irenazu 05.06.07, 16:47 Jakie miejsce w ogrodzie jest najlepsze dla mięty i jak ją zabezpieczyć na zimę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mali_na Re: mięta 05.06.07, 18:29 U mnie rośnie w slońcu. Moja rada; posadź ją w większej doniczce bo bardzo sie rozpełza:) za pomocą korzeni Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaw Re: mięta 05.06.07, 18:46 U mnie rośnie i w słońcu i w cieniu .Rozrasta sie szalenie tak , ze głuszy inne rośliny i musze ją czesto przerywać. Korzenie ma ooooogromne! Znajdz dla niej jakies bezpieczne miejsce , bo rozplenia sie jak pokrzywa czy perz . Odpowiedz Link Zgłoś
grazynaps Re: mięta 05.06.07, 19:09 Rozchodzi się po całej działce nie tylko przez korzeni,ale też za pomocą nasion. U mnie rośnie dosłownie wszędzie. Dodam,ze przezornie posadziłam ją w plastikowym wiadrze,ale korzenie rozsadziły je i szybko rozrosła się na wszystkie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
irenazu Re: mięta 05.06.07, 21:10 To bardzo dobrze,że jest taka ekspansywna.bo ja nawet potrzebuję takiej roślinki.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_na Re: mięta 06.06.07, 19:28 Ha! Ja swoją miętę co wiosna wykopuję i wyrzucam część korzeni,Jeszcze zanim wyjdzie z ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: mięta 07.06.07, 08:25 A ja naiwna myslalam, ze swoja ukatrupilam w zeszlym roku.Nawet sie zmartwilam bo ladna byla , takie mila sliczne kedzierzawe ,blyszczace listki . Scielam ja dosc nisko i zginela. Jesienia wydarlam suche badylki. A tu wiosna zasadzka. Teraz mam miete na calej rabacie ziolowej... Musze z nia jesienia zrobic porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś