Gość: monya IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.04, 20:57 Czy ktoś może wie co to będzie? Aktualnie praca wre, nowe chodniki i zatoczki przy przystankach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kazak przydałby się... IP: 195.94.193.* 12.10.04, 12:07 Codziennie widzę bardzo wiele osób idących z/do Dw Zachodniego/Kasprzaka. To spory kawałek a po ciemku - niebezpieczny. Autobus by się przydał, np. Bema - Prądzyńskiego - Brylowską. Te zatoki, które teraz powstają, to jednak bardziej parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monya Re: przydałby się... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 19:36 Dowiadywałam się-to mają być przystanki autobusowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: To będzie tramwaj... linii numer 5:-))) IP: *.crowley.pl 13.10.04, 01:09 Puszczą Wam Brylowską tramwaj, jak przed wojną, piątkę. W końcu numer wolny, no nie?:-))) A na tablicy będzie pięknymi literami wymalowane: linia 5: DW.WSCHODNI - CZYSTE:-)))) lutzek PS. Pętla była chyba gdzieś na rogu Brylowskiej i Prądzyńskiego w miejscu, gdzie jest teraz park, tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Małe sprostowanie IP: *.crowley.pl 13.10.04, 01:10 Na Czystem :-))) pętli tramwajowej nie było, był tylko trójkąt manewrowy - tak gwoli ścisłości i uzupełnienia. lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazak Re: przydałby się... IP: 195.94.193.* 13.10.04, 09:13 > Dowiadywałam się-to mają być przystanki autobusowe. A o samych autobusach coś wiadomo? Kiedy, którędy? Czy decyzja będzie się rodzić w bólach przez kolejne lata, jak remont tej ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutzek Re: Przedwojennych torów... IP: *.crowley.pl 24.10.04, 03:49 ...pod odkrytym asfaltem nie było. Pytałem tych co robili ulicę i nic po zdarciu nawierzchni nie znaleźli. A poszedłem specjalnie w nadziei, że zobaczę przedwojenne tory. lutzek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monya Re: Autobus na Brylowskiej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 17:52 Pytalam sie panow pracujacych - odpowiedzieli, ze owszem miejski autobus ma tedy jezdzic ale nic wiecej nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechur wiaty na Brylowskiej IP: *.infovide.pl 16.11.05, 10:28 No i proszę, już rok później przy zatokach postawiono wiaty przysztankowe. Co dalej? Autobus za kolejny rok ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi_72 Re: wiaty na Brylowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 17:41 Tylko niech ktoś mi wytlumaczy, po co w ogóle autobus na takiej ulicy, która prowadzi w praktyce donikąd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Autobus na Brylowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:02 Ulica Brylowska prowadzi w praktyce do Dworca Zachodniego oraz do stacji 'Wola'. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Autobus na Brylowskiej 17.11.05, 14:27 Tak, tak. Tylko że Dw. Zachodni ma już wystarczająco dobrze rozwiniętą komunikację z drugiej strony! Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Autobus na Brylowskiej 17.11.05, 16:19 ale po stronie polnocnej jest mnostwo nowych biur, z ktorych jest mniej wiecej kilometr na najblizszy przystanek. Kasy dworcowe tez sa od polnocy. pozdrawiam, olek Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: Autobus na Brylowskiej 18.11.05, 09:33 olecky napisał: > ale po stronie polnocnej jest mnostwo nowych biur, z ktorych jest mniej wiecej > kilometr na najblizszy przystanek. Najwyżej 500 metrów :) do Kasprzaka Odpowiedz Link Zgłoś
nascendi ominięcie korków 18.11.05, 07:28 zibi_72 napisał: > Tak, tak. Tylko że Dw. Zachodni ma już wystarczająco dobrze rozwiniętą > komunikację z drugiej strony! Od strony Woli ta komunikacja ma zaś dobrze rozwinięte korki, często od Kasprzaka autobus już w nich grzęźnie. Pomysł alternatywnego dojazdu omijającego tunel jest bardzo dobry. Na pewno wiele osób spóźniających się na pociąg pochwali taki nowy autobus. Pod same kasy PKP podwiezie.. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_72 Re: ominięcie korków 18.11.05, 09:29 No, nie chce mi się wierzyć, że od drugiej strony jest taki luzik, że autobusy będą wręcz fruwać... :) Poza tym będzie to pewnie jedna linia i tyle... Żenujące... A w biurowcach pewnie i tak wszyscy dojeżdżają własnymi autami... Odpowiedz Link Zgłoś