justajak 09.03.08, 12:35 Mam problem. Otóż muszę przesadzic konalie w inne miejsce. Wiem, że powinnam to zrobi jesienią, ale jeśli zrobę to teraz to czy są szanse na to że konwalia zakitnie Proszę o odpowiedz bo dla mnie to ważne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabula777 Re: Konwalie 09.03.08, 13:02 Przesadzenie z bryłką ziemi nie powinno im zaszkodzić, nie ma też wpływu na kwitnienie, ponieważ pąki kwiatowe wykształciły w zeszłym sezonie.Jak zaczną wyrastać, to widać z których pąków rozwiną się oprócz liści też kwiaty, a z których tylko liście, te pierwsze są wyraźnie grubsze, jakby napęczniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Konwalie 09.03.08, 17:54 Można teraz przesadzać nawet bez bryłki ziemi. Można też pędzić - trzeba wybierać kłącza z pąkami kwiatowymi (właśnie te, które mają pędy grubsze i tępo zakończone) i sadzić po kilka do płytkich doniczek. Trzymać w temperaturze pokojowej, najlepiej pod świetlówką, żeby miały odpowiednie doświetlenie, i oczywiście podlewać. Odpowiedz Link Zgłoś
konik200 Re: Konwalie 10.03.08, 19:10 tylko z dala od dzieci, konwalie są bardzo trujace (liscie kwatki owoce) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Konwalie 12.03.08, 23:10 О.Фельцман. Ландыши Ты сегодня мне принес Не букет из пышных роз, Не тюльпаны и не лилии. Протянул мне робко ты Очень скромные цветы, Но они такие милые. Ландыши, ландыши - Светлого мая привет. Ландыши, ландыши - Белый букет. ..... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Konwalie Mamie 13.03.08, 15:03 Tradycyjne doroczne konwalie dla Mamy w dniu Mamy. Tylko wtedy i tylko wtedy dla Niej. Były... Nie ewakuujcie się nasze Mamy tak szybko... www.gazetawyborcza.pl/1,75248,5017669.html Odpowiedz Link Zgłoś