dronka3 02.06.07, 21:41 niszczą mój trawnik! jak się ich pozbyć bez naruszania trawnika. coś chemicznego może Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mali_na Re: pędraki 03.06.07, 10:27 Są dwie możliwości:) Jedna chemiczna która niszczy wszystko pożyteczne i niepożyteczne w glebie.A druga ekologiczna-Larvanem Chemiczna, nie pamiętam nazwy, ale wystarczy poprosić w sklepie ogrodniczym Stosowałam jedno i drugie i nie pomogło:( W ubiegłym roku zerwałam darń i wybrałam z kilogram larw chrabąszcza majowego. A dziś mam nową trawę i widzę,że już mimo pielęgnacji miejscami marnieje Ciarki mi chodzą po plecach na myśl co dalej:( Najgorsze są miejsca nasłonecznione. Słońce + pędraki =brak trawy Odpowiedz Link Zgłoś
dronka3 Re: pędraki 03.06.07, 17:52 no to pięknie... ja mam całą działkę nasłonecznioną :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mali_na Re: pędraki 04.06.07, 18:58 Napisz co postanowisz i czy się udało Podobno środki chemiczne nie działają na te wielkie kilkuletnie larwy, ale na te roczne małe tak. Więc może trzeba co roku stosować? Odpowiedz Link Zgłoś