izabelka1962 27.03.08, 09:10 Mam avokado wyhodowane z pestki. Ostatnio pojawiły sie na liściach rdzawe plamy. Nie wiem o czym to świadczy i co z tym robić. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anials Re: avokado 27.03.08, 15:23 Też mam awokado z pestki już chyba pięcioletnie. Rdzawe plamy na brzegach liści ma najczęściej w okresie grzewczym. Nie wiem czym to ratować - ja usuwam skutki przycinając listek nożyczkami w .. mniejszy listek, bardziej porażone liście usuwam - na wiosnę i tak wypuści nowe pióropusze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: avokado 27.03.08, 16:47 Avokado jest trudną rośliną. Okres zimy żle znosi. Też od dłuższczego czasu uprawiam tą roślinę ale nie mam sposobu na to by dobrze zniosła w okresie zimy. Pozdrawiam Przemo gg:7721862 Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink3 Re: avokado 29.03.08, 03:38 Avocado, kiedy zmarznie, czernieja mu liscie. Mieszkam w cieplym klimacie i moj sasiad przez plot ma duze drzewo avocado. Niedawno zauwazylam, ze ma poczerniale liscie. Mysle, ze to stosunkowo niska ,jak na moja strefe temperatura zima, zawinila i biedne drzewo odcierpialo. Ale dzis widzialam, ze kwitnie, czyli bedzie OK. Nie nalezy sie spodziewac, ze avocado bedzie sie dobrze w Polsce czulo. To nie ten klimat. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś