy, więcej o deffenbachii: www.ogrody.cvd.pl/pliki/ozdobneliscie.html#difenbachia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa553 Re: difenbachia ... 05.09.06, 18:14 moj pierwszy kot umarl po przezuciu liscia diffenbachi:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
mmartaw Re: difenbachia ... 05.09.06, 19:11 Moja rozkwitła jak szalona, wydzielając przy tym dziwny, drażniący zapach, więc kwitnie sobie dalej na tarasie... Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 Re: difenbachia ... 06.09.06, 09:18 Moja diffenbachia rosnie i kwitnie przy moim lozku. Spi mi sie znakomicie, goscie, ktorzy byli u mnie na wakacje tez sobie chwalili wypoczynek. Diffenbachia jest trujaca ale zeby sie zatruc trzeba ja zjesc (przeciez wiekszosc kwiatow doniczkowych jest trujaca...). Moim zadniem madziara, przeczytala za duzo horrorow o wampirach ;). Odpowiedz Link Zgłoś