mamaula2 13.08.07, 18:39 mam dwie datury .w tym roku nie zakwitły .nie wiem dlaczego .czy popełniłam błąd w pilęgnacji .u sąsiadów i wszystkich znajomych są dorodne kwiaty . co mam robić ?będe wdzięczna za podpowiedz . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa8a Re: datura 13.08.07, 20:38 Może one są wysiane w tym roku ? Datury, wyhodowane z nasion kwitną w pierwszym roku dość późno. Moja ubiegłoroczna nie zdążyła porządnie zakwitnąć, bo jak się zdecydowala, to zrobiło się już zimno. Mam problem z przechowywaniem roślin, bo nie mam piwnicy, ale za radą kogoś z forum odcięłam jesienią kilka końcówek i włożyłam do wody. W ten sposób wiosną miała już pięknie wykształcone korzenie i w lipcu wypusciła pierwsze kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
hanunia2 Re: datura 13.08.07, 20:38 Moze zapóżno wyniosłaś na dwor? Ja swoje z piwnicy przynoszę do domu w marcu i one trochę podrosną a po 15 maja wystawiam na dwor.Pięknie kwitną i pachną wieczorem.Kupuję jeszcze nawoz płynny i podlewam co tydzień.Może ci jeszcze zakwitną ale póżniej.,albo są jeszcze młode zeby kwitnąć,A wzeszłym roku ci kwitły? Odpowiedz Link Zgłoś