Dodaj do ulubionych

Niedawno przeczytane

04.01.07, 14:28
Nie wiem czy wiecie ze mam taka małą fuszkę, że robię korektę stenogramów
niektórych posiedzeń komisji sejmowych. Czasem da mi się tam wyłowić wiele
ciekawych rzeczy. Ponieważ tu na forum wielokrotnie drzecie szaty na temat
podejścia do przyrody i jej ochrony a raczej jej braku wyłowiłem jeden z
wątków, który może przekona was żebyście w tym względzie nie robili sobie
nadziei. Oto wypowiedź:
To wypowiedź Krzysztofa Ardenowskiego, sekretarza stanu w MriRW, nie
specjalnie wyrwana z kontekstu.:
”Druga część PROW dotyczy produkcji rolniczej na styku z przyrodą, ze
środowiskiem. To jest bardzo drażliwa sprawa. UE chciałaby, żeby przeznaczyć
na to jak najwięcej pieniędzy, ale my uważamy, że jednak człowiek jest
ważniejszy niż bocian i żaba i będziemy wspierać w takim stopniu, jaki sami
uznajemy za zasadny”.

Jak by co to jest jeszcze tego trochę! A tak na marginesie to radzę wejść na
strony sejmu i poczytać tam o czym rozmawia się na komisjach sejmowych i jak.
Szkoda tylko ze wypowiedzi posłów są już wyczesane przez profesjonalnych
redaktorów czyli układne i coś znaczące.
Jurek

Na wątki odpowiem dziś wieczorem, na razie!
Obserwuj wątek
    • jokaer Re: Niedawno przeczytane 04.01.07, 14:42
      koniecznie chcesz nas zdenerwować na ten Nowy Rok :)

----
      dagmargallery.republika.pl
    • szadoka Re: Niedawno przeczytane 04.01.07, 15:23
      No coz ja jak mialabym wybierac to wolazabym zabe od tego idioty ( bo trudno o
      inne okreslenie) , ktorego Pan zacytowal. Slabo sie robi.
    • agnie_cha Re: Niedawno przeczytane 04.01.07, 16:00
      Ciekawe czemu mnie to nie dziwi? Ani to mniej ani bardziej wstrząsające od
      tego, czym jesteśmy dzień w dzień raczeni przez wybrańców narodu. I to clue
      imprezy, jeśli naród takich wybrał, to co można powiedzieć o narodzie? Z góry
      przepraszam tych, którzy nie maczali palców w tym wyborze.
    • agnie_cha Do szadoki 04.01.07, 16:02
      Jak to możliwe, że na wątek założony 4.01. ty odpowiedziałaś/łeś trzy dni
      wcześniej? Wizjonerstwo normalnie :)))
    • jerzy.wozniak Re: Niedawno przeczytane 04.01.07, 20:51
      Wcale nie chce was zdenerwować, w tej komisji (do spraw rolnictwa) było też o
      jakości polskich wędlin (dotychczas słyszę, że te ruskie świnie nie chcą
      naszego mięska) no to na tej komisji było jak się produkuje wędliny. Widać z
      tego, że rusek, wbrew rządowej opinii, nie jest głupcem i wie co smaczne. No,
      bo z tej komisji wynika, że polska wędlina raczej be i to czasem mocno. No, ale
      tego nie zamieszczam bo z ogrodem raczej dalekie powinowactwo. A swoją drogą to
      dziwię się, że tego typu informacje nie są podawane na innych forach. Zamiast
      bowiem na nich sobie ubliżać i prowadzić pogawędki z cyklu polskie piekło,
      mogło by towarzystwo pośledzić co piszą w oficjalnych rządowych sprawozdaniach
      zamieszczanych w Internecie, a potem lu na forum co lepsze fragmenty! Zdychy i
      kony – szkło kontaktowe raczej siada!. Powiem szczerze, że ten rząd nie potrwał
      by za długo, jeśli o tym wszystkim wiedziała by opinia publiczna. Na przykład o
      40 bańkach za przeloty samolotami, aby dowiedzieć się jak na ten przykład w
      Peru wyglądają wybory. Wcale nie śmieszne, bo to za nasze pieniądze! Ja zaś
      osobiście lubię najbardziej czytać książkę wydaną przez wydawnictwo sejmowe o
      samych posłach, czyli kto jest kto i jak to wżyciu się naszarpał pracując 3x po
      roku jako nauczyciel. Ponieważ do moich obowiązków jako korektora należy też
      sprawdzanie czy nie ma błędów w nazwiskach i przynależności partyjnej, to
      jestem zmuszony ją przeglądać. Wniosek tylko jeden – wreszcie trzeba ustalić,
      że ci po technikum, czy zawodówce rolniczej nie mogą się dostawać do sejmu.
      Później z klucza partyjnego dowodzą tym czy owym. Tylko kto ma to
      zrobić?????????????????????????????????
      Jurek
      • ignorant11 Re: Niedawno przeczytane 05.01.07, 16:48
        jerzy.wozniak napisał:

> Wcale nie chce was zdenerwować, w tej komisji (do spraw rolnictwa) było też o
        > jakości polskich wędlin (dotychczas słyszę, że te ruskie świnie nie chcą
        > naszego mięska) no to na tej komisji było jak się produkuje wędliny. Widać z
        > tego, że rusek, wbrew rządowej opinii, nie jest głupcem i wie co smaczne. No,
        > bo z tej komisji wynika, że polska wędlina raczej be i to czasem mocno.
        +++NO ale w tym caly ambaras,ze nie Rusek, ale ruski czynownik decyduje co jest
        dobre.

No, ale
        >
        > tego nie zamieszczam bo z ogrodem raczej dalekie powinowactwo. A swoją drogą
        to
        >
        > dziwię się, że tego typu informacje nie są podawane na innych forach. Zamiast
        > bowiem na nich sobie ubliżać i prowadzić pogawędki z cyklu polskie piekło,
        > mogło by towarzystwo pośledzić co piszą w oficjalnych rządowych
        sprawozdaniach
        > zamieszczanych w Internecie, a potem lu na forum co lepsze fragmenty! Zdychy
        i
        > kony – szkło kontaktowe raczej siada!. Powiem szczerze, że ten rząd nie p
        > otrwał
        > by za długo, jeśli o tym wszystkim wiedziała by opinia publiczna. Na przykład
        o
        >
        > 40 bańkach za przeloty samolotami, aby dowiedzieć się jak na ten przykład w
        > Peru wyglądają wybory. Wcale nie śmieszne, bo to za nasze pieniądze! Ja zaś
        > osobiście lubię najbardziej czytać książkę wydaną przez wydawnictwo sejmowe o
        > samych posłach, czyli kto jest kto i jak to wżyciu się naszarpał pracując 3x
        po
        >
        > roku jako nauczyciel. Ponieważ do moich obowiązków jako korektora należy też
        > sprawdzanie czy nie ma błędów w nazwiskach i przynależności partyjnej, to
        > jestem zmuszony ją przeglądać. Wniosek tylko jeden – wreszcie trzeba usta
        > lić,
        > że ci po technikum, czy zawodówce rolniczej nie mogą się dostawać do sejmu.
        > Później z klucza partyjnego dowodzą tym czy owym. Tylko kto ma to
        > zrobić?????????????????????????????????
        > Jurek
        +++Próbujesz wprowadzic cenzus wykształcenia, a to juz jest "zamach na
        demokracje" nie przejdzie, szkoda nerwow.
    • yoma Re: Niedawno przeczytane 04.01.07, 23:05
      Panie Jurku

teraz to już MIAŁEŚ Pan fuszkę :)

A na marginesie, stenogramów z plenarek nie wygładzacie - i dobrze :)
    • ignorant11 Re: Niedawno przeczytane 05.01.07, 01:22
      jerzy.wozniak napisał:

> Nie wiem czy wiecie ze mam taka małą fuszkę, że robię korektę stenogramów
      > niektórych posiedzeń komisji sejmowych.

+++TY to masz zdrowie.., chyba ze to taaaaakie intratne zajęcie?
      :)) Ja po ich wypowiedziach ustnych nie chciałbym z nimi obcowac dłuzej, ale
      cow jest demokracja.
      Czasaem nawet tęsknie do tyranow co za glupote na pal wbijali, ale znowu gdziez
      taaaaki tyran?
      :)))

Czasem da mi się tam wyłowić wiele
      > ciekawych rzeczy. Ponieważ tu na forum wielokrotnie drzecie szaty na temat
      > podejścia do przyrody i jej ochrony a raczej jej braku wyłowiłem jeden z
      > wątków, który może przekona was żebyście w tym względzie nie robili sobie
      > nadziei. Oto wypowiedź:
      > To wypowiedź Krzysztofa Ardenowskiego, sekretarza stanu w MriRW, nie
      > specjalnie wyrwana z kontekstu.:
      > ”Druga część PROW dotyczy produkcji rolniczej na styku z przyrodą, ze
      > środowiskiem. To jest bardzo drażliwa sprawa. UE chciałaby, żeby przeznaczyć
      > na to jak najwięcej pieniędzy, ale my uważamy, że jednak człowiek jest
      > ważniejszy niż bocian i żaba i będziemy wspierać w takim stopniu, jaki sami
      > uznajemy za zasadny”.
      +++Bełkot typowy dla ... ( nie wtraca mnie do lochu za obraze:)))

>
      > Jak by co to jest jeszcze tego trochę! A tak na marginesie to radzę wejść na
      > strony sejmu i poczytać tam o czym rozmawia się na komisjach sejmowych i jak.
      +++ Nawet na to licz,ze ja wejde...

> Szkoda tylko ze wypowiedzi posłów są już wyczesane przez profesjonalnych
      > redaktorów czyli układne i coś znaczące.
      +++No własnie myslisz,że to az taaaaaaakie intratne?
      Swoja droga ciezki chleb...

> Jurek
      >
      > Na wątki odpowiem dziś wieczorem, na razie!
      +++BYle nie o naszych (p)osłach.., prosze zlituj sie na biednymi ogrodnikami.
      • jerzy.wozniak Re: Niedawno przeczytane 05.01.07, 08:19

Nie, ignorancie, obiecuję, że o posłach już nie wspomnę już nigdy! To tak na
        marginesie tej wypowiedzi ponieważ wiem jak bardzo wam zależy na prawdziwej
        ochronie przyrody i jak do tego podchodzicie. Chciałem pokazać, że często w
        ochronie przyrody genialne posunięcia osób naprawdę zaangażowanych w jej
        trwanie, walą w barierę nie do przebicia i to nie wynikającą ze złej woli, ale
        z braku wiedzy o naszym powiązaniu z otaczającą nas przyrodą.
        No i masz rację to ciężki chleb, a nerwy w strzępach!
        Jurek
        • ignorant11 Re: Niedawno przeczytane 05.01.07, 16:44
          jerzy.wozniak napisał:

>
          > Nie, ignorancie, obiecuję, że o posłach już nie wspomnę już nigdy! To tak na
          > marginesie tej wypowiedzi ponieważ wiem jak bardzo wam zależy na prawdziwej
          > ochronie przyrody i jak do tego podchodzicie. Chciałem pokazać, że często w
          > ochronie przyrody genialne posunięcia osób naprawdę zaangażowanych w jej
          > trwanie, walą w barierę nie do przebicia i to nie wynikającą ze złej woli,
          ale
          >
          > z braku wiedzy o naszym powiązaniu z otaczającą nas przyrodą.
          > No i masz rację to ciężki chleb, a nerwy w strzępach!
          > Jurek

Sława!

Niektóre posuniecia wywołuja skutki odwrotne. NP zakazy usuwania drzew.

Skutek jest taki,ze ludzie boja sie posadzic nowe drzewo lub usuwaja je za
          mlodu..

Oczywiscie takie ograniczne mogloby fukncjonowac wylacznie drzew pomnikowych
          lub duzych.

Ale no topole powinno sie usuwac nawet bez urzedniczej zgody, bo sa drewa
          nieodpowiednie dla miast i bardzo niebezpieczne.

Natomiast ochronie powinny podlegac np duze deby.

Ogólnie w miastach powinno sie chronic drzewa jedynie z doboru dla miast.

Na wsi jedynie drzewa pomnikowe o reszcie powinno sie decydowac nisko, co
          najwyzej u soltysa.

Forum Słowiańskie
          gg 1728585

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka